Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Reelop, naprawdę nie zauważyłeś, że to nieodpowiedni wątek?

Czemu nie odpowiedni wątek? Zaraz i tak dostanie pewnie bana w google więc zaoszczędził sobie tylko czas...

"co masz zrobić jutro, zrób dziś" - zapewne tym kierował się Reelop

Swoją drogą przeżyłem dzisiaj jakąś sekundę horroru. Włączyłem sobie forum PiO i wszedłem do tego działu. Jako, że coś zmulało otworzyłem sobie nową zakładkę, żeby zalogować się na konto Google Ads wpisałem login&hasło, przełączyłem na forum i uruchomiłem nowe okno przeglądarki aby zalogować się na pocztę (kompletnie zapominając o PiO). Serce mi prawie stanęło jak zauważyłem po pewnym czasie na pasku "zablokowane konto Google" :) oczywiście w ciągu tej sekundy przez głowę przeszła mi masa myśli i domysłów dlaczego i jak ja teraz zarejestruje nowe konto :P

Wejdź i nakarm głodne dziecko.

baner4.gif

Dziękuję.

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak mu zbanuja konto w As (reklamy sa nieprawidlowo wyswietlane !!) To zalozy pewnie kolejna strone o zarabiani w sieci

Przepraszam, ja mam stronę o zarabianiu w sieci a konta mi nie zbanowano.

Dostalem wczoraj maila od tego wielkiego G...:

Witamy,

Uzyskaliśmy informacje, że użytkownicy programów innych podmiotów, zachęceni finansowo lub w inny sposób, generują w Państwa witrynie nieważne kliknięcia lub wyświetlenia reklam Google. Do programów takich należą między innymi witryny typu auto-surf, pay-to-surf, pay-to-read lub pay-to-click.

Prosimy pamiętać, że jeśli nadal będziemy wykrywać nieprawidłowe kliknięcia lub wyświetlenia reklam generowane w ten sposób w Państwa witrynie, konto może zostać wyłączone w celu ochrony naszych reklamodawców. Ponadto w przyszłości za wszystkie dni, w których wystąpią nieważne kliknięcia, możemy skorygować Państwa płatności, aby odpowiednio wynagrodzić reklamodawcom koszty poniesione z tytułu takiej działalności.

Jak rozumiemy, oczekują Państwo konkretnych informacji na temat odnotowanych na koncie nieprawidłowych działań. W związku z tym, że nasz algorytm jest zastrzeżony, nie możemy jednak wyjawić szczegółów działania naszej technologii monitorowania ani specyficznych informacji dotyczących Państwa konta.

Dziwi mnie, ze uzyskali takie informacje, skoro nawet ja takich nie mam. Owszem, uzywam reklam do generowanie odwiedzin, ale sa to reklamy w programach podobnych do AdWords, z ta tylko roznica, ze ceny sa nizsze, a reklamy nie sa targetowane na tresc, ale to reklamodawca okresla, gdzie bedzie sie reklamowal i za ile. Rozumiem, ze G jest monopolista na rynku, ale w taki sposob na pewno nie zacheca mnie do przejscia z innych programow do AdWords (bo mysle, ze za wejscia przez AdWords by mi nie grozili zawieszeniem konta).

Podoba mi sie ten wytluszczony fragment - mozemy zrobic z kontem co chcemy, a uzytkownik i tak sie nie dowie co bylo nie tak.

Ciulam sobie powoli jakies grosze na tym AdSense, dojscie do progu $100 zajmuje mi troche wiecej niz miesiac, a wlasnie wtedy, gdy sie do niego zblizam, dostaje taka informacje...

Oczywiscie im odpisalem, ale watpie, zebym dostal jakas konstruktywna odpowiedz. W koncu tam sa tylko roboty. Dziwi mnie tylko, ze wygenerowanie odpowiedzi przez ten glupi automat zajmuje az tyle czasu. Przeciez rownie dobrze mogliby odpisywac w 30 sekund potrzebnych na przeskanowanie tresci maila jakims robotem i wygenerowanie odpowiedzi.

a co, to juz nie wolno mailingów sobie puszczać? bez sensu :]

mailing nie wysyla sie po to, co by ludzie klikali w reklamy, tylko co by sobie zobaczyli twojego sajta proste

ale spoko, przynajmniej grzecznie napisali, a nie od razu konto zamkneli :)

Gotowe SMSy

i

konkursy

Nie, nie bylo zadnego mailingu ani niczego podobnego. Kupowalem reklamy tekstowe (podobne do AdWords, ale nie targetowane na tresc) bazujace na PPC, ktore byly wyswietlane na stronach, ktore taki mailing oferuja. Jednak zadnego mailingu nie kupowalem.

Prawda jest taka, ze te mailingi najczesciej oferuja cos tym, ktorzy klikaja w linki do stron, stad ich niezgodnosc z zasadami G.

Oczywiscie dostalem odpowiedz od G... z automatu jak zawsze.

• 3 tygodnie później...

dostalem standardowego maila:

Zauważyliśmy, że wyświetlasz reklamy Google w sposób, który narusza zasady polityki programowej... itd...

ciekawostka jest to ze w ciagu godziny dostalem dwa identyczne maile z tym, ze w jednym byl adres: www.sebafoto.com a w drugim: https://www.sebafoto.com.

oczywiscie od razu usunelem male obrazki, ktore byly obok reklam, przez co niestety strona wyglada gorzej no ale trzeba bylo.

Jest tylko jeden problem, czy np. tak moge wyswietlac reklamy?

https://www.sebafoto.com/391-7521/basia-golab/

W sumie to w tym przypadku reklama jest obok obrazka a nie obrazek obok relamy tylko, ze boje sie ze strony sprawdza robot a nie czlowiek, wykryje z kodzie ze jakis obrazek jest obok reklamy i o koncie bede mogl zapomniec.

W mojej opinii nie za bardzo może a jeśli nawet, to ja bym tego unikał.

I wcale nie mam na myśli kwestii umieszczenia reklamy obok obrazka, bo zdaje mi się, że co do tego Google nie powinno mieć zastrzeżeń. To nie wprowadza w błąd, nie wygląda na element obrazka, obrazek nie wygląda na element reklamy.

Ja mam na myśli umieszczenie reklamy na stronie bez treści.

Ten link, który podałeś, treść zawiera (są nią komentarze pod zdjęciem), ale zakładam, że publikujesz reklamy również przy nowych zdjęciach, jeszcze nieopatrzonych komentarzami. I myślę, że to mogłoby budzić zastrzeżenia Google.

Nawet jeśli jednak zastrzeżeń budzić nie będzie, na Twoim miejscu dodałbym trochę tekstu pod każdym zdjęciem, tak kilka zdań przynajmniej, żeby Google miało do czego dopasować reklamy, razem z wykorzystaniem section targetingu (kierowania na sekcje). Tak dla pewności, że reklamy u Ciebie na stronie będą z nią związane i że będą miały wyższy CTR a więc i eCPM.

Stuprocentowo popieram Lisa. Kto wie czy od początku nie chodziło właśnie o skąpą treść. Lepiej mniej zarobić, ale spać spokojnie (oczywiście moim zdaniem). Możesz dodać trochę treści do tej notki poniżej zdjęcia, np. z jakiego meczu, jaka liga, autor zdjęcia (wszędzie ten sam, ale zawsze tekst) itp. Coś wymyślisz :P

Ucząc się języków obcych zaopatruj się w odpowiednie podręczniki. Księgarnia lingwistyczna zaprasza do zakupów.

bardzo szybka odpowiedz od google (tresc maila do google byla prawie identyczna z moim postem poprzednim)

Witamy,

Dziękujemy, że dokonali Państwo niezbędnych zmian, aby nie naruszać naszego regulaminu. Państwa witryny są obecnie zgodne z Zasadami programu Google AdSense.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSen

Otóż trafiam na stronke o filmie "skazany na śmierć" i czytam,

"Doskonale zdajemy sobie sprawę, że nie każdy z Was jest w stanie finansowo wspomóc serwis, jednak możecie zrobić to w zupełnie "darmowej" dla Was formie. Wystarczy jedno kliknięcie w którąkolwiek z reklam google, którą widzicie po prawej stronie, a będzie to dla nas kilka groszy na opłacenie serwera, na którym stoi stronka..." Czy ten topik pasuje?

Nic nowego na skazanynasmierc.pl jest to samo jak pojawia sie odcinek to admin ładnie prosi żeby kliknac w reklame G.

No cóż ja tam do G donosić nie bede, ale chyba lepiej zarobic mniej ale dłużej niz wiecej ale krócej. To takie typowe podejście jak pojawia się małe źródełko dochodu to odrazu do niego z wiadrem zamiast z łyżką i żródełko wysycha ;)

Tu miała być sygnatura...

Moim zdaniem przy budowaniu pasywnego dochodu (a przecież czymś takim jest AdSense, programy partnerskie itd.) potrzebna jest cierpliwość. Ja się wcale nie dziwię, że ludziom się spieszy, bo by chcieli mieć od razu efekty, ale nie tędy droga...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności