Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Rozumiem, że nie ma powrotu do AS ...

Trzeba zmienić tożsamość, adres, numer konta, telefon ...

Nie wystarczy email mea culpa i przyrzeczenie poprawy ...

Musze przyznać, że ze swoimi stronkami trochę przegiąłem , ale ...

nie robiłem chamskich kliknięć z jednego kompa. Jeżeli już to okazyjnie z innych ( inny IP, inny system) w sumie góra może ze 100 kliknięć dodatkowych w ciągu miesiąca.

Czy to mogło być przyczyną blokady konta ?

Wygląda, że tak.

Napiszę więcej:

Robiłem to żeby przetestować jak google zalicza kliknięcia.

I co się okazało :

Gdy zrobiłem w ciągu dnia na 10 komputerach 10 dodatkowych kliknięć ( po jednym na każdym) google zaliczał jedno góra dwa kliknięcia na stronę.

Poza tym wkurzało mnie to, że treść reklam była tendencyjnie denna. Jak trafiło się kliknięcie za 30C to jedne na miesiąc. Reszta na poziomie 1-2 C. Reklamy bardziej wartościowe oczywiście w języku angielskim.

Jedyne skuteczne rozwiązanie na zmianę treści reklam (cloacking) jest chyba zakazane regulaminem.

Żegnam się więc z google i ku przestrodze mi podobnych zacytuję treść ostatniego listu :

Dowiedzieliśmy się, że na Twojej stronie zostały wygenerowane

nieprawidłowe kliknięcia. Dlatego też postanowiliśmy zablokować Twoje

konto. Prosimy zrozumieć, że podjęliśmy te kroki, aby chronić interesy

reklamujących za pomocą AdWords.

Serwis wydawcy nie może zawierać nieprawidłowych kliknięć, włączając w

to kliknięcia wygenerowane przez:

- samego wydawcę

- wydawcę zachecającego innych do klikania w jego reklamy

- za pomocą narzędzi do automatycznego klikania, czy innego zwodniczego

oprogramowania

- wydawcę zmieniającego jakąkolwiek część kodu reklamy lub położenie,

zachowanie, kierowanie lub dostarczanie reklam

Takie praktyki naruszają "Zasady i Warunki Google AdSense" i nasz

regulamin, które można sprawdzić na stronach:

https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=pl

https://www.google.com/adsense/policies?hl=pl

Wydawcy, których konto już raz zostało zamknięte z tego powodu, nie

mogą uczestniczyć w programie AdSense i nie otrzymają dalszych

płatności. Zarobki z Twojego konta zostaną należycie zwrócone

poszkodowanym reklamodawcom.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

zerocool - O tak, naprawdę trudno niektórym uwierzyć, że można zostać zablokowanym bez własnej winy. Do czasu...

Ja również nie wierzyłem i skończyło się tak jak skończyło.

Z drugiej strony czytając post portera, naprawdę można się zdenerwować.

Przez google jestem traktowany identycznie jak ktoś kto "chciał sobie sprawdzić czy google nalicza kliki... sprawdzał 100 razy w miesiącu".

To jest obłęd, bo ja nigdy czegoś takiego nie zrobiłem i nawet przez myśl mi to nie przeszło.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Nie żebym się mylił, jednak jestem pewien tak jak pisałem w 90%

Dokładna weryfikacja swoich wszystkich stron i podstron napewno by się coś znalazło chociaż jakiś link lub słowo zabronione.

Zawsze jest coś.

Swojego czasu dostałem bana na jedną ze stron gdzie było 7 artykułów, google napisało maila, że na tej i na tej stronie znajduje się ten i ten artykuł jest on niezgodny z regulaminem i prosimy o sprawdzenie strony. Usunięcie materiałów które są niezgodne.

Minęło już dobre 2 miesiące jak się nie mylę. Na tej stronie do dziś się nie pojawiają reklamy.

Jednak mamy tutaj przykład, że Google nie zablokowało konta tylko jedną ze stron która i tak miała marne 200 unik. Dawała z 1$

Ot to była taka ciekawostka.

Dlatego też wystarczy obejrzeć wszystkie podstrony gdzie były reklamy i jestem więcej niż pewien, że coś znajdziecie.

Jedyna sytuacja, że macie reklamy google na stronie która składa się tylko z 1 strony. Na której jest notatka + reklamy google wtedy jeszcze uwierze, że ban był za darmo.

W innym wypadku jest to wręcz impossible

:)

Możesz uważać się za szczęściarza, o tym że blokują tylko pojedyncze strony nie wiedziałem.

Tak czy inaczej nie zmienię swojego zdania, bo ja byłem całkowicie w porządku i nie powinienem odpowiadać za np. ludzką złośliwość ;(.

Ktoś potrafi mi sensownie wytłumaczyć czemu nie zgodzili się na odblokowanie konta, skoro prosiłem już nawet o anulowanie moich zarobków?

Spis stron

No More Google:Ktoś potrafi mi sensownie wytłumaczyć czemu nie zgodzili się na odblokowanie konta, skoro prosiłem już nawet o anulowanie moich zarobków?

A dałbyś złodziejowi pilnować swojego mieszkania podczas wyjazdu na wakacje?

porter:Nie wystarczy email mea culpa i przyrzeczenie poprawy ...

I całe szczęście, że to nie wystarczy. Gdybym był reklamodawcą w AdWords zaraz bym się zabrał z programu, gdybym wiedział, że jakiś [ osoba domniemana o popełnienie przestępstwa lub wykroczenia ] ma znowu możliwość emitowania moich reklam na swojej witrynie.

porter:Robiłem to żeby przetestować jak google zalicza kliknięcia.

:)

porter;)oza tym wkurzało mnie to, że treść reklam była tendencyjnie denna. Jak trafiło się kliknięcie za 30C to jedne na miesiąc. Reszta na poziomie 1-2 C.

A kto Cię zmuszał do uczestnictwa w AdSense?

porter: Żegnam się więc z google

I całe szczęście, że się żegnasz. :D

Dokładnie.

Kowalski (napewno z 10.000 takich jest w programie).

Jan dostaje bana, i 9.999 Kowalskich dostaje bana to byłby niezły przekręt w Gugle.

to prawda ze banuja naziwsko - tak wygląda z mojego doświadczenia.

mieszkałem z rodzicami - dostałem bananem, mieszkam teraz w nowym miesjcu - tez nic z tego, próbowalem na brata - kupa ... jednym slowem totalna kiszka.

Za każdym razem zgłaszałem różne strony wiec wyglada mi to na banana na nazwisko i ewentualnei lokalizacje miasta czyli DC [default city] :)

Aczkolwiek moze to byc jeszcze zwiazane z adresem IP witryny (servera nei zmieniałem od czasu otrzymania bana) wiec moze neidługo po zmianie data center na Niemcy moze spróbuje jeszcze raz :D

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

No More Google:Ktoś potrafi mi sensownie wytłumaczyć czemu nie zgodzili się na odblokowanie konta, skoro prosiłem już nawet o anulowanie moich zarobków?

A dałbyś złodziejowi pilnować swojego mieszkania podczas wyjazdu na wakacje?

W tym miejscu to mnie obrażasz, przeczytaj co napisałem powyżej.

Nigdy nie stosowałem praktyk mających na celu oszukanie google. Jeśli faktycznie miałem nieprawidłowe kliknięcia, to nie było z mojej winy. Dlatego poprosiłem ich o anulowanie zarobków.

Następnym razem czytaj treść postów a nie tylko temat wątku.

Spis stron

zerocool - O tak, naprawdę trudno niektórym uwierzyć, że można zostać zablokowanym bez własnej winy. Do czasu...

Jeśli wrzucałeś reklamy na strony typu GSM jakie masz w podpisie, to Google mogło uznać to jako strony bez zawartości ( a przynajmniej znikomej ) ... co jest niezgodne z regulaminem, bo tekstu tam praktycznie zero, jednak wiele stron tak działa i raczej rzadko komukolwiek likwidują konto, więc jeśli sam sobie nie naklikałeś, to znaczy że ktoś to zgłosił, a konkurencji o tej tematyce dużo i wielu "życzliwych" spam reporterów.

serce.gifKocham Cię | Życie po Ślubie | Psychopatologia

Popełniłeś tylko jeden błąd ... jaki ? ... RAMBO !

Reklama nie była wrzucana na strony, które mam w stopce.

Regulamin znałem dość dobrze. Wiedziałem czego nie należy robić i tego nie robiłem.

"Życzliwość" to piękna cecha :unsure:

Nie widzę, żeby google miało jakiś problem ze stronami GSM, bo na wielu stronach o takiej tematyce reklamy są i działają.

Spis stron

corba mój idolu. pewnie podpiąłeś te same strony jeszcze co :unsure: a jak zmieniłeś adres to ciekawe jakim sposobem pin do ciebie dojdzie :)

Kup sobie nieruchomości Kraków albo apartamenty Zakopane. Obejrzyj też fotoblog Grzegorza Ziemiańskiego Nowa Huta na deser

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności