Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

A ja tak wtrące w temacie tego punktu - czy ktoś próbował to rozumieć - bo wg mnie na podstawie tego punktu można wyciąć WSZYSTKICH wydawców.

Bo dokładnie tak jest w/g ich całego regulaminu.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mogę się mylić, ale z tego co wiem Google Polska póki co nie zajmuje się AdSense w ogóle.

google polska w zasadzie niczym sie nie zajmuje, a juz niczym co by nas interesowało ;)

przeciez nawet tlumaczenia dalej sa robione gdzies poza granicami (irlandia?).

Mogę się mylić, ale z tego co wiem Google Polska póki co nie zajmuje się AdSense w ogóle.

Tak należy zadać sobie pytanie co oni w ogole robią.

Jednak wydaje mi się, że jak to bywa z polską mentalnością przy blokowaniu sprawdzają strony na wyrywczo, przecież jak "ekipa" która zajmuje się polskim adsense, zablokuje konto powiedzmy dla 200 osób, to przecież nikt ich nie będzie sprawdzał a już napewno nie "ekipa" z USA czy innego Państwa.

Ale mogę oczywiście się mylić, jednak nikt nie pisał jeszcze do Google Adsense tylko, że nie PL a COM, może to coś pomoże ? Jeżeli dobrze rozumieć to chyba nie będą mieli nam za złe jeżeli w takich sprawach piszemy do zachodniej obsługi, pomijając to że szybciej dostaje się odpowiedzi.

A czy ekipa z Google która siedzi w Warszawie została już powołana ? Czy skończyło się na tym, że szukali osób bo jak pamiętam z gazet to 2 osoby tam zostały zatrudnione, które jak normanos wspominał (angielskiego to oni chyba nie znają bo tłumaczenie mamy "boskie").

To może inaczej.

Po wejściu na rynek polski zanotowali bardzo dużo kliknięć wydawców w swoje reklamy. Dowód tego mamy na forum w archiwum. "Zainstalowałem adsense, klikałem i mi nic nie naliczyło, czy to działa w ogóle?"

No i teraz blokują konta za samo podejrzenie.

Poza tym jest jeszcze możliwość taka, że tak naprawdę to nie są fałszywe kliknięcia tylko kliknięcia z tego samego ISP. ;)

Nie wiem jak to jest z neostradą itp, ale może w tym leży problem. Sieć osiedlowa też napewno nie jest zbyt dobra.

proponuje by ci co stracili konto napisali cos do gogla USA

Jakis donos czy cos takiego - ze tu u nas nad Wisłą straszne rzeczy chłopcy z AdSense wyrabiają

ps

Kużwa może coś z tą Neostradą rzeczywiście jest nie tak

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

oj, juz nie wieszajmy psów na tych 3 panach z google.pl

maja inne zadania, inne obowiazki. i przynajmniej na razie nie sa od tlumaczenia komunikatow ;) ot taka jest struktura google i z tego co wiem raczej to sie nie zmieni: centrum w irlandii obsluguje wiele krajow ktore tez maja wlasne "oddzialy". ot tam maja swoje "call center" :)

Możemy wysnuć jeszcze taką teorie że osoby które straciły konto.

Pisały do Google w sprawie, naklikania (kilka osób takich było), może to problem, z jednej strony w ramach bezpieczeństwa z drugiej strony może oni doszli do wniosku, że sam sobie naklikał ale się przestraszył i zgłasza. Klika zgłoszeń jest sprawdzanych a co któreś np. blok od razu bo nie mają czasu lub inne sprawy. Nie ma co się oszukiwac, że jest to potężna Korporacja i u nich wszystko możliwe.

drugiej strony może oni doszli do wniosku, że sam sobie naklikał ale się przestraszył i zgłasza

Też tak pomyśłałem ze moze maja teraz taką akcje - że jesli ktoś zgłasza naklikanie to ten który prawdopodobnie sam sobie naklikał.

Ale jest tez taka alternatywa (biorąc pod uwage to że oni nie mają pewnego systemu wychwytującego fałszywe kliki)

że po prostu jak ktoś zgłosi naklikanie - a oni nie będą potrafili sprawdzić kto a tym samym cofnąc tych kilku doców - to przeciez muszą zablokowac konto.Bo by w świat poszła plota że ludzie zgłaszają Click Fraud a Google nic nie zrobiło(bo nie potrafi).

Wiec Googiel postanowił blokowac takie konta w których coś się wydarzyło ale do końca nie wiadomo co - tak się potem mogą tłumaczyc wydawcom - że bronią ich interesu

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

i na to wlasnie wyglada - zreszta spojrzcie na to z tej strony:

1. Dostajecie maile codziennie, wiadomosci na gg - nie wiem jak Wy ale ledwo wyrabiam i na wiekszosc po prostu nie odpowiadam... oni maja 1000 razy wiecej takich wiadomosci codziennie ...

2. Pracujecie w Google - dostajecie maila w stylu - "ktos naklikal, to nie ja... hmmm, nie wiem kto ale sprawdzcie" - nie ma co sprawdzac - czy on czy nie on - a najprawdopodobniej nie on - nie wazne - z nim beda problemy wiec trzeba sie go pozbyc - majac ograniczony czas to jedyna ich mozliwosc.

Sadze ze nie maja pelnej kontroli nad iloscia kont - zreszta zglaszajac strony do programu sami wiecie jakie kwiatki przechodza moderacje - to jest po prostu spojrzenie - 3 sekundy - i ok albo nie - to samo sie tyczy sprawdzania kont ;)

ps. i jeszcze jedno - dostajac odpowiedz z automatu zauwazcie ze w re: jest [czterocyfrowa liczba] - numeruja maile a sadzac po liczbach jest ich bardzo duuuzo - 4 cyfry mowia same za siebie :)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Ciekawostka przyrodnicza :

Czy webmajster tej strony zadał sobie trud przeczytania regulaminu? Oceńcie sami.

https://totu.pl/chce_kupic.php?c=733

Już widzę to oczyma wyobraźni.

Dostają pewnego dnia bana za wyświetlanie dwóch systemów kontekstowych na 1 stronie.

Oczywiście Dziennik Internautów napisze kolejny sponsorowany przez Netsprint news , jak to

kolejny bogu ducha winny webmaster został oGooglany.

Możliwe ,że właściciel serwisu napisze tu dramatycznego posta jak to "oszukali mnie złodzieje.... decydenci" ;)

Teraz z innej beczki.

Google Adsense i Yahoo jak to się ma, znam strony gdzie od prawie 6 miesiecy widzę i google i yahoo czyżby wielki monopolista jak googiel zgadzał się na to w swojej polityce prywatnej ?

Natomiast co do takich stron gdzie google i adkonekt czy inny polski system to jedynie wiedza(nie) ludzi którzy to prowadzą a poźniej mamy zagadki na forum w formie "blokada konta" (jednak tylko czasem, zazwyczaj niektórzy tutaj dostajają za darmo).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności