Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

no ale prawde mowiac to chyba kazdy przechodzi przez takie cos w ciagu pierwszych dni od zalozenia konta, dwoma slowami: testuje mozliwosci :rotfl:

masz nas za kretynów?!?

jestem już chyba 1,5 roku w adsense i jeszcze mi to do głowy nie przyszło.

...nie klikam już od dwunastu miesięcy, 15 dni i 5 godzin - ostatni raz kliknąłem bo chciałem przetestować, ale od tego czasu nigdy, no może kiedyś, ale to przypadkiem...

Może po prostu _MaStErCoBrA_ nie doczytał tego forum np.

Ale generalnie sorry _MaStErCoBrA_ - ja się już nie naśmiewam :rotfl:

dwoma slowami: testuje mozliwosci

nieee normalnie wymiekam buahahaha Cobra Ty chyba jesteś reprezentantem filozofii Kalego :rotfl:

P.S.

Konto działa dalej ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

czyli kliknoł sobie ok 300 razy he no ale nie wiadomo czy trzeba az 300 bo moze decyzje podjeli po 30 klikach ze cię wywalą .

Mi wczoraj rano strzeliło CTR 400% i tak sie ciągneło to klikanie ze 2 godziny. Naliczylo mi tylko 11 klików ale wysłałem do nich maila że cos jest nie tak na stronce .Odpowiedz dostałem szybko bo dzisiaj ranoi z tekstem wszystkim znanym " ze będą monitorowac" .

Zawsze bylem spokojny jak dostawałem od nich takiego maila bo wydawało mi sie że mimo że odpisuje na to automat to mają to w mojej "teczce" ale z teg oco piszecie to pomimo tego maila i tak moga zablokować konto.

Ja piernicze ludzie przecież wszyscy wcześniej czy pózniej stracimy konto a po nas przyjda nastepni co będą te ich maile sobie czytali i mysleli ze se zarobią na stronce.Naprawde dziwie sie że ta firma tak dobrze funkcjonuje

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Pora zacząć wyciągać wnioski z tego, jeżeli używamy w mailach (osoby które już wysyłały maila z prośbą o sprawdzenie), może trzeba użyć bardziej zaawansowanego języka bo ja dobrze wiemy, google ma przygotowane powiedzmy z 1000 standardowych wypowiedzi, ale jeżeli złożymy mocne zdania to być ,może takie maile nie będą odczytane przez bota a przez jakiegoś "cholernego" pracownika Google.

Beerbant, z tym banem to coś nie tak. Z kilkunastu takich przypadków, które znam nigdy coś takiego się nie zdarzyło. Tzn. po mailu o "banie" konto było blokowane natychmiast, czyli nie miałeś już więcej dostępu do konta. Nie można było podejrzeć statów, nie wspomnę o informacji dotyczącej zaliczenia miesięczych zarobków itd.

Najwyżej ewentualnie same reklamy jeszcze pokazywały się jakiś czas... Ale zwykle w ciągu 24h i one znikały ze strony. Więc zdecydowanie jest coś nie tak. No ale zakładając, że ktoś zapmniał wcisnąć przysłowiowe DELETE (ktoś już o tym wspomniał), to i tak swoimi mailami się zdradziłes. Więc mimo wszystko jakiś CDN nastąpi...

A z drugiej strony ciekawi mnie zakładanie konta AdSenso-wego na powiedzmy sobie wujka... (po zbanowaniu)

Co jeśli wujek nosi to samo nazwisko, ale adres ma inny... Co ze stronami? Chyba nie ma mowy by były te same na których do tej pory były wyświetlane reklamy. No a jeśłi inne, to czy nie wzbudzi podejrzeń ten sam hosting... ? A jeśli nawet hosting też zmienimy, to czy będzie miało znaczenia, że logujemy się do konta z tego samego IP co kiedyś i ten sam komputer? (wiadomo ciacha trzeba mieć otwarte). Można jeszcze parę wątpliwości wymienić...

Ma ktoś jakieś doświadczenia w tym względzie?

Sorry, nie odpowiadam na PMy

Mi wczoraj rano strzeliło CTR 400% i tak sie ciągneło to klikanie ze 2 godziny. Naliczylo mi tylko 11 klików ale wysłałem do nich maila że cos jest nie tak na stronce .Odpowiedz dostałem szybko bo dzisiaj ranoi z tekstem wszystkim znanym " ze będą monitorowac" .

nie chciałbym Ciebie martwić ale to kropka w kropke mój przypadek.

Beerbant, z tym banem to coś nie tak.

Mi to mówisz ?? :rotfl: (poczekam do 15-17tego na czek i zobaczymy.

Te przypadki wyglądaja mi na wysyłanie maila o zablokowaniu konta z automatu pod koniec okresu rozliczeniowego na podstawie wysłanego maila o nieprawidłowościach na koncie, może jest jakiś zdublowany system włączający automat sprawdzający poszczególne konta po "alarmie" i w razie przekroczenia jakichś parametrów następuje blokada na amen, a może w moim przypadku to nie zadzaiałało bo automat nie wykrył nic podejżanego ?? cholera wie ?? na razie mi to tak wygląda że jeden element zadziałał a drugi nie.

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

może trzeba użyć bardziej zaawansowanego języka bo ja dobrze wiemy, google ma przygotowane powiedzmy z 1000 standardowych wypowiedzi,

P_o_s_ł_a_ć n_i_e_t_y_p_o_w_o n_a_p_i_s_a_n_e_g_o m_a_i_l_a? hehe :rotfl:

Czytając te wypowiedzi zacząłem się obawiać o moje konto w AdSens...

Chyba stosują - Prawo Murfiego: "Jesli wszystko idzie jak trzeba, znaczy cos jest przeoczone."

omg...

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Ja również dostałem podobną odpowiedź.

Otrzymałem ją po jakichś 2 tygodniach od momentu zgłoszenia 300% ctr.

Nie wydaje mi się, że w Polsce otrzymują tak dużo tego typu listów, żeby nie mogli ich we trzech przeczytać. Moim zdaniem listy są czytane tak czy siak przez ludzi, którzy potem wysyłają przygotowaną odpowiedź.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Nie wydaje mi się, że w Polsce otrzymują tak dużo tego typu listów, żeby nie mogli ich we trzech przeczytać. Moim zdaniem listy są czytane tak czy siak przez ludzi, którzy potem wysyłają przygotowaną odpowiedź.

Ja nie raz juz taką odpowiedz dostałem.Tez uważam że te listy są czytane - no to chyba raczej oczywiste.Ale problem w tym że te listy z tego co piszecie - nie są chyba nigdzie wpisywane do mojego konta bo Berbant wysłał sobie do nich maila - oni mu odpisali gotowym tekstem

"że będą monitorować" a chwila potem konto zostaje zablokowane.

Czyli wniosek taki że nie ma potrzeby do nich pisać

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

oni mu odpisali gotowym tekstem

"że będą monitorować" a chwila potem konto zostaje zablokowane.

Czyli wniosek taki że nie ma potrzeby do nich pisać

dokladnie, mysle ze list z raportem o nieprawdziwych kliknieciach mozemy napisac do adsense wtedy, kiedy jestesmy juz dluzszy czas w systemie i nie bylo z nami problemu, a osoby ktore od niedawna sie zapisza i zaczynaja klikac to od razu sa wyrzucane, to moje zdanie :rotfl: a co do tych moich klikniec (300) to powiem szczerze ze chcialem sobie po prostu nabic kasy ;) amen.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności