Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
typowe pytanie: a generowałeś?

Generował, bo nie pisze "zablokowali mnie niesłusznie! za generowanie nieprawidłowych kliknięć". I chwała mu za to, że przynajmniej nie udaje niewiniątka.

No to muszę Cię zmartwić, że nie przyłożyłem ręki do generowania nieprawidłowych kliknięć :). Dwa razy zdarzyło mi się, że sam kliknąłem, ale było to bodajże w październiku. Na razie jednak nie myślę o pisaniu odwołania. Mam podejrzenia co mogło być przyczyną blokady, ale tyle się naczytałem na temat blokowania kont, że zastanawiam się, czy warto tracić na coś takiego czas.

Najważniejsza jest kasa. Jeśli ją otrzymam to daruje sobie odwoływanie się do robota i znajdę inny sposób na utrzymanie swoich stron.

Czy ją straciłem jeśli 100 dolarów osiągnąłem w grudniu, a 11 stycznia zablokowali mi konto?

Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net!

Wszystkich, którzy lubią dyskutować o filmie zapraszam na Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Skazany na śmierć (ang. Prison Break) to jeden z popularniejszych ostatnio seriali telewizyjnych.

Jeśli przekroczyłeś 100$ w grudniu, wypłata byłaby przygotowana do wysłania dopiero w okolicy 25.01. Ponieważ zostałeś zablokowany dwa tygodnie wcześniej, nie otrzymasz pieniędzy.

I chwała mu za to, że przynajmniej nie udaje niewiniątka.

Naprawdę nie życzę Ci, żebyś przekonał się na własnej skórze o tym, że niewiniątka też dostają bany.

W takim przypadku bardzo szybko zmienia się zdanie na temat "uczciwości" google.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

A jeśli przekroczyłem 100$ w listopadzie to kiedy mogę spodziewać się wypłaty?

Wszystkich, którzy lubią dyskutować o filmie zapraszam na Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Skazany na śmierć (ang. Prison Break) to jeden z popularniejszych ostatnio seriali telewizyjnych.

A mnie zblokowali bo uzywalem takiego samego adresu IP
Nie wierzę w to, IMHO G ma bardzo zaawansowany system niż po IP, jeśli już to raczej cookies (i cała masa innych dan) - hmm, może, że to ten sam elite-proxy-ip ;)?

Poza tym: czy ludzie w tej samej mieszkanie nie są raczej związane ADRESEM niż ip?

Jakimi argumentami trzeba dysponować, by odwoływanie się do Google miało sens i mogło zostać uwzględnione? Jak mogę udowodnić, że w żaden sposób nie przyczyniłem się do generowania nieprawidłowych kliknięć, że są one czystą złośliwością?

Wiem jedynie kto mógł generować nieprawidłowe kliknięcia. Jakiś czas temu przejąłem konto na boo.pl - biuletynfilmowy.boo.pl. Było wolne z powodu nieopłacenia. Kupiłem je jedynie w celu zarobkowania i podlinkowania swoich stron, domena miała PR=3. Niedawno wrzuciłem tam linki do swoich stron i reklamy Google. W ten sposób namierzono mój adres mail (był na którejś ze stron) i dostałem maila w stylu "zwróć domenę bo poniesiesz konsekwencje"). Później strona ta miała więcej kliknięć, niż wyświetleń i Google przysłało mi maila o zbanowaniu.

I co w związku z tym mogę zrobić? Jak udowodnić Google, że bylem ofiarą złośliwości?

Bardzo proszę o pomoc. Chciałbym z powrotem zarabiać na reklamach Google, gdyż w ten sposób utrzymywałem prison-break.filmowo.net, popularne forum, które pociąga za sobą duże wydatki oraz mogłem realizować inne internetowe projekty.

Pozdrawiam i z góry dziękuję za wszystkie wskazówki dotyczące napisania odwołania.

Witaj Mike,

Odwołanie napisać należy. Szansa jest niewielka ale jest - ja padłem ofiarą podobnego procederu i konto odzyskałem.

Przyznam, że dowodów żadnych nie dostarczyłem, bo ich nie miałem - zresztą i tak google ma dużo lepsze ;) - opisałem dokładnie sytuację i tyle. Moje zarobki wtedy były dość znaczące (o tym też wspomniałem - po prostu nie miałem po co ryzykować).

Jestem tutaj jednym z nielicznych, któremu odwołanie się udało. Z tego względu chyba każde zapytanie o to czy i jak pisać odwołanie kończy się zalewem odpowiedzi że nie warto. Próbujcie a jak się nie uda dopiero kombinujcie dalej.

EDIT: Chociaż przyznam, że powoli mam dość oddawania za marne grosze powierzchni mojej strony :P Czego i Wam nie życzę ;)

Pozdrawiam i życzę powodzenia

Marcin

To jest bezsensu, jak ktoś ma na koncie sporą kwotę to dużo może stracić. Na przykład w moim przypadku 3 miesiące szedł PIN, później zakładałem konto bankowe a teraz mam problemy z przelewem testowym i nie wiem co zrobić, gdyż przelew testowy był nieudany. W adsense jestem od wakacji a jeszcze nawet nie miałem pierwszej wpłaty, choć na koncie spora sumka. Gdybym to stracił to by mnie chyba coś trafiło...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności