Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Na początek bym Wam radził wziąć pod lupe regulamin adsense bo mój prawnik mówił mi, że regulamin w paru punktach jest deko niezgodny z polskim prawem

Poszukaj sobie w archiwum informacji na ten temat, już był omawiany. Polskie prawo nie ma tu nic do rzeczy. Szkoda czasu na bicie piany.

Rozpoczęcie jest proste!

- Konta mogą być założone nawet na własne dzieci ; w przypadku czeków nie ma to znaczenia-i tak czeki realizują rodzice , a google tego nie sprawdzi .

Nie wiem o jakich dzieciach mowisz ale:

1 rejestrowac mozna tylko na pelnoletnich

2 nawet jak zarejestrujesz na nich to nie wyciagniesz za nich kasy musza byc osobiscie

3 jak pojda osobiscie a nie maja dowodu to tez nie dostana

Myle sie gdzies ? :)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Dzięki za info Dido :rotfl:

Poszukaj sobie w archiwum informacji na ten temat, już był omawiany. Polskie prawo nie ma tu nic do rzeczy. Szkoda czasu na bicie piany.

nie byłbym tego taki pewien

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

2 nawet jak zarejestrujesz na nich to nie wyciagniesz za nich kasy musza byc osobiscie

3 jak pojda osobiscie a nie maja dowodu to tez nie dostana

Myle sie gdzies ? :rotfl:

No mylisz sie :D Nie koniecznie jest potrzebny dowod, idzie sie z czekiem do banku rodzic pisze ze kasa jest potrzebna na utrzymanie a dziecku wystarczy legitymacja szkolna albo paszport :P

a nie ma w jakimć banku mozliwości otwarcia konta dziecku ?? chyba coś kiedyś takiego było , no i wtedy można uruchomić przelew ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

nie, przede wszystkim złamałeś ichniejszy regulamin, i to jest powód zbanowania,

pecha możesz mieć łamiąc nagę na skórce z banana ;)

na dodatek na stronach google, przy wskazówkach dla webmasterów, mamy czarno na białym:

Nie bierz udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank.

• 3 tygodnie później...

Do Google AdSense zapisałem się dnia 23-12-2006. Od tego dnia do dzisiaj postawiłem 3 galerie fotografii, na których umieściłem reklamy Google. Przez cały ten czas bardzo dbałem o to, aby nie złamać żadnego punktu warunków umowy oraz zasad programowych Google AdSense. Pomimo tego dzisiaj rano dotarł do mnie mail o tytule - "Konto Google AdSense wyłączono" z takim oto poniższym tekstem:

Witamy, Miroslaw Gudowski!

Uzyskaliśmy informacje, że za pośrednictwem reklam Google na Państwa
stronach są generowane nieważne kliknięcia i/lub wyświetlenia. W
związku z tym wyłączyliśmy Państwa konto Google AdSense. Krok ten był
podyktowany koniecznością ochrony interesów reklamodawców AdWords.

Witryna wydawcy nie może generować nieprawidłowych kliknięć ani
wyświetleń żadnych reklam, w tym, bez ograniczeń, kliknięć i/lub
wyświetleń generowanych przez:

- wydawcę na jego stronach internetowych
- inne osoby zachęcone przez wydawcę do klikania reklam na jego stronach
- zautomatyzowane programy do klikania lub inne zwodnicze
oprogramowanie
- wydawcę w drodze zmiany jakiejkolwiek części kodu reklamy lub układu,
sposobu działania, kierowania lub dostawy reklam, z dowolnej przyczyny

Powyższe i inne tego typu działania naruszające Zasady i Warunki umowy
oraz Politykę Programową Google AdSense upoważniają nas do zamknięcia
Państwa konta. Zasady i Warunki umowy oraz Polityka Programowa Google
AdSense są dostępne pod adresem:

https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=pl
https://www.google.com/adsense/policies?hl=pl

Wydawcy wykluczeni za działania związane z nieprawidłowymi kliknięciami
nie mogą dalej uczestniczyć w programie AdSense i nie otrzymują żadnej
dodatkowej zapłaty. Przychody z konta zostaną zwrócone odpowiednim
reklamodawcom.

Jeśli uważają Państwo, że decyzja ta została podjęta w wyniku błędu i
mogą w dobrej wierze uzasadnić, że niedozwolone działania nie wynikały
z podjęcia lub zaniechania działania przez Państwa lub Państwa podmioty
podległe, takie jak pracownicy i członkowie rodziny, mogą Państwo
odwołać się od decyzji o zamknięciu konta. W tym celu należy
skontaktować się z nami wyłącznie przy użyciu tego formularza:

https://www.google.com/support/adsense/bin/request.py?contact=invalid_clicks_appeal&hl=pl

Jeśli firma Google postanowi rozpatrzyć Państwa odwołanie, postaramy
się jak najszybciej poinformować o tym Państwa i podjąć wszelkie
niezbędne działania. W przypadku podjęcia decyzji dotyczącej odwołania
następne lub powielone odwołania mogą nie zostać rozpatrzone.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Wygląda na to, że jest to jakiś standardowy tekst (szablon) wysyłany nie wiadomo do kogo i nie wiadomo za co. Jestem tym wszysykim bardzo zaskoczony i ogromnie rozczarowany. A to przede wszystkim dlatego, że we wspomnianym wcześniej przeze mnie mailu nie przedstawiono mi żadnych konkretnych zarzutów, a od razu wyłączono mi konto. Fachowcy z Google napisali, że uzyskali jakieś informacje o jakiś nieważnych kliknięciach. Od razu więc nasuwa się tutaj pytanie, jakie to są informacje, od kogo i czego konkretnie dotyczą, czyli jaki według Google punkt umowy, czy regulaminu został przeze mnie złamany?

W dalszym ciągu tego maila jest nawet podany adres, na którym jest stosowny formularz odwoławczy. Powiadomiono mnie, że przy pomocy tego formularza mogę gdzieś tam się odwoływać, coś tam uzasadniać, ale nie bardzo wiem co mam uzasadniać, bo nie wiem jakie są zarzuty wobec mnie firmy Google. I tu całe kółeczko się zamyka.

Oczywiście, natychmiast po przeczytaniu tego maila skorzystałem z tej możliwości i odwołałem sie od wspomnianej decyzji. Jak już wspomniałem wcześniej, mail powiadamiający mnie o wyłączeniu konta dotarł do mnie dzisiaj rano, a bardziej dokładnie o godz. 5:43. Teraz jest późny wieczór. Od czasu otrzymania tego maila minęło już dobrych kilkanaście godzin. Nikt jednak z firmy Google jak dotychczas nie raczył się do mnie odezwać z jakimikolwiek bardziej konkretnymi wyjaśnieniami w tej sprawie. Nigdzie też nie ma żadnych informacji kiedy ktokolwiek się do mnie w tej sprawie odezwie i czy w ogóle kiedykolwiek się odezwie. Według mnie, jak na tak renomowaną firmę, to są to działania bardzo mało profesjonalne, delikatnie mówiąc.

Naprawdę nie wiem co mam o tym wszystkim sądzić i co mam w tym wypadku czynić.

Otrzymałem dzisiaj mail od Google, czego się nie spodziewałem w ogóle (niezwykle szybko, jak na możliwości tej firmy, bo po ok. 24 godzinach od mojego odwołania się), z odpowiedzią na moje odwołanie w sprawie zablokowania konta. Jego treść pozwoliłem sobie też tutaj dołączyć poniżej.

Witamy,

Dziękujemy za złożenie odwołania. 

Po otrzymaniu odpowiedzi ponownie dokładnie sprawdziliśmy dane Państwa konta. Ponownie potwierdziliśmy, że nieprawidłowe kliknięcia reklam były generowane w Państwa witrynie z naruszeniem naszych Zasad i warunków oraz Polityki Programowej. 

https://www.google.com/adsense/terms 
https://www.google.com/adsense/policies 

Wymogi te mają na celu zapewnienie skuteczności reklam Google zarówno dla wydawców, jak i reklamodawców. Zgodnie z naszą polityką w tej kwestii nie możemy ponownie przyjąć Państwa do programu.

Jak wiadomo, wydawcy wykluczeni za działania związane z nieprawidłowymi kliknięciami nie mogą już uczestniczyć w programie AdSense. Z tego względu nie mogą Państwo otworzyć nowego konta.

Prosimy również mieć na uwadze, że następne odwołania w tej sprawie mogą nie zostać rozpatrzone i na tym przerwiemy wszelką komunikację. Dziękujemy za wyrozumiałość.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Podobnie ja w poprzednim mailu żadnych konkretów, żadnych dowodów "popełnienia przestępstwa". Przecież to wszystko wygląda jak jakiś sąd kapturowy, gorszy niż w czasach inkwizycji. W czasach inkwizycji, które były podobno tak straszne oskarżonemu jednak dawano prawo do obrony, a tutaj takiego prawa nie ma w ogóle. Poza tym, to w czasach inkwizycji oskarżony mógł i wiedział do kogo od wyroku się odwołać, a tutaj nie wiadomoo gdzie i do kogo można się odwołać. To jest jakaś tragikomedia!

A poza tym, to wygląda mi na to, jakby nie były to teksty pisane przez człowieka, ale jakiegoś robota, który ma przygotowane szablony odpowiedzi. Jak na tak niby renomowaną firmę, to jest to wszystko całkiem niepoważne i mało profesjonalne działanie. Szkoda słów.

Przecież w adsense nie pracują ludzie, o czym była mowa 10 stron wcześniej.

Wiadomości od ludzi dostaje się w innych okolicznościach, listach pisanych na 3 strony.

Specjalnych okazjach, ofertach i propozycjach dla adsensa.

W takich sprawach jak blokada konta mają setki gotowych formularzy które się dopasowuje do treści maila.

Przecież w adsense nie pracują ludzie, o czym była mowa 10 stron wcześniej.

Wiadomości od ludzi dostaje się w innych okolicznościach, listach pisanych na 3 strony.

Specjalnych okazjach, ofertach i propozycjach dla adsensa.

W takich sprawach jak blokada konta mają setki gotowych formularzy które się dopasowuje do treści maila.

W takim razie do d... (bardzo przepraszam za wyrażenie) z takim biznesem. To jest przecież jakaś totalna pomyłka, te Google AdSense. Z drugiej strony, to może i też bardzo dobrze. Niech konkurencja sobie poczyta (szczególnie ta polska) i wyciąga z tego wszystkiego odpowiednie wnioski. I mam nadzieję, że ludzie z Google rychło obudzą się "z ręką w nocniku".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności