Skocz do zawartości

Od czego zależy popularność produktu?

Rekomendowane odpowiedzi

Co masz na myśli dokładnie? PLA? To czy produkty się tam wyświetlają czy to, że są klikane?

Ogólnie powodów może być sporo, od cen wyższych niż u konkurencji, przez słaby pod kątem użytkowym sklep aż do brzydkiego wyglądu sklepu i braku zaufania.

Przykładowo wolę kupić laptopa w xkomie za 10k niż w nieznanym sklepie za 9.5k

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Właściwie to chodzi mi o to że mam jakieś 1000 produktów i od czego zależy w reklamie produktowej, które produkty są najczęściej wyświetlane?
A także od czego zależy czy na dany produkt moja strona jest w ogóle wyświetlana w reklamie produktowej? Czy w reklamie produktowej (to czy się wyświetla mój produkt i na której pozycji) brana jest pod uwagę pozycja strony w Google czy brany jest pod uwagę tylko określony budżet?

10 minut temu, ladyskylar napisał:

Właściwie to chodzi mi o to że mam jakieś 1000 produktów i od czego zależy w reklamie produktowej, które produkty są najczęściej wyświetlane?
A także od czego zależy czy na dany produkt moja strona jest w ogóle wyświetlana w reklamie produktowej? Czy w reklamie produktowej (to czy się wyświetla mój produkt i na której pozycji) brana jest pod uwagę pozycja strony w Google czy brany jest pod uwagę tylko określony budżet?

Czynników sporo -> optymalizacja produktu pod zapytania, budżet, optymalizacja kampanii, widzimisie googla.

Pozycje strony w wynikach organicznych nie mają na to wpływu.

• Like 1

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

5 minut temu, ladyskylar napisał:

Dziękuję za odpowiedź.

"optymalizacja produktu pod zapytania" - wpływ ma nie tylko tytuł produktu, ale jego opis również w tej reklamie?

Na pierwszą reklamę produktową lepiej wybrać standardową czy inteligentną?

PLA opiera się na feedzie produktowym, więc opis produktu, który się tam znajduje też ma znaczenie. Co do wyboru formatów reklam to nie wiem jak to teraz wygląda, nie zajmuję się kampaniami płatnymi więc nie pomogę.

• Like 1

mając nowe konto nie wrzucisz od razu inteligentnej - bodajże 30-40 sprzedaży miesięcznie powinieneś mieć. Docelowo inteligentna działa lepiej znacznie lepiej

biuro tłumaczeń - tłumaczenia medyczne, tłumaczenia techniczne, tłumaczenia prawnicze. Realizacja zleceń przez internet.

Prolexico - księgarnia internetowa: słowniki, literatura, bazy terminologiczne, szkolenia google/facebook ads