Skocz do zawartości

Wybór serwisów pod publikację art. sponsorowanych

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Zlecam publikację (w serwisach branżowych) artykułów sponsorowanych z linkami do pozycjonowanej strony.

Z reguły nie jest to tanie.

Sprawdzałam ich parametry w a hrefs, majestic semrush ... itd.

Zastanawiam się, czy istnieje prosta odpowiedź na pytanie, czy lepiej zrobić jedną publikację w serwisie z DR 80, czy 3-ech różnych serwisach z DR 30.

Czy jednak trzeba wziąć pod uwagę liczbę backlinków i linków wychodzących, ruch.

Zdarza się, że publikacja w serwisie z DR 80 kosztuje 5X zł, a w serwisie z DR 30 X zł - stąd pytanie.

Chętnie projektuję strony internetowe dla MŚP.

Tworzenie stron www dla mikro firm.

Te parametry nic nie dają. Musisz kupic art, napisać tekst i zobaczyć czy ten tekst bedzie w ogóle rankował na fraze, ktorą chcesz wypchnąć - taki test. Jeśli wpis nie rankuje tzn ze portal jest zły. Bede to pokazywać na konfie whitepress jak do tego podejść. -testuje to na sobie i paru klientach.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tak, są to parametry wymyślone na potrzeby narzędzia typu ahrefs, natomiast żadnych innych parametrów (guglowskich / prawdziwych) nie ma (z tego co wiem).

I jest też prawie regułą, że jeśli te "wymyślone" parametry są wysokie, strona lepiej rankuje. Widzę to po publikacjach.

Nie wyobrażam sobie działać w "ciemno".

Nie chcę też lecieć po kolei po portalach na whitepress, ponieważ budżet na to nie pozwala.

Tej konfie 5 - 7 maja?

Chętnie projektuję strony internetowe dla MŚP.

Tworzenie stron www dla mikro firm.

Warto też sprawdzać wykres domeny np. w Ahrefs czy nie obrywała przy update i nie straciła połowy ruchu.

Po każdej publikacji warto obserwować czy ten link coś kopnął, testami można wywnioskować które miejscówki pod publikacje coś dają.

Oprócz tych powyższych kwestii ja przy wyborze portalu sprawdzam też czy świeże teksty z tego samego lub poprzedniego dnia są zaindeksowane. Jeśli tekst jest z datą publikacji sprzed kilku godzin, a jest już zaindeksowany, to zazwyczaj mnie przekonuje, że warto. Oczywiście to jeszcze zależy od tego jaki mam budżet na daną publikację. 

5 minut temu, mikee napisał:

Oprócz tych powyższych kwestii ja przy wyborze portalu sprawdzam też czy świeże teksty z tego samego lub poprzedniego dnia są zaindeksowane. Jeśli tekst jest z datą publikacji sprzed kilku godzin, a jest już zaindeksowany, to zazwyczaj mnie przekonuje, że warto.

No to akurat jest często po pingu z jakiegoś kanału rss, a potem wylatują z indeksu i  później znowu wracają. Przynajmniej na Wordpressach często takie coś obserwowałem.

Dla mnie lepszym wyznacznikiem wartości serwisu jest to czy stare teksty się trzymają w indeksie.  Poza tym, czy serwis żyje, ma komentarze, pojawia się w wynikach itp., czy treści unikalne, a nie kopiowanie, czy nie ma "sitewid'ów" i za dużo linków wychodzących,  no i BL. Ciężko znaleźć coś dobrego.

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.

2 minuty temu, Farlicki napisał:

No to akurat jest często po pingu z jakiegoś kanału rss, a potem wylatują z indeksu i  później znowu wracają. Przynajmniej na Wordpressach często takie coś obserwowałem.

Dla mnie lepszym wyznacznikiem wartości serwisu jest to czy stare teksty się trzymają w indeksie.  Poza tym, czy serwis żyje, ma komentarze, pojawia się w wynikach itp., czy treści unikalne, a nie kopiowanie no i BL. Ciężko znaleźć coś dobrego.

Nie mówię tutaj o zaindeksowaniu jako jedynym czynniku, ale raczej o kropce nad i po sprawdzeniu także tych kwestii, o których ty piszesz. 

Nowe, szczególnie jak pojawią się na głównej, to łatwo się indeksują, a utrzymanie w indeksie to jeszcze inna kwestia. Niektóre portale słabo się trzymają w indeksie.

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.