Skocz do zawartości

sposoby szukania reklamodawcy

MOUKETTA

Rekomendowane odpowiedzi

Jak taki znawca jestes to przykładowo firmy płaca 10 mln za reklamy ile z tego trafia do agencji ile do serwisów?

Stawiaj przecinki bo ciężko strawić Twoje zdanie.

Kolejne ogólne pytanie.....odpowiedź jest posta: to zależy (jakie pytanie, taka odpowiedź).... podaj mi przykład serwisu to powiem Ci ile można wynegocjować dla siebie....

Czepiasz sie ...

Chodziło o pokazanie tego jakie prowizje biora agencje za poszukiwanie reklamodawcy - ok 50% trafia do kieszeni agencji ( jak nie wiecej).

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czepiasz sie ...

Chodziło o pokazanie tego jakie prowizje biora agencje za poszukiwanie reklamodawcy - ok 50% trafia do kieszeni agencji ( jak nie wiecej).

Jeśli jesteś właścicielem pracuj.pl lub mediarun.pl dostaniesz i 80% tego co zapłaci reklamodawca.

Sorry, ale faktycznie to chyba nie ma sensu. Rozmawiamy o dwóch zupełnie różnych światach.

Czepiasz sie ...

Jeśli jesteś właścicielem pracuj.pl lub mediarun.pl dostaniesz i 80% tego co zapłaci reklamodawca.

Sorry, ale faktycznie to chyba nie ma sensu. Rozmawiamy o dwóch zupełnie różnych światach.

My znaczy ja i inny rozmawiamy o tym samym tylko ty wczepiles tu cos innego. Nam nie chodziło o zarabianie mln na reklamie tylko dostanie sie do tego tortu, a ty caly czas swoje walisz teksty z innego swiata.

My znaczy ja i inny rozmawiamy o tym samym tylko ty wczepiles tu cos innego. Nam nie chodziło o zarabianie mln na reklamie tylko dostanie sie do tego tortu, a ty caly czas swoje walisz teksty z innego swiata

No właśnie, problem w tym, że nie wszyscy wiedzą, że jako prywatny, drobny wydawca = płotka bez pomocy sieci reklamowej lub mln na swoim koncie nie masz szans na chociażby 1% tego tortu. A jeśli już uda się pozyskać jakiegoś konkretnego reklamodawce to z pewnością koszty pozyskania będą większe niż Twój zysk. Obudź się...zobacz jakie marki w swoim portfelu posiadają polskie sieci....dlaczego oni sami nie walczą o rynek? Bo na własną rękę to się nie opłaca! Nie mówiąc już o tym, że reklamodawcy którzy reklamują się za pośrednictwem polskich sieci nie chcą robić interesów bezpośrednio z danym serwisem. Dlaczego?

1. Rabaty agencyjne dochodzące do 90%

2. Kłopot - na co komu zamieszanie z 20 serwisami jak można kupić jeden pakiet zasięgowy, dostać za**b.... rabat, lub nie płacić wogóle = barter...

15175 - teraz ty dałeś sie wkręcić w temat :)

Szybciej dojdę na piechotę na księżyc niż zobaczę sprawny i na dużą skalę system pozyskiwania klientów stworzony przez kilkanaście osób z np. tego forum.

Temat ten przewija się na forum od chwili jak zacząłem go czytać - ponad 2,5 roku.

Konkluzja jest taka każdy chce się przyłączyć, każdy nie wie jak to ma działać do końca i każdy chiałby mieć zyski ale nie ma za bardzo czasu, żeby tym się zająć i on może wyświetlac reklamy ale klientów to niebędzie szukał . :P

Ten temat do niczego nie doprowadzi więc tyle z mojej strony.

My znaczy ja i inny rozmawiamy o tym samym tylko ty wczepiles tu cos innego. Nam nie chodziło o zarabianie mln na reklamie tylko dostanie sie do tego tortu, a ty caly czas swoje walisz teksty z innego swiata

No właśnie, problem w tym, że nie wszyscy wiedzą, że jako prywatny, drobny wydawca = płotka bez pomocy sieci reklamowej lub mln na swoim koncie nie masz szans na chociażby 1% tego tortu. A jeśli już uda się pozyskać jakiegoś konkretnego reklamodawce to z pewnością koszty pozyskania będą większe niż Twój zysk. Obudź się...zobacz jakie marki w swoim portfelu posiadają polskie sieci....dlaczego oni sami nie walczą o rynek? Bo na własną rękę to się nie opłaca! Nie mówiąc już o tym, że reklamodawcy którzy reklamują się za pośrednictwem polskich sieci nie chcą robić interesów bezpośrednio z danym serwisem. Dlaczego?

1. Rabaty agencyjne dochodzące do 90%

2. Kłopot - na co komu zamieszanie z 20 serwisami jak można kupić jeden pakiet zasięgowy, dostać za**b.... rabat, lub nie płacić wogóle = barter...

Wiesz co jak każdy by tak podchodził do biznesu to lepiej niczego nie zaczynać bo i tak się nie uda.

Po pierwsze jak masz dobry projekt to każda firma zechce z tobą rozmawiać chyba że trafisz do takiej firmy gdzie osoby decydujące o tym będą powiązane scisle z agencja i nie dopuszczą do takich działań. Znam podobne przypadki chodz nie chodziło tu o reklame tylko o inny dział, gdzie osoba decydujaca o pewnych sprawach celowo nie dopuszczała innych. Jak to mowia jak nie drzwiam to oknem.

Ja to rozumiem, że nie da się prowadzić rozmow z kilkunastoma serwisami do tego potrzeba by stworzyc cos na wzór posrednika który zajmował by się wszystkich oczywiscie w skład takiego posrednika wchodziły by tylko osoby zrzeszające dane serwisy i musiały by ponosic koszty zwiazane z prowadzeniem tego. Mowa tu o symbolicznych kosztach, a nie o dorabianiu sie na kims.

Jest to tylko kwestja chęci stworzenia czegoś dobrego, a napewno wszystkie firmy nie odrzucą tego.

Jest to tylko kwestja chęci stworzenia czegoś dobrego, a napewno wszystkie firmy nie odrzucą tego.

Swoją wypowiedź opierasz na konkretnych - własnych doświadczeniach - pracy na rynku reklamy online (min. 2 lata), czy tylko na domysłach - jak większość tekstu, który wyprodukowałeś do tej pory?

Mi też się wydaje że dałbym radę wziąć udział w maratonie 100km, ale mówiąc poważnie bez kilkuletniego przygotowania wysiadłbym po 5km.

Wiesz, ja nie neguję faktu, że agencje sa potrzebne, tyle, że one nie przyjmują już tak wielu serwisow, nieraz lepszych od tych ktore już posiadają i te serwisy poprostu szukają jakiejś alternatywy dla agecji, bo agencje mają już komplet serwisów i więcej im raczej nie potrzeba.

Wiesz, ja nie neguję faktu, że agencje sa potrzebne, tyle, że one nie przyjmują już tak wielu serwisow, nieraz lepszych od tych ktore już posiadają i te serwisy poprostu szukają jakiejś alternatywy dla agecji, bo agencje mają już komplet serwisów i więcej im raczej nie potrzeba.

Przy takim wzroście na rynku reklamy online to by było samobójstwo dla sieci reklamowej.

A którego serwisu nie chcieli Ci przyjąć ?

mi akurat wprost nie powiedzieli, że nie chcą, tyle że mają wysokie wymagania co do liczby odsłon (dot. Abromedia) i obawiam się, że nigdy nie osiągnę większej liczby odsłon bez wykupienia jakiegoś mocnego linku o PR7 u interii czy onetu

tak przy okazji zapytam: jak wygląda współpraca z agencją? tak jak z google? tzn. nie trzeba dawać np. hasła do swojego serwera tylko się wkleja krótki kod na stronę?

statystyki się wkleja na każdą stronę czy są w php? można w każdej chwili zrezygnować? nie trzeba podpisywać jakichś szczegółowych umów?

ponoć rynek reklamy internetowej do 2010 ma wyniesc 1 miliard złotych (potroi się) i wizja, że na bankierze.pl miało by sie pojawiac 3x wiecej reklam to sorry ale chyba to bardziej zaszkodziłoby jemu, patrzcie teraz na reklamy w TV lecą bloki 15-minutowe i w chwili jak się zaczynają to wszyscy przełączają na inny kanał albo wychodzą bo tego jest nadmiar , nie da si tego ogladać i sadzę ze lepszym wyjsciem jest rozkladanie reklam na wiele serwisow niż ladowanie wszystkiego w jeden

ponoć rynek reklamy internetowej do 2010 ma wyniesc 1 miliard złotych (potroi się) i wizja, że na bankierze.pl miało by sie pojawiac 3x wiecej reklam to sorry ale chyba to bardziej zaszkodziłoby jemu, patrzcie teraz na reklamy w TV lecą bloki 15-minutowe i w chwili jak się zaczynają to wszyscy przełączają na inny kanał albo wychodzą bo tego jest nadmiar , nie da si tego ogladać i sadzę ze lepszym wyjsciem jest rozkladanie reklam na wiele serwisow niż ladowanie wszystkiego w jeden

Raczje inaczej, bedzie wieksza walka o miejsce na stronie aaa co z tym idzie zwieksza sie zarobki takich portali.

Co do telewizji, to o nich sie nie martw na kazda akcje jest reakcja :unsure:

nikt mi nie odpowiedzial na to pytanie:

jak wygląda współpraca z agencją? tak jak z google? tzn. nie trzeba dawać np. hasła do swojego serwera tylko się wkleja krótki kod na stronę?

statystyki się wkleja na każdą stronę czy są w php? można w każdej chwili zrezygnować? nie trzeba podpisywać jakichś szczegółowych umów?

i ile wlasciwie trzeba mieć UU dziennie zeby przystąpic do Abromedii ??

nikt mi nie odpowiedzial na to pytanie

gdyby Ci zależało na odpowiedzi to byś już dawno dowiedział sie tego z Abromedii

po za tym co Wy p@#$licie...

raz piszecie o pozyskiwaniu reklamodawcy dla nowo powstałego serwisu

a dwa posty niżej o milionowych tortach do podziału

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności