Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Wydaje mnie sie że tego bana dostalem za TOR-a. Obsługiwalem dwa konta ads. , i dla bezpieczenstwa logowalem sie z tora , zeby nie wiazac kont numerami IP. Dostałem maila ze moje konto jest nie bezpieczne i odrazu je wylonczyli. Nie za nieprawidlowe klikniecia albo cóś , tylko dlatego ze jest NIEBEZPIECZNE. Podejrzewam ze ktos kto wczesniej posiadal moj nr ip i narobil jakis powazny walek , i zbanowali wszystkich którzy logowali sie z tego ip. Miał ktos kiedys podobna sytylacje ? Zakladam ze wszyscy wiedza co to TOR.

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hmm nie bylbym do konca o tym tak przekonany, logujac sie bez zabezpieczen nigdy nie dostalem bana aa bylo to kilka kont z jednego ip. Raczej bana zawsze dostaje sie za klikniecia których to przeciez nigdy nie bylo :)

Koledze dzisiaj zapodali bana na konto z trescia:

Witaj, Stale kontrolujemy wszystkich wydawców zgodnie z Zasadami i Warunkami naszego programu. Zastrzegamy sobie prawo do wyłączania kont wydawców lub witryn, które ich nie spełniają. Nasi specjaliści sprawdzili Twoje konto i stwierdzili, że nie jest ono zgodne z zasadami programu. Z tego powodu Twoje konto zostało wyłączone. Wierzymy, że stosowane przez nas zasady pomagają maksymalizować efektywność reklam AdWords, zarówno z punktu widzenia wydawców, jak i reklamodawców. Wierzymy mocno w swobodę wypowiedzi i dlatego oferujemy szeroki dostęp do zasobów Internetu bez cenzurowania wyników wyszukiwania. Jednocześnie zastrzegamy sobie prawo do niezależnych decyzji o akceptacji reklamy na naszych stronach oraz o witrynach, w których reklamy AdSense będą wyświetlane (zgodnie z zapisem w naszych Zasadach i Warunkach). Dziękujemy za zrozumienie. Z poważaniem, Zespół Google AdSense

Dziwne, bo nie napisali konkretnego powodu (niezgodny z regulaminem to zbyt ogolnikowo - biorąc tez pod uwage, ze strone zaakceptowali bez problemu, a na 99% nie bylo zadnych lewych akcji typu klikania itp., bo prowadzilem juz kilkanascie osob przez adsense, sam mam kilka kont) - czyli blokada "bo tak". Tym bardziej mnie boli, ze zarejstowal sie z mojego polecenia i mial juz ~70 $, pomagalem mu w ustawieniu i doborze reklam...

Koledze dzisiaj zapodali bana na konto z trescia:

to by potwierdzało moje hipotezę o Adsense, że kontrola wydawców w jakiś sposób odbywa sie na poziomie poziomu konwersji (zadowolenia reklamodawców Adwords itp) z reklam. Jeśli masz serwis, z którego konwersje przynoszą odpowiednie efekty,a przy Google dobrze zarabia, nie musisz sie bardzo bać. Najwięcej banuje sie kont małych, na dorobku, które jeszcze nie mają solidnego ruchu tematycznego, a tym samym kliki często sa przypadkowe i nie prowadzące do konwersji.

pzdr

co by tu wstawić...

To i ja sie pochwale :blink:

Kilkadziesiat domen, rozne jezyki, rozna jakosc od dobrych stron przez fora po mfa czesto im cos nie pasowalo zawsze przychodzil mail zeby cos poprawic i sie jechalo dalej.

Ban 4 minuty przed 1 grudnia czyli caly miesiac w plecy.

Analiza naszych danych wykazała, że Twoje konto AdSense stanowi poważne

ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność tego konta w naszej

sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych

reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno

reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to

być źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i

współpracę.

Odpowiedz na odwolanie:

Dziękujemy za przesłanie dodatkowych informacji. Po dokładnym sprawdzeniu danych Państwa konta

i zapoznaniu się z Państwa opinią, ponownie potwierdziliśmy, że konto stwarza zagrożenie dla

reklamodawców AdWords. W związku z tym nie możemy ponownie aktywować Państwa konta. Dziękujemy

za wyrozumiałość w tej sprawie.

Podejrzewam ze przyczyna bana moglo byc odpalenie reklam kilka mc temu na zapleczu tematycznym (108 domen tematycznych z pseudokatalogami stron tematycznych)

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Podejrzewam ze przyczyna bana moglo byc odpalenie reklam kilka mc temu na zapleczu tematycznym (108 domen tematycznych z pseudokatalogami stron tematycznych)
Chciwość nie popłaca... Przy takiej ilości domen, na pewno znalazło się kilka, które im się nie podobało i potraktowali Cię dość brutalnie.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Jakie oszustwo? Co ty gosciu gadasz? Kogo niby oszukalem? Reklamy byly tam dodatkiem a nie glownym celem istnienia tych stron, reklamy nie byly perfidnie wstawione, strony nie zawieraly smieci i wygladaly prawie normalnie ;] napewno lepiej niz 99% katalogow,dmozow, wiki pod systemy wymiany linkow z 20 linkami w stopce i zerowym wygladem.

Nie jestem gnojkiem ktoremu koledzy na gg klikaja w adsy wiec sie zastanow co piszesz jezeli uwazasz ze kogos oszukalem.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Jakie oszustwo? Co ty gosciu gadasz? Kogo niby oszukalem?...

Nie wiesz kogo? Gości którzy ładują grubą kasiore w reklamy AdWords. Myślisz że po to wydają kase żeby ich reklamy pojawiały sie na:

108 domen tematycznych z pseudokatalogami stron tematycznych
???

Może z tym 'oszustwem' przesadziłem ale to było zwykłe złamanie zasad Google i słusznie cię ukarali. Każdy kto wydaje $ w AdWords przyzna mi rację.

Może z tym 'oszustwem' przesadziłem ale to było zwykłe złamanie zasad Google i słusznie cię ukarali. Każdy kto wydaje $ w AdWords przyzna mi rację.

A powiedz mi kolego czy widzisz w jego wypowiedzi jakies płaczki , nazekania albo cós w tym rodzaju ? Bo ja raczej nie , przyznal sie uczciwie i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności