Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

W tym katalogu wpis widzę bez przesady od pól roku, na pewno poszło już kilkadziesiąt spamreportów i z tego co widać, nie stanowi to problemu dla AdWords.

może, że tak powiem ten ktoś g... zarabia i dopóki Google nic nie musi płacić to się nawet tym nie zainteresują, a pewnie g... zarabia, skoro ucieka się do takich metod nakłaniania, cóż idiotów nie brakuje - nie tylko w polityce :P

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

a jezeli ktoś ma tzw "złe kliknięcia" - oszukane

to google od razu banuje konto czy czeka aż się nazbiera jakaś tam kwota i dopiero potem prosi o zwrot kasy ?

no ja narazie spotkalem sie z blokadami ale z wiadomych przyczyn (tz znajomy spamowal i mial adsa na nich)

ale ogolnie jeszcze nie. i mam nadzieje ze tak zostanie :P

i masz racje mozesz byc aniolem , ktory all dobrze robi a ii tak cos komus nie spasuje i BACH

hehe

jestem z Wami zbanowani :jezyk1: moj serwis generowal od 2 miesiecy po okolo 5$ dziennie, wczoraj stwierdzilem ze dodam jeszcze adsensa w innym ponentnym miejscu mojego serwisu co okazalo sie strzalem w dziesiatke - duzo ludzi wchodzilo na ta wlasnie podstrone, co wygenrowalo mi wczoraj 15$ - wszystko full legal - poprostu rekordowy dzien z ogladalnoscia + dodatkowa ramka z reklama wszystko ladnie pieknie i co...................... zganijcie dzis rano mam maila ze konto zostalo zbanowane, mail standardowy ze zostalem zaocznie skazany przez sad kapturowy i - badz tu madry!! :angry:

Pytanie tylko czy kase ktora zarobilem wczesniej mi przesla, pytanie czy uznaja mojego maila z reklamacja ale jak przezczytalem caly watek to juz stracilem nadzieje, moge zarejestrowac kolejne konto ale nie mam pewnosci czy za jakis czas znow mnie nie zbanuja, konkurencja tylko anglojezyczna slabo na maxa

Pachnie mi to łamaniem regulaminu...

Dlaczego? Dodatkowa ramka tzn ze wygenerowalem sobie z adsnesna kolejny kod reklamy i wkleilem go jeszcze w innym miejscu na stronie, tzn powiedzmy ze wczesniej mialem bannerek 100x50 na 30% podstronach co generoalo 5$ i stweirdzilem ze moze dodam jeszcze bannerek 200X50 na 50% innym niz te 30% wczesniejsze i to spowodowalo bana.

Czyli co nie można dodać juz innych reklam ? fakt ze moglem utworzyc nowy kanal, ale jakbym wiedzial ...

Marcin, z tego wynika ze jak konkurencja sie zabierze to moze komus zbanowac konto !! Porażka.

Ja podejrzewam, ze google z automatu zblokowalo, poniewaz z dnia na dzien wzroslo mu z 5$ do 20$, a ze wynikalo to z faktu ze pojawila sie reklama w innym miejscu i byl to dzien akurat o rekordowej ogladalnosci to juz go nie interesuje - algorytm wylapal nagly wzrost dochodow i zblokowalo.

Ja podejrzewam, ze google z automatu zblokowalo, poniewaz z dnia na dzien wzroslo mu z 5$ do 20$

eee tam. mi z dnia na dzień wzrosło z 1 do 200$ i jakos przezyłem :jezyk1: swoja droga im wiecej zarabiasz to przynajmniej teoretycznie mniejsze szanse na zauwazenie naklikania (procentowo) :angry:

Dokładnie wzorst z 1 do 200 czy z 5 do 20 jest niczym, często mi się zdarzają wzrosty o 200-700%, tematyka tematyka tematyka, może być 100 klików 1 $ a może być 10 klików = 70$

Tak więc jeszcze raz napiszę bo może umknęło miło będzie jak podasz adres strony na której dostałeś bana, przy okazji możesz napisać czy tylko tam miałeś reklamy czy reklamy były na 20 innych stronach również.

Teraz będzie miło jak podasz adres strony to znajdziemy ci czemu zablokowali konto. Jestem w 99% pewnie, że za darmo nic nie można.

Zostaje 1% :jezyk1:

Też chętnie obejrzę tę stronę.

seosk - zapewne ktoś Ci naklikał, a dla google to jest jednoznaczne.

Możesz pisać do support'u z prośbą o odblokowanie. Szanse masz bardzo małe, ale jeśli naprawdę nie masz sobie nic do zarzucenia, to spróbuj.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Tak z innej beczki.

Wszystkie posty na temat wywalenia z Adsensa mają jeden wpółny mianownik. Dotyczą "adsensowych" ciułaczy. :kwasny:

Np. Przez rok uzbierałem 105$ i na drugi dzien dostałem bana....

Zarabiałem dziennie 2$ i pewnego dnia wpadło mi 10$ i ban.... , i tak dalej

Myślicie że ktoś kto ma po kilka tys klików dziennie nie ma nic innego do roboty tylko siedzieć i sprawdzać logi??? Pewnie by nawet nie zauważył 500 klików w tą czy w tamtą.

Czy ktoś z dużych graczy, posiadający porządne strony został wywalony z Adsensa??? Dużych tzn kilkadziesiąt, kilkaset $ dziennie.

Czy ktoś z dużych graczy, posiadający porządne strony został wywalony z Adsensa??? Dużych tzn kilkadziesiąt, kilkaset $ dziennie.

DI

W ich przypadku o ile pamiętam to łamali regulamin. Nakłanianie ludzi do szukania w adsensowej szukarce, modyfikacje kodu i inne chwyty.

Więc nadal będę forsował teorię, że Google wywala tylko tych którzy przeginają pałkę :).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności