Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam szanownych googloców.

Przed kilkoma dniami dołączyłem do grona osób które zostało spuszczone przez google. Chyba prawdą jest to, że GA nie jest dla ciułaczy. Miałem na koncie prawie 100$ (przez rok ciułania :P).

Pewnego dnia dostełem maila od google, że blokują mi konto do momentu wprowadzenia pinu, a sam pin wysłali pocztą. Pin nigdy nie doszedł (już dwa misiące).

Następnie któregoś dnia dostałem maila informującego mnie, że google dostało informacje jakobym złamał regulamin.

I tyle.

Reklamy znikły.

Ogólnie, żecz biorąc to mam w d.. google z jego reklamami. Nie jest to sposób na życie. 100 $ na rok ...

Reklamy traktowałem jako pewne urozmaicenie moich stron.

Ciekawe jest tylko to, że gdy zaczął się ruch na stronach to od razu zwróciło uwagę google i ciach prach i po wszystkim.

Życzę powodzenia reklamobiorcom i dawcom.

Następnie któregoś dnia dostałem maila informującego mnie, że google dostało informacje jakobym złamał regulamin.

Podali konret ? Twierdzenie, że złamałeś konto jakoś brzmi tak źle. Musieli więc podać co było przyczyną.

Wyżej ktoś napisał:

"Czy znacie giganta który dostał bana?"
Odpowiedź była :Di.com.pl

Oni gigantem, przecież to nie żaden gigant zwykła strona nie wiem czy tak jak kiedyś rozmawialiśmy w innym temacie mają z 4K dziennie.

Oni są na pozomie 80% waszych stron które nie osiągają tych 4-5K dziennie.

Więc taki z nich gigant jak ze mnie św.mikołaj.

°K° - tak, ale chyba musisz przyznać, że są również inne sytuacje - ja sam każdego dnia wertuję regulaminy adsense, żeby być całkowicie zgodnym z zasadami - po prostu chcę być uczciwy, ale obawiam się zachowań ze strony konkurencji lub zwykłych 'złośliwców', którzy mogą mi zaszkodzić - bo doskonale wiadomo, że jeśli się ktoś uprze, to każdy każdemu może zablokować konto... i wtedy mimo, że jestem uczciwy - ponoszę karę :|

przy okazji się zapytam - czy komukolwiek zdarzyło się, że dostał bana używając aplikacji monitorujących kliknięcia - np. ContextualTracker?

;]

czy komukolwiek zdarzyło się, że dostał bana używając aplikacji monitorujących kliknięcia - np. ContextualTracker?

Używam dość długo, żadnych problemów jak na razie nie ma. Jedynie IP klikaczy mam, więc jakby Google się burzyła o to mam na nich haczyk.

google banuje nawet za niewinnośc. Dostaje się standardowego emila z tekstem że sorry. Mozesz pisać potem do wszystkich googli a oni tylko ze prosze zapoznac sie z regulaminem. To fakt niezaprzeczalny.

kiedys 2 lata temu dostałem bananem i trudno. Obecnie drugi raz konta w GA sie nie dostanie - banują imie/naziwsko i adres - sprawdziłem bo na żone tez nei mogłem zalozyc :P

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności