Skocz do zawartości

Adsense,programy partnerskie itp a podatek...

Bema

Rekomendowane odpowiedzi

Jako osoba niepełnoletnia (mam lat 16) mam kilka pytań dot. reklam kontekstowych i programów partnerskich. A dokładniej o rozliczaniu się z owych zarobków. Czy jako niepełnoletni mogę jakoś rozliczać się z fiskusem ? Za adsense itp? I czy za kase z programów partnerskich [typu beat at home, allegro, mbank] muszę także rozliczyć podatek ? Czy może jest jakiś limit do iluś tak zł z którego rozliczeń nie należy robić ?

Proszę o pomoc.

~Bema

Jako osoba niepełnoletnia (mam lat 16) [...] Za adsense itp?

"Użytkownik oświadcza, że ma co najmniej 18 lat"

https://www.google.com/adsense/localized-terms?hl=pl

Konto założyłeś pewnie na kogoś ? Co nie ? Jeżeli tak to ta osoba musi się z tego rozliczać, podatek musisz odprowadzać od każdej zarobionej kwoty, kwota wolna od podatku to coś ok 2500 zł (z tej sumy zwracają Ci po rozliczeniu cały zapłacony podatek), poczytaj o tym było już parę tematów na temat rozliczania się.

Jeżeli zaczniesz zarabiać kokosy to najwyżej mama pójdzie siedzieć :)

Nie masz gdzie stawiać zaplecza? - Darmowe serwery dla webmasterów ?

Najwyżej mama... :) Jeszcze konta nie założyłem. Aha. A czy mogę np. założyć konto na np. rodzica, a jako konto bankowe swoje wpisać ? I rozumiem iż co miesiąc trzeba odprowadzać podatek [19% tak?](czy np podatek odprowadzam wtedy jak przeleje się pieniądze zarobione na konto) i jak przez rok ta suma nie zrowna się pow. 2.5tys to ten podatek co się przez rok płaciło zwracają tak ?

I rozumiem iż co miesiąc trzeba odprowadzać podatek [19% tak?](czy np podatek odprowadzam wtedy jak przeleje się pieniądze zarobione na konto) i jak przez rok ta suma nie zrowna się pow. 2.5tys to ten podatek co się przez rok płaciło zwracają tak ?

Poszukaj na forum. BITWR.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności