Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ja dostałem dokładnie to samo! Dokładnie taki sam mail mimo, ze moja witryna niczego nie naruszała! Miałem tylko reklamę na innej stronie. Wczoraj o 21:00 zablokowali mi konto, a tamtemu właścicielowi dziś rano. Co się z tym Google dzieje? Jest szansa odzyskania konta, stworzenia nowego? Z czego teraz utrzymam serwer, domenę?

Dziękuję za odpowiedzi,

Largo

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja dostałem dokładnie to samo! Dokładnie taki sam mail mimo, ze moja witryna niczego nie naruszała! Miałem tylko reklamę na innej stronie. Wczoraj o 21:00 zablokowali mi konto, a tamtemu właścicielowi dziś rano. Co się z tym Google dzieje?
Według mnie akurat Ty naruszyłeś regulamin, bo sam się nawet tutaj przyyznałeś, że miałeś jakąś inną reklamę.

A co się z tym Google dzieje? Po prostu sobie kpią ze swoich współpracowników. Ale takie postępowanie bardzo szybko się na nich zemści.

Kilka razy pisałem do nich z prośbą o wyjaśnienie sprawy i przedstawienie mi konkretnych zarzutów. Długo nie odpowiadali aż wreszcie dnia 13-02-2007 otrzymałem ku mojemu ogromnemu zaskoczeniu odpowiedź takiej oto poniższej treści:

Witamy,

Rozumiemy, że chcieliby Państwo otrzymać szczegółowe informacje dotyczące nieprawidłowych kliknięć, jakie odnotowaliśmy na Państwa koncie. Ze względu na właściwości naszego systemu monitorującego, nie możemy ujawnić jednak żadnych szczegółów dotyczących tych kliknięć.

Google traktuje kwestię nieprawidłowych kliknięć bardzo poważnie. Przez wyłączenie Państwa konta uważamy, że podjęliśmy właściwe środki, aby chronić interesy naszych reklamodawców oraz zapewnić, że nieprawidłowe kliknięcia więcej nie pojawią się na Państwa stronie.

Wydawcy, których konto już raz zostało zamknięte za generowanie nieprawidłowych kliknięć nie mogą uczestniczyć w programie AdSense. Dziękujemy za wyrozumiałość.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Jednym słowem ble ble ble i same wodolejstwo.

W odpowiedzi napisałem do nich ponownie:

Znowu mam wrażenie, że ten tekst pisał jakiś robot, a nie człowiek. W 
taki sposób bowiem żywy człowiek nie pisze. To jest jakiś z góry 
przygotowany szablon wysyłany nie wiem według jakiego "rozdzielnika". I 
dalej ten mail niczego nie wyjaśnia. W takim razie będę już teraz 
zmuszony uruchomić swoich prawników i przekazać sprawę do sądu. Poza tym 
zadam sobie trudu i na wszelkich możliwych forach oraz we wszelkich 
możliwych miejscach będę zniechęcał kogo tylko się da do Waszej firmy. 
Mówi się trudno. Taki wariant wybraliście.

Dnia 14-02-2007 otrzymałem odpowiedź o takiej oto poniższej treści:

Witamy,

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Jednym słowem totalny brak szacunku i kpienie sobie ze współpracowników. Google po prostu olewa swoich partnerów. Ale, jak już pisałem wcześniej takie ich postępowanie bardzo szybko się na nich zemści.

Jest szansa odzyskania konta,
Według mnie, jak na razie żadna. Ale wydaje mi się, że mimo wszystko nie jesteśmy tutaj na całkowicie straconej pozycji. Trzeba pisać o tym wszędzie, gdzie tylko się da, na wszelkich możliwych forach i grupach dyskusyjnych. Jak ktoś czuje się na siłach, to może też "wysmarować" w tej sprawie jakiś poważny artykuł do prasy komputerowej. Po prostu trzeba im zrobić trochę negatywnej reklamy. Uwierzcie, to w handlu i marketingu bardzo dobrze działa. Właśnie jestem na etapie pisania takiego artykułu.
stworzenia nowego?
Tym bardziej nie ma żadnej szansy. O tym bardzo wyraźnie jest napisane w regulaminie.
Z czego teraz utrzymam serwer, domenę?
Są też inne tego rodzaju firmy. Jak powoli ludzie zaczną się przenosić do innych firm, to kiedyś być może Google obudzi się z "ręką w nocniku" i stwierdzi, że nie ma już z kim współpracować. I być może wtedy zacznie swoich współpracowników traktować jak ludzi godnych szacunku, a nie jak najgorsze śmiecie.

W przypadku odwołania się do tego maila o wyłączeniu z tego co widzę google wysyła do każdego ten sam mail, bo dostałem kiedyś indentyczny...

Mam pytanie co do tego fragmentu listu:

Witryna wydawcy nie może generować nieprawidłowych kliknięć ani

wyświetleń żadnych reklam, w tym, bez ograniczeń, kliknięć i/lub

wyświetleń generowanych przez:

- wydawcę na jego stronach internetowych

Czym są te wyświetlenia? No bo sory jeśli często odświeżam swoje strony to jest to tylko spowodowane tym, że pracuję na cmsach...

A i jeszcze tutaj wcześniej na forum ktoś mówił o kontach zakładanych na dzieci... To nie ma szans. Wprawdzie rodzice owszem mogą odbierać za nie czeki i do tego potrzebny jest tylko dowód osobisty (dzieci są wpisane w dowód), ale google przy rejestracji sprawdza adres i nazwisko.

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

Jeśli wyświetlasz reklamy skierowane na Twoją witrynę (*) i często odświeżasz stronę, generujesz nieprawidłowe wyświetlenia i nieprawidłowe zarobki... W Twojej sytuacji wyjściem będzie blokowanie własnych reklam np. wtyczką Adblock do Firefoksa.

(*) Reklamy skierowane na witrynę rozliczane są za wyświetlenia a nie za kliknięcia.

W Twojej sytuacji wyjściem będzie blokowanie własnych reklam np. wtyczką Adblock do Firefoksa.

Pomysł dobry ale ma jedna podstawowa wade - nie bedzie mozliwosci wyryfikowania jakie to reklamy pojawia sie na mojej stronie co w moim przypadku jest b. wazne... No chyba ze bede sprawdzał poza domem na innym kompie... troche bez sensu :jezyk1:

Modlitwy - Najpiękniejsze modlitwy

Praga Południe i Praga Północ - Portal o warszawskiej Pradze

Zagadki logiczne

Są jeszcze reklamy skierowane?

No chyba są, u mnie się pojawiają. Z rzadka, ale jednak.

blokowanie własnych reklam

Pomysł dobry ale ma jedna podstawowa wade - nie bedzie mozliwosci wyryfikowania jakie to reklamy pojawia sie na mojej stronie co w moim przypadku jest b. wazne... No chyba ze bede sprawdzał poza domem na innym kompie... troche bez sensu ;)

Możesz mieć drugą przeglądarkę do sprawdzania reklam albo choćby zdejmować blokadę na jedno czy dwa odświeżenia strony, prawda? Trzeba chcieć...

W sumie nigdy nie przywiązywałem wagi do tych odsłon. Być może one są powodem banów w adsense skoro prawie każdy zbanowany deklaruje, że nigdy nie kliknął w swoją reklamę :)

Pomysł dobry ale ma jedna podstawowa wade - nie bedzie mozliwosci wyryfikowania jakie to reklamy pojawia sie na mojej stronie co w moim przypadku jest b. wazne... No chyba ze bede sprawdzał poza domem na innym kompie... troche bez sensu

tą wtyczkę wyłącza się klikając w nią scrollem....

baner4.gif

Dziękuję.

Czy używanie systemu wymiany linków na stronie z AdSense może być przyczyną bana ???

Proszę o odp

Tak naprawdę to google może wyłączyć Ci konto za co tylko chce.

Google nie może wiedzieć o tym czy używasz systemu linków czy też to twoje strony.... Faktem jest jednak, że jeżeli robot się na Ciebie obrazi to jednocześnie reklamy będą niedopasowana/charytatywne, przez co, jak czytamy w umowie:

Google zastrzega sobie prawo do zamknięcia bez zawiadomienia dowolnego konta, na którym nie wygenerowano wystarczającej liczby ważnych kliknięć Reklam lub Przycisków do polecania , lub ważnych wyświetleń Reklam ( w każdym przypadku według pomiaru Google) przez okres dwóch (2) miesięcy lub dłuższy

baner4.gif

Dziękuję.

Nie wiedzialem czy to juz gdzies tu to bylo, ale kolejny powod by kogos zablokować:

https://adsense.blogspot.com/2006/12/ad-and...ent-policy.html

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

witam,

mam pewne pytanie, mianowicie co by sie stalo gdyby na moja strone weszla jakas obca osoba i zaczela przez jakis czas klikac w reklamy nabijajac powiedzmy 30-40 klikniec ? mogloby sie to skonczyc banem ? pytam dlatego gdyz nie wiem czy nalezy sie przed tym jakos zabezpieczac ...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności