Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No i jestem kolejnym szczesliwcem, ktoremu zablokowali konto :/ Chyba jakis sezon jest na blokady w adsense

A wysyłales wczesniej do nich maila ?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

ot i mnie tez zablokowali

Zauważyliśmy, że Twoje konto AdSense jest związane z poprzednim kontem,

zlikwidowanym za generowanie nieprawidłowych kliknięć. Wydawca, którego

konto już raz zostało zamknięte z tego powodu, nie może uczestniczyć w

programie AdSense i nie otrzyma dalszych płatności. Zarobki z Twojego

konta zostaną należycie zwrócone poszkodowanym reklamodawcom.

bla bla bla

w sumie to mialem malo cos kolo 25 dolcow i glownie z angielskiej strony bo z polskiej 2 kliki po 2-3 centy to po prostu smiech

wiecej zarobilem na linkach tekstowych

przystapilem do adbrite, na razie sie strona anglojezyczna rozkreca takze moze cos z tego wyjdzie

jezeli wroce do google to bede musial chyba nazwisko zmienic lub tez na dziewczyne zarejestrowac konto albo na jakiegos dziadka z lasu

:]

google samo strzela sobie samoboje

tylko czekac jak konkurencja to wykorzysta, oczywiscie ta anglojezyczna

Używaj Cuilla i Hakii

Ja mam pytanie, już napisałem do google adsense z tym, mianowicie, miałem reklamy google, wywaliłem je bo za pare groszy nie chciałem śmiecić strony, teraz statystyki poszły mi w górę i chciałbym powrócić, ale ostatnim czasem sam trochę sobie klikałem i pare osób też mi klikało (nie z mojego polecenia). Napisałem że chciałbym żeby mi usunęli zarobioną kasę, bo dowiedziałem się że ktoś mi tam klikał.. usuną mi tą kase żeby potem nie było bloku konta? Czy lepiej założyć nowe konto?

Pozdro

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

A potem i tak Cię zablokują ;). Taka prawda niestety.

Również nie wierzyłem, że google blokuje konta bez żadnego powodu, ale doświadczenie kazało mi zmienić moje zdanie.

Nie namawiałem do kliknięć, JEDEN jedyny raz kliknąłem przypadkowo w reklamę podczas aktualizacji strony (i od razu napisałem maila do supportu, żeby ich o tym poinformować).

Po paru miesiącach i tak czekał na mnie mail "Dowiedzieliśmy się, że na Twojej stronie zostały wygenerowane nieprawidłowe kliknięcia. ... bla bla bla".

Polski support nie raczył odpowiedzieć na mojego maila w tej sprawie :angry:. Support UK odpowiedział że mogę apelować o odwołanie blokady. Dostałem kilka pytań odnośnie strony, odpisałem zgodnie z prawdą, a oni i na to, że i tak NIE MOGĄ odblokować... bo chronią klientów (TAK, już widzę jak zwracają pieniądze z mojego konta reklamodawcom).

Ja ich nawet poprosiłem o skasowanie wszystkich moich zarobków i po prostu wyczyszczenie konta, ale widać mają to głęboko gdzieś.

Pewnie tysiąc razy czytaliście "ja nic nie zrobiłem, ale i tak zablokowali" - trudno w to uwierzyć (ja też kiedyś nie wierzyłem ;) )

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Ty może nic nie zrobiłeś, ale ktoś tak, poprostu chyba ktoś Ci musiał klikać non-stop. Ja czekam aż mi wyzerują i jeszcze raz spróbuje, bo teraz to sam klikałem i nie chce potem stracić tego wszystkiego.

----

Odpisali mi

Dziękujemy, że informujesz nas o wykonanych nieprawidłowych kliknięciach.

Chroniąc Twoje interesy, a także tych, którzy ogłaszają się na Twoich stronach, Google monitoruje kliknięcia w reklamy, aby zapobiec nadużyciom programu AdSense. Technologia Google analizuje wszystkie kliknięcia i wyszukuje nieprawidłowości mające na celu stworzenie sztucznego ruchu, który może finansowo wpłynąć na wydawcę lub reklamującego.

Kliknięcia uznane za nieprawidłowe, pojawią się w Twoich raportach. Jednakże, ponieważ reklamujący nie płaci za te kliknięcia, wydawca także nie otrzyma za to pieniędzy. Okazjonalnie możesz zauważyć pewne kliknięcia bez przypisanej kwoty pieniędzy. Zapewniamy Cię, że na Twoje konto będą wpływać pieniądze z prawidłowych kliknięć.

Tylko że dalej mam tyle ile miałem, no zobaczymy jak to będzie.

hip-hop - najlepsze forum hip-hop w sieci! :)

proxy - ukryj swoje ip, badz anonimowy w sieci!

wzory umów

Gdyby byli w porządku, to mogliby skasować moje dotychczasowe zarobki i odblokować konto. Nic by na tym nie stracili.

Ja rozumiem, że ktoś mógł mi naklikać, ale to przecież nie była moja wina :D

Dostałem identyczny e-mail i nic to nie zmieniło.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

• 2 tygodnie później...

Przede wszystkim chcialbym zaczac, ze na pewno warto przeczytc, te 2 artykuly.https://www.di.com.pl/news/13896,Panda_na_tropie_klikajacych_oszustow.html

https://di.com.pl/news/13316,0.html

Niestety obrona Googla przed click fraudem jest blokowanie kont uzytkownikom, co z ich punktu widzenia jest zrozumiale. To jest na prawde trudna rzecz do zweryfikowania i lepiej czasami zlikwidowac sam problem a nie zrodlo.

W ostatnim artykule mozna przeczytac:

Ofiara praktycznie bez szans na obronę

Warto przy okazji dodać, że zgodnie z regulaminem programu Google AdSense serwis raz z niego wyrzucony nie ma prawa powrotu. Oczywiście można próbować wysyłać do Google swoje apelacje i wyjaśnienia, jak jednak informują przedstawiciele firmy w anonimowych listach, które przytacza Benjamin Cohen, Google nie musi odpowiadać na takie prośby i nie ma obowiązku rozpatrywać tych apelacji... Oczywiście zdarzają się przypadki przywrócenia przez Google "godności" usuniętym z AdSense wydawców, jednak są one bardzo nieliczne i wymagają dużej cierpliwości, wiary w siebie i samozaparcia, co oczywiście nie gwarantuje sukcesu.p

No i nie uwierzycie. Udalo mi sie! Przywrocili mnie do programu. Tutaj naleza sie wielkie podziekowania Breji za pomoc.

Google traktuje sprawę nieprawidłowych kliknięć bardzo poważnie.

Rozpatrzyliśmy Pański wniosek i stwierdziliśmy, że nie jest Pan

odpowiedzialny za większość z ostatnich działalności. Pańskie konto zostało

natychmiast przywrócone.

.

Teraz mam zamiar raportowac, wszelkie podejrzane dzialania. Jestem niezmiernie szczesliwy, ze przyjeli, ale nie ukrywam, ze to jest troche sytuacja psychotyczna : " nie znasz dnia ni godziny".

Niesety poza Googlem nie ma dla mnie ciekawej alternatywy i chcac nie chcac musze ich kochac.

Zycze powodzenia wszystkim odwolujacym sie i mam nadzieje, ze ten przypadek nie bedzie odosobniony.

nie mogą wyświetlać reklam na stronach z muzyką mp3, filmami, grupami dyskusyjnymi i obrazkami.

więc jeśli ktoś ma obrazki na stronie to kaplica

pamiętajcie tylko strony tekstowe !

PS. Czy muszę zdjąć avatar ? :)

Strona nie może zawierać:

# Nadmierne bluźnierstwo

# Nienawiści, przemocy, nietolerancji na tle rasowym, o treściach przeciwko konkretnym osobom, grupom osób bądź organizacjom.

przejepane Michał, zdejmuj kurfa Ptasią Grypę i Kretyna :)

Informacji o narkotykach i związanymi z nimi akcesoriami.

gorzej gdy ma się taki dział : psychopatologia > substancje uzależniające > heroiny i opiaty

Zwodnicza lub zmanipulowana zawartość lub konstrukcja strony, aby poprawić ranking PageRank dla danej strony.

trzeba zdjąć linkora, linkuj pro, link vault ? ;)

Strona nie może zawierać zepsutych linków, musi być działająca i łatwa w nawigowaniu.

a więc szukamy wszystkich zdechłych linków i robimy proste menu

Strona musi odpowiadać adekwatnie na prośbę o wsparcie i inne zapytania użytkowników.

odpowiadajmy na wszelkie zapytania ze stron ! to może być ktoś google !

odpowiadajmy tak jak robi to support google ;)

# wnioski : generalnie można ud****ć wydawcę za wszystko ...

pytanie tylko jest takie - komu podpadliśmy że nas tak sprzedał ?

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności