Skocz do zawartości

tzw "tanie konta" w małych firmach

var1at

Rekomendowane odpowiedzi

poprosilem jednego z pracowników firmy, aby zamówił konto w jor.pl

aby opłacić serwer, potrzebna jest faktura proforma (musimy miec jakas podkładkę)

oto co udało nam się załatwić:

Witam,

odnosnie rozmowy telefonicznej, sprawdzilem i faktycznie faktura nie zostala

wyslana. Powodem tego, jest to iz firma obecnie jest przerejestrowywana i

wszelkie faktury, ktore maja byc wystawione, chwilowo sa wstrzymane. Otrzymalem

informacje, ze moge Panu zaproponowac 2 rozwiazania:

a) obnizenie kwoty brutto do ceny netto, czyli 27 zl i 30 gr, a my sobie to

zaksiegujemy pozniej poprawnie.

B) wyslanie faktury za okolo miesiac

Jezeli nie odpowiada Panu zadna z propozycji, to zapraszamy do naszej

zaprzyjaznionej firmy livenet.pl.

Z wyrazami szacunku,

Biuro Obslugi Klienta Jor.pl

z usług firmy livenet chciałem skożystać równocześnie - niezależnie od polecenia jor.pl

założyłem konto i usiadłem spokojnie czekając na maila z fakturką - nie odczekałem się, ale po kilku dniach..

Witamy!

Skończył się właśnie okres ważności abonamentu, aby móc dalej korzystać z konta

prosimy o wpłatę na jedno z kont znajdujących się na stronie

https://livenet.pl/oplaty.htm.

Można też opłacić konto korzystając z formularza do płatności on-line.

W przypadku nie stwierdzenia wpłaty konto zostanie zablokowane po 7 dniach od

upłynięcia terminu ważności.

Panel w którym można sprawdzić ważność konta - https://livenet.pl/panel/user.php.

Pozdrawiamy Zespół LiveNet.pl

zadzwonilem do livenet.pl - poprosili o wysłanie danych do faktury mailem - wysłałem i czekam....

już od 8 stycznia

obie firmy gorąco polecam - ale do programu "Śmiechu Warte"

Bo prawda jest taka, iż jor.pl to jednej wielki przekręt.

Pod adresem

Usługi Informatyczne Jor.pl

Ul. Wodospady 24/1

40-372 Katowice

NIP: 634-254-56-97 REGON: 276554049

nie ma i nigdy nie było żadnej zarejestrowanej działalności gospodarczej co zostało sprawdzone w Urzędach. a co za tym idzie jor.pl łamie prawo fałszując/podszywacjąc się pod czyjeś dane firmowe... nie wiem na jakiej podstawie prawnej w tej chwili działa, ale zdecydowanie nie działa legalnie w mysł prawa o działalności gospodarczej.

W tej chwili powstaje pytanie:

Na jakie dane jor.pl wystawia dane skoro dane podane na stronie jor.pl są fikcyjne ?

Domyślam się, że większość osób nazwie mnie donosicielem,etc... nie interesuje mnie to, po prostu przedstawiam prawdę. (już raz miałem problemy na podobnym przykładzie... w końcu kto musi sie tłumaczyc z "lewej" faktury?)

To czy dana firma jest zarejestrowana pod danym adresem pod przedstawionymi danymi można w bardzo prosty sposob sprawdzić udając się do odpowiedniego Urzędu.

Natomiast jeżeli sa tu jacyś aktualni klienci jor,ok to niech wiedzą, że w przypadku gdy zainteresuje (co już się stało - mam potwierdzenie rozpoczęcia procedury) jor.pl np. sekcja policji do walki z przestepczością gospodarczą lub Urząd Skarbowy wszystkie dane tj. strony, dane klientów zostaną zabezpieczone dla dobra prowadzonej sprawy a co za tym idzie strony praktycznie przestaną istnieć.

To raczej wszystko co chciałbym napisać na dzień dzisiejszy z przeprowadzonego śledztwa.

W razie czego w miarę wolnego czasu odpowiem na pytanie w miarę możliwości.

PS. powyższe tłumaczenia typu:

firma obecnie jest przerejestrowywana i

wszelkie faktury, ktore maja byc wystawione, chwilowo sa wstrzymane.

słuchać już od długiego czasu... a zmian nie widać.

Firma jest przerejestrowywana któryś już raz? to dlaczego na stronie podane są non-stop te same dane? B)

A jeżeli firma jest przerejestrowywana to ciekawe jak to jest, że płatności z chęcią przyjmują a faktur nie wystawiają... kolejny paragraf.

Dotyczy to wszystko również hostingu netiro.pl

Nijaki Kacper który prowadzi hosting jor.pl nie jest pełnoletni.

Z forum.jor.pl usówane są takowe posty przedstawiające prawdę - więc coś tu musi byc chyba nie tak.

Z wyrazami szacunku:

Andrzej W.

hmmm, kontynuując temat tanich hostingów, ale z fakturką....

jaką firmę możecie polecić pod małe katalogi... masternet.pl tez ma problemy z proformą

dzisiaj rano pisałem do klatka.pl - brak odpowiedzi

jedyne co znalazłem na własną rękę to proste.pl (zalezy mi na cenie max 50 zł netto)

Ja właśnie przeniosłem jeden z katalogow na host247.pl - 40brutto

w mejlu -

"W zwiazku z 7 dniowym okresem testowym, faktury VAT sa wystawianie i wysyłane dla osób chcacych je otrzymać, po opłaceniu konta."

I wylaczajac to,ze trzeba pisac mejla do admina o wlaczenie mod-rewrite, to jest calkiem fajnie. Oczywiscie na razie, zobaczymy jak awaryjnosc.

a co do livenetu, to od listopada dostaje takie mejle, gdzie sie zglasza spam? :)

Ostatni post na blogu - Po co Ci katalog stron?

if.pl

czlowiek czyta to wszystko. Wszedzie polecaja taki, czy siaki hosting. Tani to zly, gdyz zapewne prowadzi to jakis dzieciak, ktory ma "dedyka" za granica i kolega "za flaszke" mu administruje. Czesto pojecie tani jest sprowadzane do granic absurdu. "hosterzy" sprzedaja konta o olbrzymich parametrach supertanio, ale czy na jest wszystko ok? Czy to sie nie odbywa kosztem jakosci, nieprawnego dzialania itp? Hostingodawca nie posiada pelni zasobow, by moc sprzedac konkretna usluge, bo sam musi je zakupywac, dlatego jedyna realna obnizka, jest znalezienie optimum pomiedzy jakoscia/cena i zejscie z marzy, dalsze obnizanie ceny moze prowadzic w dlugim terminie tylko do pogorszenia jakosci uslug oraz do banrkuctwa. Ostatnio otwieralem wlasnie tani hosting (Proste.pl) i musialem wlasnie przekalkulowac ceny. Ceny okazaly sie nie lada wyzwaniem, gdyz my prowadzimy jako firma dzialalnosc, musimy placic podatki, wystawiac faktury ( czyli mamy wyzszy koszt niz czesc tanich hostingow), do tego administratorzy nie pracuja u nas za "flaszke", tylko na podstawie umowy o prace. Jako, ze nie ufamy zagranicznym centrom danych, gdyz tam takze ludzie pracuja ( tylko ludzie :) ) to posiadamy wlasne maszyny w serwerowni w Gdansku ( dlaczego Gdansk? Gdyz sami z niego jestesmy i jak jest awaria to szybko mozemy sie przy nich znalezc). Lacza mamy ze stykami z TPSA( zeby niebylo degradacji ruchu przez TPSA, tak jak TPSA dziekowala za "wspolprace o2.pl Sp. z o.o.). Tworzac Proste.pl chcialem obnizyc koszty maksymalnie, jednak zachowujac przy tym odpowiednia jakosc. To jest moim zdaniem kluczem taniego hostingu.

Niestety jor.pl jest jakiś dziwny. Gdy ja kupowałem u nich konto, nie było żadnego panelu klienta, a teraz jest i przez to nie mam jak przedłużyć konta. Pisałem kilkukrotnie w tej sprawie, aż w końcu otrzymałem odpowiedź:

Jeszcze dziś zaproponujemy Panu to w jaki sposób zarejestrujemy Pana do

systemu obsługi klienta, gdyż wbrew pozorom nie jest to takie proste.

... i tak czekam od 26 października.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

masternet.pl tez ma problemy z proformą

Witam serdecznie!

W kwestji sprostowania:

Faktury Pro-Forma domyślnie nie są wysyłane pocztą polską przed dokonaniem wpłaty (nie długo ulegnie to zmianie).

Jeżeli klient życzy sobie wysłania faktury Pro-Formy pocztą przed dokonaniem wpłaty należy przesłać takową informacje na ksiegowosc@masternet.pl (lub podanie takowych informacji w "Uwagach" przy rejestracji serwera.

Po rejestracji nowego konta jako potwierdzenie automatycznie generowana jest również elektroniczna faktura Pro-Forma oraz wiadomość dotycząca użytkowania danej usługi.

Firma MasterNET.pl jest firmą legalnie działającą która zajmuje się wyłącznie WebHostingiem oraz domenami i nikogo nie prosi o wystawianie faktur jak to często bywa w "tanich hostingach".

Pozdrawiam;

Szczepanik Adrian

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

powiedz mie Pan, Panie Szczepanik gdzie jest moja proforma za konto o nazwie "pmedia.masternet.pl" bo chyba u Pana na mailu, a nie na mailu u mojego pracownika. 2 razy pisalismy do was o proforme w postaci PDF i totalna olewka - a pocztą polską wysyłać to chyba lekka pomyłka :)

Tak btw, livenet obsługuje 2,5k klientów, więc nie zalicza się do 'małych firm'. Pozdr.

to ze maja 2,500 kont to nie znaczy ze tylu klientów B) wg mnie to cienizna jak sie patrzy, firma prowadzona przez studenta który w czasie sesji nie ma czasu odpisać

Klatka.pl moze i dobrą firmą jest ale kontakt mają na poziomie kei.pl (dla mnie za cienko)

Proste.pl - fajna firma, dobre serwery, z panelem admina do xxxx (jakis własny chyba skrobneli) i z obsługą pracującą od 8 do 16 (pisałem chyba z 30 maili na koncie testowym i w takich godzinach odpowiedzi) - no ale proforma wzorowa zaraz po zamowieniu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności