Skocz do zawartości

Dziwne praktyki nazwa.pl

piotreek

Rekomendowane odpowiedzi

witam

kiedyś miałem w nazwa.pl serwer xxx.nazwa.pl, miałem do niego podpiętych kilka domen i kilkaset subdomen

po prawie roku usuneli mi ten serwer za złamanie regulaminu (erotyka), dziwne że kapneli się dopiero po prawie roku.

zamówiłem u nich nowy serwer, większość domen xxx przekierowałem na serwer w innej firmie, a w nazwa.pl pozostawiłem tylko strony nie związane z erotyką.

dziś zaglądam do panelu nazwa.pl i zauważyłem że zostały tam 2 domeny com, których zapomniałem przekierować na inne serwery. zobaczcie co jest pod tymi domenami, ja nie zrobiłem tych stron, (nie mają nic wspólnego z erotyką)

www.suntits.com

www.ruchacz.com

spotkał się już ktoś z takimi praktykami ?

foot.gif

Programista PHP / sql www.grzelka.info

Spotkałem się z lepszym przekrętem, nie przedłużyłem domeny.

Ważna była do 10 stycznia, 11 stycznia była już tam postawiona spamiarka i domena zarejestrowana w chinach, wysłałem więc maila do nazwa.pl, dlaczego domene ktoś już kupił jak jest napisane, że mam jeszcze 7 dni na zapłacenie.

Odpowiedź była:

Oczywiście proszę opłacić domene a zostanie Panu przedłużona.

Ciekawe jak z Chińskiej firmy dla jakiegoś spamera zabiorą :]

napisałem do nich:

> proszę o wyjaśnienie dla czego pod moimi domenami

> www.suntits.com i www.ruchacz.com jest jakiś badziewny serwis,

> wolałbym aby domeny nie wskazywały na żaden serwis,

odpisali mi:
Wynikało to z błędnych wpisów w dnsach. Zostało to juz poprawione.

Przepraszamy za kłopot.

foot.gif

Programista PHP / sql www.grzelka.info

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności