Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Napisanie odwołania na pewno Ci nie zaszkodzi. Opisz dokładnie sytuację, możesz przedstawić dowód w postaci tego maila (o ile masz go w archiwum).

Widziałem opis podobnego przypadku na jakimś zagranicznym blogu i tam też udało się odzyskać konto.

Mnie zastanawia, co musiałoby się stać, aby google wreszcie zaczęło traktować wszystkich wydawców jak ludzi.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

mchrapka; przywróciłeś mi nieco wiary. Fajnie, że Ci się udało, gratulacje :) Mógłbyś, opierając się na własnych doświadczeniach, udzielić mi jakichś wskazówek co jeszcze napisać w takim odwołaniu? Ja akurat kokosów nie zarabiałem: d połowy października, czy początku listopada do styczna uzbierało mi się 120$. Tak więc tego typu argumentacja raczej odpada :).

Napisanie odwołania na pewno Ci nie zaszkodzi. Opisz dokładnie sytuację, możesz przedstawić dowód w postaci tego maila (o ile masz go w archiwum).

Problem w tym, że nie mam w zwyczaju prowadzenia archiwum i maile nieistotne, lub te, na które odpisałem usuwam. Ale chyba nie byłby to zbyt dobry dowód? Jeśli generowałbym nieprawidłowe kliknięcia to mógłbym się takim mailem zabezpieczyć.

Mnie zastanawia, co musiałoby się stać, aby google wreszcie zaczęło traktować wszystkich wydawców jak ludzi.

W Polsce i wielu innych krajach brakuje Google konkurencji. Wystarczy spojrzeć na OnetKontekst: jeśli mam wypisywać słowa powiązane ze stroną, do których dopasują się reklamy to rezygnuję na wstępie... Tak więc Google może sobie pozwolić na wszystko, a i tak nie zabraknie nowych chętnych do udziału w programie.

Obszerne i dobrze napisane Recenzje filmów znajdziesz na Filmowo.net!

Wszystkich, którzy lubią dyskutować o filmie zapraszam na Forum filmowe - komentuj i oceniaj filmy!

Skazany na śmierć (ang. Prison Break) to jeden z popularniejszych ostatnio seriali telewizyjnych.

Problem w tym, że nie mam w zwyczaju prowadzenia archiwum i maile nieistotne, lub te, na które odpisałem usuwam. Ale chyba nie byłby to zbyt dobry dowód? Jeśli generowałbym nieprawidłowe kliknięcia to mógłbym się takim mailem zabezpieczyć.

Raczej wszystko da się nagiąć w ten sposób, ale ja nie pisałem o wszechobecnym złodziejstwie.

Uważam, że wieloletni problem z "nieprawidłowymi kliknięciami" powinien być rozwiązany raz na zawsze i każdemu niesłuszenie oskarżonemu powinno się dać prawo do obrony.

Google jednak wciąż stara się nie zauważać tego, że samo działa w sposób niemal złodziejski. Zasłania się tajemnicą swojego "algorytmu" i przez to szansa na odzyskanie utraconego konta spada niemal do zera.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

• 1 miesiąc temu...

Witam szanownych formumowiczów.

W minioną niedzielę w godzinach popołudniowych zauważyłem, że w miejscu reklam AdSense mam dziury... Wchodzę na skrzynkę a tam prezent świąteczny:

Analiza naszych danych wykazała, że Twoje konto AdSense stanowi poważne

ryzyko dla reklamodawców AdWords. Dalsza aktywność tego konta w naszej

sieci wydawców może doprowadzić do przyszłych strat finansowych naszych

reklamodawców, dlatego też podjęliśmy decyzję o jego wyłączeniu.

Krok ten był podyktowany koniecznością ochrony interesów zarówno

reklamodawców, jak i wydawców AdSense. Zdajemy sobie sprawę, że może to

być źródłem niedogodności, dlatego z góry dziękujemy za zrozumienie i

współpracę.

W przypadku pytań dotyczących konta lub podjętych przez nas działań

prosimy nie odpowiadać na tę wiadomość. Odpowiednie informacje można

znaleźć na stronie

https://www.google.com/adsense/support/bin/...57153&hl=pl

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

:)

Na stronie, do której podają link jest w zasadzie mowa jedynie o zablokowaniu konta dla nieprawidłowych kliknięć, które jak widać nie były powodem zamknięcia mojego konta.

Czy może ktoś już miał do czynienia z czymś takim? Jak się odwołać od tej decyzji (na stronach GA znalazłem jedynie formularz odwołania w przypadku zablokowania konta z powodu nieprawidłowych klików - czy użyć tego samego formularza)? Czy zarobione pieniądze przepadają czy też je jeszcze wypłacą gdy nadejdzie termin?

Możesz spróbować szczęścia odwołując się. Poszperaj za bezpośrednim mailem do adsense i pisz najlepiej na ang. adres.

W odpowiedzi dostaniesz prawdopodobnie kolejny (wklejany juz nie raz na forum) szablon o treści:

"Nasi spece ponownie sprawdzili konto i wykryli nieprawidłowe kliknięcia... blabla"

oraz najlepszy ich tekst: "sprawę nieprawidłowych kliknięć traktujemy bardzo poważnie... blabla"

do tego wszystkiego napiszą, że techniki namierzania są utajnione i nie mogą podać szczegółów.

Jednym słowem lepiej uwierz Google, że sam sobie naklikałeś :)

Podobno kłamstwo powtórzone tysiąc razy staje się prawdą, google pewnie wiele tysięcy razy dziennie banuje konta i samo wierzy że robi to w dobrym celu, niestetyna łapaniu tych nieuczciwych, cierpią ci uczciwi.

Nie, pieniądze przepadną i zostanę wrócone reklamodawcom

Jestem ciekaw na ile z tym zwracaniem to jest prawda...

Dostał ktoś kiedyś email, po skonczonej kampanii, że zwrócono parę złotych z tytułu zbanowania oszusta? :D

ja dostałem, 1zł jako "Korekta - jakość kliknięć" ;]

Jeśli potrzebujesz pomocy w nauce polecam korepetycje. Znajdziesz tam bazę korepetytorów z całej Polski.

Nie, pieniądze przepadną i zostanę wrócone reklamodawcom

Jestem ciekaw na ile z tym zwracaniem to jest prawda...

Dostał ktoś kiedyś email, po skonczonej kampanii, że zwrócono parę złotych z tytułu zbanowania oszusta? :rolleyes:

ja dostałem, 1zł jako "Korekta - jakość kliknięć" ;]

no wlasnie sie tak zastanawiam czy cos dostane

mialem 300$ uzbierane dostalem bana w niedziele i zobaczymy

moze cos przyjdzie

• 5 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności