Skocz do zawartości

Zablokowane konto Google AdSense

Beerbant

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 507
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Własciwie to tobrze że sprawdzjąte konta gdy sie do nich napisze o podejżanych klikach.

Ale problem w tym że przy dużej liczbie odwiedzin cięzko jest to wywnioskować.

Zresztą trzeba by było co chwile patrzeć na raporty ,wieć zaden wyjazd na wakacje nie wchodzi w gre

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

15 000 klikow dziennie

Gratuluje ,ale w takiej ilości click fraud jest nie zauważalny.Chyba że AdSense traktuje klikaczy proporcjonalnie do liczby wyświetleń i inaczej blokuje konta tym co mają 200 wyswitlen i tym co mają 2000

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Hmm dzisiaj po powrocie z majówki odczytuje maila a tam :

Twoje konto zostało wyłączone

Nie wiem, z jakich powodów, kliki skakały jednego dnia było 7 a drugiego np. 102 aczkolwiek ja nie jestem w stanie monitorować wszystkich logów moich stron a mam ich kilkanascie, przepadło ponad 240 dolarów nie wiem jak z czekami które zostały wysłane w ubiegłym miesiącu czy też przepradną czy nie.

Ogólnie jestem rozczarowany, bo nie poczuwam się winnym napisałem już odwołanie i prosbę o wyjaśnienie ale nie wierze w dobre intencje google.

Sam sobie nie klikalem, korzystałem od czasu do czasu z wyszukiwarki jaką sobie umieściłem na stronie, ale nie klikalem w reklamy sponsorowane.

Nie namawiałem do klikania więc czekam na odpowiedz.

Podpowiedzcie jakie mam inne godne polecenia alternatywy

Najgorsze, to to że ja nie czuje się winnym nie klikałem sobie w reklamy i nikomu innemu też nie klikałem. Do kliknięc nie namawiałem strony nie robiłem pod reklamy ale cóż płakać nie będziemy. Szkoda tylko pieniązków które uczciwie zarobione przepadły.

W tym adkontekst rejestruje się ale jakoś żadnego potwierdzenia że zarejestrowałem się nic nie mam, wpisuje dane klikam wyślij a on dalej przekierowuje mnie do tej strony bym podał ponownie wszystkie dane.

A może te nieprawidłowe kliknięcia to nie naklikiwanie ale kliknięcia "słabych" klientów? Może skuteczność wystawienia reklamy na Twoich stronach była bardzo mała i reklamodawcy zgłosili Twoją stronę, aby się na niej nie wyświetlać? Może należy na te ruchy patrzeć w ten sposób, nie że ktoś klikał po naszych reklamach złośliwie ale klikali wsposób prawidłowy lecz nie przynosili zysków reklamodawcy?

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

A jak by miał wyglądać taki email? "Witaj. Właśnie dowiedzieliśmy się, że Twoja strona nie przynosi zakładanego dochodu naszym klientom dlatego postanowiliśmy zablokować Twoje konto aby chronić ich interesy."

Może za dużo było kliknięć bez reakcji? Może nie wolno nadużyuwać opcji "Filtr reklam konkurencyjnych"? Według mnie sposób na Clickfraud Google posiada, potrafi wyłapać większość kliknięć przez skrypty itp. ale jeśli skuteczność reklamy konteksowej będzie mała to nikt nie będzie chciał tam zostawiać swojej kasy. Ja jako wydawca wolałbym żeby na 10 kliknięć 4 dały efekt a 6 było nawet sztucznych niż żebym miał 10 kliknięć "dobrych" a z tego 2 klientów.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Ależ Joshi wcale Cię nie oskarżam tylko całkowicie po omacku staram się znaleźć wspólny mianownik tych ostatnich blokad kont.

Mianownik jest jeden. Dobrze ,jest napisać tekst typu "oszukali mnie, złodzieje .. decydenci". Po chwili jednak pokrzywdzony user przypomina sobie ,że faktycznie przeginał pałkę.

Drogi Yoshi. Ufam ,że witryny w domenie jop.pl należą do Ciebie?

Czy te strony są wartościowe z punktu widzenia Adsense i reklamodawcy ?

https://jop.pl/doda.html , https://jop.pl/ewa-sonnet.html , czy dmozik obsrany w stopce linkami do viagry?? W cache jeszcze widać adsy.

Edit:

No, chyba jestem ślepy albo to są ewidentne spamy??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności