Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

Rety, co się dzieje z tym blokowaniem? :soczek:

Blokowani niech lepiej podadzą jakieś poszlaki, które pozwolą znaleźć jakiś wspólny mianownik,

a) czy mieliście spamiarki, czy strony z wartościowym contentem?

:( ile wyniósł wzrost CTR i na jakim poziomie utrzymywał się średni CTR?

c) ile było klików?

d) ile zer miały wasze miesięczne zarobki?

e) czy zdarzały wam się przypadkowe kliki od samego siebie?

f) skąd się biorą dzieci?

No nie wiem, cokolwiek, bo jak już jest po ptokach, to zamiast lamentować lepiej szukać jakiegoś logicznego wyjaśnienia, bo w to, że google włącza sobie random do banowania, nie wierzę.

La Palma tu żyję.

Strony www, ilustracja to robię.

Link Vault jest spoko.

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ja również otrzymałem odpowiedź:

Witamy!

Zakończyliśmy dochodzenie w sprawie nieprawidłowych kliknięć na Pańskim koncie. W oparciu o nasze odkrycia, zmniejszyliśmy saldo o xxxx dolary. Ta kwota odzwierciedla zarobki uprzednio nagromadzone z nieprawidłowych kliknięć. Zmniejszenie salda powinno wystąpić przy następnej wypłacie.

Oczekujemy dalszej współpracy w programie Google AdSense. Jeśli ma Pan jakiekolwiek dodatkowe pytania, prosimy odpowiedzieć na tą wiadomość. Z przyjemnością pomożemy w jakikolwiek możliwy sposób.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

Trochę mnie ta wiadomość uspokoiła. Jest nadzieja, że nasza praca nie będzie szła na marne przez jakiegoś dzieciaka.

Совместное Украинско-Польское Предприятие УКРМЕТАЛЛСЕРВИС FOSECO

Tak się zastanawiam, przy jakim CTR na kanał/stronę wysyłaliście takie zawiadomienie oraz co oznacza stwierdzenie:

W oparciu o nasze odkrycia, zmniejszyliśmy saldo o xxxx dolary. Ta kwota odzwierciedla zarobki uprzednio nagromadzone z nieprawidłowych kliknięć.

Czy to oznacza to co kiedyś sugerowałem na forum, że clickfraud są zliczane i po przekroczeniu limitu na stronę konto jest blokowane? Wydaje się to być logiczne, bo na każdej stronie mogą zdarzyć się clickfraud, ale dopiero po przekroczeniu pewnej liczby (nawet to może być liczba kliknięć/clickfraud czy liczba wyświetleń/clickfraud) konto zostaje uznane za wysoce szkodzące programowi Google AdSense i automatycznie blokowane. Trudno mi jest fantazjować na ten temat ale IMHO Google jest zbyt poważną firmą aby blokowało komuś konto "bo tak". Jeśli mają algorytmy wyłapujące clickfraud może to oni zaczną nas informować, że dzieje się coś niepokojącego na koncie, ewentualnie poprosić o wstrzymanie reklam do wyjaśnienia itp.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Kiedy zdecydowałem się zgłosić problem, kilka dni z rzędu na jednym z kanałów miałem CTR ponad 300% dla kilkuset odsłon tego kanału (normalnie średnio ctr wynosi tam ok 5%). Wejścia "klikaczy" były z ograniczonej liczby ip.

Z treści powyższej odpowiedzi oraz z odliczonej sumy wynikałoby, że kontrola mogła dotyczyć wszystkich kanałów, nie tylko tego zgłoszonego.

Kiedy zdecydowałem się zgłosić problem,

Jak określiłes im problem tzn czy wysłales im jakies dane z serwera ?

Czy tylko napisałes ze cos jest nie tak?

Ile czekałes na ta odpowiedz?

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Niezle, czyli z tego wynika ze jak zablokuja konto, to jest cien szansy ze zabiora X dolcow, ale konto bedzie dalej dzialac - lepsze to niz nic :(

Przydalo by sie teraz zebrac informacje od ludzi 'ktorym sie udalo' aby stworzyc szablonowy e-mail na ktory nie bedzie odpisywal automat, a poprzez ktory konto odblokuja.

EDIT:

Niezle, czyli z tego wynika ze jak zablokuja konto, to jest cien szansy ze zabiora X dolcow, ale konto bedzie dalej dzialac - lepsze to niz nic

Wcale z tego nie wynika bo my sami to zglosilismy a nie po fakcie zablokowania.

Faktycznie, zle to zinterpretowalem :soczek:

https://www.trophystation.pl/ - trofea playstation

Mój mail:

Szanowni Państwo

Jestem członkiem programu google AdSense.

Przeglądając raporty natrafiłem na nienaturalnie wysokie

statystyki kliknięć dotyczące jednego z kanałów, na którym wyświetlane są wasze reklamy.

Dlatego w trosce o dalszą nienaganną współpracę proszę o

skontrolowanie tych kliknięć.

Opisuję tutaj statystyki kanału jednostek linków z anglojęzycznej

wersji mojej strony, adres: https://......

W przypadku gdyby moje podejrzenia okazały się uzasadnione bardzo

proszę o anulowanie fałszywych kliknięć wraz z przypisaną na ich

konto zapłatą.

Pozdrawiam,

Imię, Nazwisko

P.S.

Gdyby Państwo potrzebowali więcej informacji, to służę pomocą.

Wiadomość wysyłałem koło 20 kwietnia z panelu pomocy konta. Potem przyszła informacja że przyjrzą się dokładniej a dzisiaj ta odpowiedź. Nie podawałem logów, ale byłem przygotowany na taką ewentualność.

Według mnie szablon niewiele pomoże. Myślę, że ktoś to czyta a szablon spowoduje, że zostaniesz potraktowany szablonowo :soczek: Na pewno wiedzą swoje. Musimy liczyć na to, że nasi rodacy w biurze google lepiej rozumieją polskie realia.

Blokowani niech lepiej podadzą jakieś poszlaki, które pozwolą znaleźć jakiś wspólny mianownik

[...]

g) Czy reklamy były na polskich, zagranicznych, czy na wszystkich stronach.

h) Czy strony na których mieliście AdSense były znane osobom z tego forum.

Autor postu nie ponosi żadnej odpowiedzialności za ewentualne szkody wynikłe z wykorzystania zawartych w nim informacji.

Szy, w moim przypadku blokada nastąpiła po wysłaniu do nich maila z zawyżonym CTRem ale jak się później okazało po paru godzinach wszystko wróciło do normy. Mogło się trafić kilka kliknięć max z 4 do 6 z mojego kompa bo moja kobitka redagując jeden serwis prawdopodobnie klineła ;), ale to było znacznie wcześniej i bez żadnych reakcji ze strony google. Serwisy na których mam Adsensa no cóż moim zdaniem żadne śmieci , mam co prawda pare adsensów w katalogach zapleczowych ale one dają grosze. Nadqal nie mam odpowiedzi na 3 maile wysłane do nich po ich informacji o blokadzie konta i nadal loguje się na konto i nadal widzę jak przybywa $$, tak więc jestem coraz głupszy ;) poczekam na dniach powinien przyjść czek (jeżeli przyjdzie, to poinformuje). Natomiast po kontakcie z prawnikami oni mi powiedzieli, że regulamin Adsensa to kupa g**** i interpretacja jego to ...... lepiej nie mówić. Jestem umówiony z rzecznikiem praw konsumenta na rozmowę na temat: czy regulamin narzucający prawo innego kraju w stosunku do było nie było zleceniobiorcy z innego kraju (gdy zlecenie jest wykonywane na terytorium kraju zleceniobiorcy ) jest w pełni zgodny z prawem, oraz czy niesprecyzowanie warunków dotyczących blokad/zrywania umów też jest ok z prawem.

te podejżane CRT było 300%

Blokowani niech lepiej podadzą jakieś poszlaki, które pozwolą znaleźć jakiś wspólny mianownik,

Tylko cholera do jakiej kategorii zalicza się mój przypadek ? ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Tak się zastanawiam, przy jakim CTR na kanał/stronę wysyłaliście takie zawiadomienie

Ja wyslalem gdy sie kapnolem ze pewne IP klikaja kilka razy dziennie CRT tej strony/kanaly jak na forum bylo tragicznie niskie ~0.3

Dodam ze mi nie zablokowano konta sam z siebie to do nich napisalem z panelu admina i otrzymalem ta wiadomosc po 4 dniach.

Niezle, czyli z tego wynika ze jak zablokuja konto, to jest cien szansy ze zabiora X dolcow, ale konto bedzie dalej dzialac - lepsze to niz nic

Wcale z tego nie wynika bo my sami to zglosilismy a nie po fakcie zablokowania.

Pozdrawiam, breja

wl4u3.gif

Wydaje mi sie, ze moga byc dwie glowne przyczyny wylania z programu:

1. Lamanie ktoregos z punktow regulaminu

2. Click Fraud (co tez jest czescia regulaminu).

Wydaje mi sie, ze ten pierwszy powod moze byc w przypadku wiekszosci webmasterow malo mozliwy, bo trudno to wylapac, natomiast click fraud juz chyba latwiej.

Tutaj wydaje mi sie, ze click fraud jest wylapywany ilosciowo, a nie procentowo (tzn. wystarczy pewna ilosc klikniec, a nie procent wszystkich klikniec).

Ja zaczynam tez podejrzewac, ze w moim przypadku zaalarmowal ich system przez fakt, ze mam bardzo wysokie CTRy w kilku miejscach.

Mam nadzieje, ze to jest to, bo to akurat moge latwo wytlumaczyc.

P.S. Poszukuje kogos kto bylby w stanie przejrzec moje logi ze statmi i mi wychwycic ewentualne falszywe klikniecia (oczywiscie place):

Wiecej info w tym temacie: https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=18788

to ja cos od siebie

Witamy,

Zauważyliśmy, że wyświetlasz reklamy Google w sposób, który narusza zasady polityki programowej. Na przykład, odkryliśmy naruszenie zasad programu AdSense na stronach takich jak: www.google.motocykle.slask.pl.

Wydawcy nie mogą używać cech firmowych Google takich jak: znaki handlowe Google, loga, strony internetowe, zrzuty ekranu lub inne rozpoznawalne cechy bez uprzedniej zgody Google. Dodatkowo wydawcy nie mogą używać żadnych stron Google, włączając w to strony z wynikami wyszukiwania. Zasady te są dostępne na stronie

https://www.google.co.uk/permissions/guidelines.html.

W rezultacie wstrzymaliśmy dostarczanie reklam na Twoją stronę.

Twoje konto pozostanie aktywne. Sugerujemy jednak, abyś przejrzał ponownie zasady polityki programowej (https://www.google.com/adsense/policies), aby upewnić się, że wszystkie Twoje pozostałe strony są w zgodzie z tymi zasadami.

Prosimy miej na uwadze, że możemy wyłączyć Twoje konto, jeśli naruszenia zasad polityki programowej zostaną odkryte w przyszłości.

Z poważaniem,

Zespół Google AdSense

tak chodzi o ta strone co mialem w stopce :-)

trzeba sie pilnowac

:D

Pozdrawiam, (-;

www.topposition.pl - Top Position

tp468x60_banerrr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności