Skocz do zawartości

Wycena fraz na polskim Google

Ondrzej

Rekomendowane odpowiedzi

Siemanko, jak pisałem w wątku do przedstawiania się, polskie Google i dowolne frazy to dla mnie kaszka w mleczkiem, wypozycjonowalem sam sklep na skalę globalną, którego za zadne pieniadze nie chciała podjąć sie żadna agencja w PL. Wypozycjonowalem sobie tez zaplecze i wymyslilem autorskie sposoby na linki oraz traffic. 
Przechodząc do rzeczy, potrzebuje WSZELKICH informacji o tym jak wyceniacie i jakie panują warunki na polskim rynku, bo chcę zacząć brać fuszki. Wszyscy to krytykują, nie rozumiem dlaczego - natomiast ja chcę brać pieniadze dopiero jak strona osiągnie odpowiednie pozycje, uważam to za uczciwe. W związku z tym mógłbym też kasować więcej, a ludzie którym będę pozycjonował i tak wyjdą na tym lepiej, bo z tego co czytałem to i tak zmieniają firmy, bo brak efektów. Napiszcie co wiecej, później podam randomowe frazy i chciałbym poznać ich cenę. Ile na przykład może kosztować "pozycjonowanie Kraków" lub samo "pozycjonowanie" frazy nie są po za moim zasięgiem.
Albo takie "Rowery Warszawa".
Jak ustalacie ceny?

1 godzinę temu, Ondrzej napisał:

natomiast ja chcę brać pieniadze dopiero jak strona osiągnie odpowiednie pozycje, uważam to za uczciwe

Dam i w takim układzie wiele fraz do pozycjonowania.I dostaniesz za to na prawdę ogromne pieniądze.

Frazy typu:

- Ubezpieczenia

- Pożyczki

- Kredyty

- Windykacja

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

Dziękuję za ofertę, to miłe, ale pośrednicy nie są mi do niczego potrzebni. Obecnie i tak prawie 100% czasu poświęcam na pracę, chcę pracować na 120%, ale 200 juz jest nierealne, więc wziąłbym jedną frazę na raz. Jak zdobędę, to będę brał kolejne. Potrzebuję zorientować się ile na jakich przykładowych można zarobić, by nie wygłupić się ze zbyt niskimi cenami.
Inną kwestią jest, że nie będę pracował dla korporacji, banków czy lichwiarzy, bo moralność mi na to nie pozwala. Za to majstrować w wynikach korpo jak wielki G mogę z czystym sumieniem. Chętnie przyczyniłby się do czyjegoś sukcesu i szczęścia, tak, abyśmy oboje zarobili

Przykładowo ile każda z tych fraz mogłaby kosztować, nawet uwzględniając Twoje widełki? A jeśli rzeczywiście masz taką wiedzę, to cena 100% dała by mi jakieś pojecie