Skocz do zawartości

sposoby szukania reklamodawcy

MOUKETTA

Rekomendowane odpowiedzi

ehehe widze ze o cos sie spieramy ale dokladnie zadna ze stron nie chce powiedziec dokladnie o co chodzi.

amigo1313 - powiedz mi do czego jest i czemu słuzy forum, bo chyba to zasadniczy problem jaki nalezy poruszyc??

Ano do tego aby wymieniac sie doswiadczeniami i pomagac innym a nie po to aby chwalic sie czyms czego najstarsi userzy forum nie wiedza.

Do czego słuzy ta prowokacja jak tak mozna ja nazwac. Ja ciesze sie kiedy komus sie cos udaje, ale nie nawidze jak wiedzac cos nie chce przekazac reszcie w obawie przed czyms ??

Jezeli cos konkretnego chcesz przekazac zrób to, jezeli nie to zamilcz na wieki ....

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jest też taki sposób poszukiwania reklamodawców - mailowy(sss :unsure:):

..... Do dalszego rozwoju potrzeba nam serwera gry, lecz sami nie jesteśmy teraz w stanie go opłacić ponieważ musimy teraz opłacać serwer www.

Cena takiego serwera za miesiąc to około 120-180zł zależy w jakiej firmie byłby on wykupiony i ilu byłby on slotowy.

Co wzamian możemy zaoferować otóz: może to być reklama u góry strony (banner 468x60 - bez rotacji), button w dziale partnerzy, mailing do użytkowników, reklama w newsach, banner 468x60 pod newsami lub nad, być może udałoby sie jeszcze załatwic reklame w serwisach z nami współpracujących a także w paru innych zaprzyjażnionych.......

Jak ktoś chce to mu podeślę, mają 800uu/dobę

Eksperyment Discover.pl

Acha. Rynek reklam jest "tak szczelnie zamknięty" że łapiesz za telefon i dzwonisz do tych 4 agencji, które są na rynku i umawiasz się na spotkanie. Normalnie psami szczują żebyś nie przyszedł

to fakt, powiedzą że teraz powstaje masa podobnych do Pana serwisów i ciężko jest w chwili obecnej się przebić, a reklamodawcy sie skupiają wokół znanych już im serwisów

popatrzcie na serwis webinside.pl, wydaje sie dobry serwis, ale czy ktokolwiek widzial u nich reklame HP, panasonica, sony czy innych poważnych firm (tylko allegro:), bo ja nie a zaglądam do nich prawie codziennie

hyh wez pod uwage to ze oni chyba wola reklamy google wyswietlac i smiem watpic ze tam maja stałych reklamodawców ....
z Abro medią w końcu współpracują, to chyba powinni mieć pożądnego reklamodawcę

Albo popatrzcie na to

GameOnly.pl jest jednym z największych w Polsce serwisów poświęconych wyłącznie grom wideo oraz tematom im pokrewnym. Przez przeszło 3 lata naszej działalności zdobyliśmy zaufanie czytelników oraz wydawców, jako jedna z najszybszych i najbardziej wiarygodnych stron.

reklam nima, a serwis tez jest pożądnie zrobiony, głównym odbiorcą takich serwisów jest chyba młodzież, czyli reklamy typu Mars, Coca Cola, itp. które wydają na reklamę miliony, a wątpię zeby GameOnly.pl rezygnowal z takich reklamodawcow

no tak ale to zalezy od administratora serwisu,

Przypomne ze youtube przez cała swoja działalnosc nie mialo ani jednej reklamy, a wkoncu odwiedziała ich masa liczba osób, a o ilosci reklamodawców chetnych na reklame nie wspomne.

To wszystko zalezy od polityki własciciela ....

Acha. Rynek reklam jest "tak szczelnie zamknięty" że łapiesz za telefon i dzwonisz do tych 4 agencji, które są na rynku i umawiasz się na spotkanie. Normalnie psami szczują żebyś nie przyszedł

to fakt, powiedzą że teraz powstaje masa podobnych do Pana serwisów i ciężko jest w chwili obecnej się przebić, a reklamodawcy sie skupiają wokół znanych już im serwisów

Oj Oj. To była prowokacja. Podstawową ideą agencji internetowych jest mieć jak największy zasięg - więc każdy dobry serwis bez problemu dostanie się do sieci.

Co będzie miał z tego ? Czy warto ? Zależy od strategii rozwoju serwisu. Ja uznałem, że narazie mi się nie opłaca.

Witam

Odpowiem tak:

Po pierwsze to ferii nie mam bo do szkoły chodziłem dawno temu.

Po drugie nie przyszedłem na to forum się chwalić tylko opisałem jaką miałem przygodę z agencją reklamową

Po trzecie nic nie ukrywam przed nikim.

Po czwarte dla sprawdzenia wysłałem do tej agencji która była podana kilka postów wcześniej emeil z zapytaniem czy mogę dołączyć ze swoją stronką do was. odpowiedz dostałem podobną jak tu padła na forum. Przypadek czy MOUKETTA miał racje z tym, że tak odpowiedzą.

Po piąte trzeba rozgraniczyć serwisy, portale smietniki mimo, że przychodzi odwiedzać ich dużo osób.

To tyle z odpowiedzi teraz fakty.

Jak już wspomniałem ryenk reklamy jest przymknięty i dla jednych może to być śmieszne dla drugich może to być sensowne. Wnioski wyciągnijcie sami.

Dlaczego? Dlatego że reklamodawca wystawiając reklame zgłasza to do agencji i to agencja proponuje doradza itp gdzie najlepiej wystawić taką reklame. To jest głównym powodem oczywiscie jak reklamodawca zazyczy sobie ze to ma byc w tym i w tym portalu to tak bedzie, ale w większości jest inacze.

Głównym celem samej reklamy jest trafić do odpowiedniej grupy docelowej. Widziałem nie jedną reklame nie trafioną w odpowiednią grupę docelowa i takich reklam w necie mozna spotkać xxxx

Chyba lepiej jest wystawić reklamę na xxx portali niż tylko na kilku dlaczego tak się nie dzieje? Zaraz padną odpowiedzi dlatego że firmy nie chcą stracić swojej godnosci zaufania.

Tylko jeżeli damy reklamę na 100 -200 stronką będzie to o wiele lepsze niz danie na wp, onet. interia i moze jeszcze kilku....

Koszt tej reklamy na tych 100portalach moze byc tanszy niz danie tej samej reklamy na tych kilku..

I tu mozna debatować xxx czasu ale kilka osob z tego tematu i tak twierdzi że to nie prawda itp

W takich agencjach powinno być z 300-500 stronek i powinien być podział na reklamy na 2 a nwet 3 grupy stronek. Gdzie reklamodawca z pierwszej grupy zapłacił by najwieksza kase tu mozna bylo by zaliczyc takie jak onet, wp itp druga grupa to stronki dobre z dużą oglądalnością i trzecia grupa stronki dobre ale jeszcze nie z tak wielką liczbą odwiedzających. Żeby tak agencje podchodziły do sprawy a nie tylko patrzyły jak sobie napchac kase to wszystkie strony byłyby zadowolone.

Dlatego ja mam propozycje dla wszystkich zainteresowanych reklamą od firm. Zamiast przechwalać się tym, że ktos tu bajki opowiada itp.

Osoby mające dobre ładnie wykonane strony powinny zbierać w grupy i razem probować działac. Czyli udeżać do reklamodawców tam wam nikt nie powie jak to juz wiele serwisow jest itp. Kilka stronek z połączonymi siłami mogło by zaatakować firmy takie jak era, plus, orange oraz kilka innych, gdzie przedstawienie im swoich stronek i przekonanie ich do reklamowanie się własnie na waszych stronkach będzie duzo łatwiejsze niż w pojedynke.

Przykładowo nawet jak by wymagali załozenia działalności gospodarczej to i tak się bedzie opłacalo. Ponieważ mozna przekonać takie firmy do wykupienia reklamy na cały rok i o wiele taniej niz przez te agencje reklamowe. Ja rozumiem, że ktoś musi przetrzeć szlak żeby inni poszli w tym kierunku tylko kto pierwszy ruszy w tym kierunku może osiągnąc sukces.

Wybór nalezy do was.... jak ktoś woli siedzieć i czekać czy mu naklikają czy nie w banerki to jego sprawa, ale wszyscy którym zależy na prawdziwej reklamie i podgryzaniu tego ogromnego tortu, który cały czas rośnie to do dzieła.

Pozdrawiam i zapraszam do dalszej dyskusji tylko nad pomysłem jak ugryśc tortu a nie przechwalania się tym, że to tylko przez agencje.

Osoby mające dobre ładnie wykonane strony powinny zbierać w grupy i razem probować działac. Czyli udeżać do reklamodawców tam wam nikt nie powie jak to juz wiele serwisow jest itp. Kilka stronek z połączonymi siłami mogło by zaatakować firmy takie jak era, plus, orange oraz kilka innych, gdzie przedstawienie im swoich stronek i przekonanie ich do reklamowanie się własnie na waszych stronkach będzie duzo łatwiejsze niż w pojedynke.
Fakt, to jest dobry pomysł, zajść do takiego reklamodawcy z zaprojektowanym banerem flash (w imieniu 10 serwisów o łącznej odsłonie 20 mln) i zaproponować jakąś zryczałtowaną stawkę za np. 1 kwartał, oczywiście dużo niższą niż u agencji, bo bez pośrednika i sądzę ze nie jest to takie nieosiągalne, tylko trzeba traktować poważnie siebie i innych.
Człowieku, znam rynek reklamy online od dwóch stron: wydawcy i domu mediowego. Pierdoły piszesz...i koniec.

Ty to chyba jednak pracujesz w domu mediowym i jest Ci nie na rękę, że coś takiego miało by powstać :)

Witam

Jak wiadomo rynek reklamy rosnie z roku na rok o tym trąbią wszystkie programy biznesowe. Tylko co z tego że on rośnie i torcik trafia non stop do tych samych stron www a reszta może się oblizać heeh

Takie portale, które są na gpw nie mogą sobie pozwolic żeby torcik od nich uciekał tylko wręcz odwrotnie.

ktos tu kilka postów wczesniej wspomniał ze gg uciekło z takiej agencji reklamy i sam sprzedaje reklame bez pośredników. Dlaczego? Dlatego że ma większe pole manewru i agencja mu już nic nie narzuci. Może sam negocjować itp

Dlatego namawiam tak jak wczesniej pisałem do podobnych działań i nie słuchanie tych popierających lub pracujących w danych agencjach.

Dobrze przygotowany projekt we współpracy kilku stronek może dać zaskakujące efekty.

Cwaniacy i mądrale niech dalej sobie wypisują na forum, że oni znają rynek reklamy heheh

Pozdr

Cwaniacy i mądrale niech dalej sobie wypisują na forum, że oni znają rynek reklamy heheh

Znam kilku "cwaniaków", którzy sprzedają swoje miejsca reklamowe za kwoty >20 000 zł miesięcznie i z całą pewnością z tobą by się nie zgodzili.

Oczywiście, że można ominąć domy mediowe, ale trzeba mieć oglądalność porównywalna do ich portfolio - GG ma. 3 strony znajomych ze sobą współpracujące NIE.

Rok temu w jednym wątków pewna osoba wyłożyła czarno na białym zasady współpracy z pośrednikami reklamy. Jej wiedza wynikała z własnego doświadczenia i drogi jaka przeszła: oglądalności od 100 do 50 000 i więcej dziennie i biznesu od 1 komputera do spółki zoo i kilku współpracujących zespołów.

I wiecie co ? została zignorowana i wyśmiana przez sporą część czytelników ;).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności