Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

u mnie to samo:

Account Not Active

An AdSense account does not exist for this login, as it is associated with an unapproved application. For more information about your application, please review the message we sent to the email address you provided with your application.

1. Czy to oby na pewno ban?

2. Może teraz bardziej opłacalne jest (i bezpieczniejsze) przeniesienie sie do konkurencji? Jezeli tak to tylko jakiej...

naughty.gif

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Witam wszystkich .

Parę miesięcy temu zarejestrowałem się w Adsense , nie mam zablokowanego konta (puki co , jak czytam :)) , a dziś cały dzień czytam żale zbanowanych .

Chyba nie trzeba być Einsteinem , żeby wymyślić parę sposobów na zminimalizowanie utraty zysków w przypadku zbanowania . To mnie się nasunęło na początek :

- założenie kilku kont na całą rodzinę jeszcze przed zbanowaniem własnego konta . Przecież wtedy nie powinno być z tym problemów .

- rozdzielenie stron z Adsensami na te kilka kont .

- Konta mogą być założone nawet na własne dzieci ; w przypadku czeków nie ma to znaczenia-i tak czeki realizują rodzice , a google tego nie sprawdzi .

- w przypadku dużych zysków - kilka tys.PLN miesięcznie opłaca się już zarejestrować własną firmę specjalnie po to , aby przykryć to jedno konto adsense założone na tą firmę . Wtedy już zupełnie można podać adres "cioci zosi" , która zgodzi się wynająć adres dla tej firmy i każdej następnej . W większości banków internetowych można już zakładać subkonta dla konta firmowego , więc nawet z numerami rachunków nie powinno być problemu . Oczywiście co miesiąc trzeba zapłacic 140 zł dla ZUS z tytułu każdej działalności , ale przy kilku tys. się opłaca .

- i oczywiście starać się nie lamać regulaminu google .

- i parę innych takich myków.

- A PRZEDE WSZYSTKIM NIE WIĄZAĆ ADRESU SWOJEJ STRONY ZE SWOJĄ OSOBĄ :P! WTEDY NIKT ZŁOŚLIWY NIE BĘDZIE GENEROWAŁ KLIKÓW!!! Siedzieć cicho i ciułać .

Po tych wszystkich zabawach Google zbanuje co najwyżej jedno konto . I co najwyżej stracimy część zysków . Obowiązują tu takie same zasady jak z nielokowaniem oszczędności w jednym miejscu .

No chyba , że sie mylę ...

pozdrawiam wszystkich już rozżalonych i tych co dopiero będą .

Andrzej

Po tych wszystkich zabawach Google zbanuje co najwyżej jedno konto . I co najwyżej stracimy część zysków . Obowiązują tu takie same zasady jak z nielokowaniem oszczędności w jednym miejscu .

No chyba , że sie mylę ...

No niby tak ale ja nie chcem by kasa wpadała na czyjes konto a zonki i dzieci nie posiadam.

Druga sprawa to jak bede sie logowal na wszystkie konta z jednogo ip i hosting tez ten sam( bo chyba nie wykupie na kazde adsense innego hostingu) - to gogiel sie kapnie bo stale robią cos by wywalic krętaczy

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Witam. Dzisiaj rano sobie wstaję, wchodzę na swoja stronę a tam bęc, reklamy się nie wyświetlają :| Sprawdzam e-mail - cisza, wchodzę na konto w adsense, diagnostyka witryny - "Aktualnie brak zablokowanych adresów URL."

Normalnie nie wiem, reklamy nie wyświetlają się na wszystkich subdomenach tej domeny :D Na jednej z nich bardzo w tym momencie straciłem. Nie wiem co teraz z tym fantem zrobić, co radzicie? :|

Nie lepiej zrobić jakieś lobby na rzecz lepszego traktowania adsensowiczów przez pieprzonego "monopoliste" ??

Na początek bym Wam radził wziąć pod lupe regulamin adsense bo mój prawnik mówił mi, że regulamin w paru punktach jest deko niezgodny z polskim prawem, poza tym osobiście nie spotkałem się z dowodami "zwracania" $$$ reklamodawcom za niesłusznie naliczone kliknięcia ze zbanowanych kont adsensowiczów.

P.S.

Możnaby np. zakwestionować te punkty w regulaminie dotyczące braku sprecyzowania i bezpodstawnego (czyt - nieudokumentowanego ) banowania kont czyli tego co Was najbardziej boli ;).

Osobiście mam adsens w (_!_) czyli w głebokim szacunku :D , bo uważam, że jest to bardzo niepewny sposób na kase.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności