Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Rety, co się dzieje z tym blokowaniem? ;)

Blokowani niech lepiej podadzą jakieś poszlaki, które pozwolą znaleźć jakiś wspólny mianownik,

a) czy mieliście spamiarki, czy strony z wartościowym contentem?

B) ile wyniósł wzrost CTR i na jakim poziomie utrzymywał się średni CTR?

c) ile było klików?

d) ile zer miały wasze miesięczne zarobki?

e) czy zdarzały wam się przypadkowe kliki od samego siebie?

f) skąd się biorą dzieci?

No nie wiem, cokolwiek, bo jak już jest po ptokach, to zamiast lamentować lepiej szukać jakiegoś logicznego wyjaśnienia, bo w to, że google włącza sobie random do banowania, nie wierzę.

pierwszy jaki dostalem ban

a)kozystalem z sytemow ktore placa za wejscie na moja strone

B) ctr byl na poziomie 30 / 40 %

c) okolo 500 jedna strona

d) doszedlem prawie do 5 k usd i ban

e)nie

f) przylatuja z bocianami

:D) w czyms jeszcze moge pomoc ?

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 2 tygodnie później...

Ptaq - ten skrypt pomoże Ci z problemem wolno ładujących się reklam w Adkontekst. Tutaj oficjalny LINK

<script type="text/javascript">

if ( typeof adc_go1==’function’) adc_go1(); </script>

Inwestycje Giełdowe - skuteczne pomnażanie pieniędzy ; Nokia 5310 - blog o muzycznej Nokii 5310

Ktos napisal zeby zrobic nowe konto i nie wchodzic z wlasnego IP, ale nie zapomnijcie dodac ze strona tez nie moze byc na serwerze z ktorego pochodzila zbanowana strona, banuja rownierz IP serwera, postawienie nowej strony na tym samym serwerze konczy si ebanem niewazne czy strona chula ok i nie ma jej nic do zarzucenia ;)

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Ktos napisal zeby zrobic nowe konto i nie wchodzic z wlasnego IP, ale nie zapomnijcie dodac ze strona tez nie moze byc na serwerze z ktorego pochodzila zbanowana strona, banuja rownierz IP serwera, postawienie nowej strony na tym samym serwerze konczy si ebanem niewazne czy strona chula ok i nie ma jej nic do zarzucenia ;)

Hmm cóż to za teoria spiskowa ;] , niestety nie masz racji. Teori na ten temat jest tyle ile ludzi na tym forum. Ja mam wiele banow za sobą , wniosek - trzeba byc grzecznym.

Ktos napisal zeby zrobic nowe konto i nie wchodzic z wlasnego IP, ale nie zapomnijcie dodac ze strona tez nie moze byc na serwerze z ktorego pochodzila zbanowana strona, banuja rownierz IP serwera, postawienie nowej strony na tym samym serwerze konczy si ebanem niewazne czy strona chula ok i nie ma jej nic do zarzucenia :)

a hostingi ?

typu nazwa.pl i inne mniejsze ?

sygnaturka.png

Napisze jak bal przeprowadzony test, na jednym z hostingow nazwy, mialem strone www.xxxx.pl na ktorej umieszczalem reklamy, strona byla zrobion pod 10 tematyk zeby zobaczyc jak wygladaja klikniecia w poszczegolnych tematyk, na kazdej tematyce oddzielny kanal, strona niestety dostala bana za reklame zbyt blisko rysunku.

WZiolem kolejny adres pocztowy i kolejny adres www i postawilem na tym samym serwerze strone ktora zarejestrowalem pod adsense, rejestracja strony przebiegla bezproblemowo, niestety w 3 tygodnie pozniej dostalem informacje ze dostalem bana, strona to byl czysty wordpress o inforamacjach kulturalnych w Warszawie, niestety po kolejnym banie na adres z tego samego serwera przestalem rejestrowac strony z tego serwera ;)

Dla mnie to jest dowod na to ze Google, loguje nie tylko nasze dane, adres strony ale i IP serwera na ktorym te strony sie znajduja.

Wo Was Wann alle über Deutsche Städte Hamburg eine Stadt die niemals schläft

Akurat nazwa.pl to jest zły przykład z uwagi na to że w nazwie dostaje się do każdego serwera własny adres IP ;)

Ale np takie hostingi jak neteasy.pl czy ovh.pl na jednym serwerze mogą mieć dziesiątki jak nie setki klientów i co w takim wypadku jeden klient dostaje bana w AS i reszta też :>?

Jak dla mnie średnia teoria :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Akurat nazwa.pl to jest zły przykład z uwagi na to że w nazwie dostaje się do każdego serwera własny adres IP wink.gif

chodzi mi o hosting, dla każdego hostingu jest osobny adres IP ?

Jak dla mnie średnia teoria tongue.gif

bo to bzdura wg mnie ;-)

sygnaturka.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności