Skocz do zawartości

sposoby szukania reklamodawcy

MOUKETTA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przed wczoraj postanowiłem uderzyć z zapytaniem do kolejnej firmy reklamowej. Wczoraj dostałem odpowiedz że nie potrzebują już nowych serwisów do swojej firmy. To po h... dajecie takie info i zaproszenie na stronie.

Jesli chodzi o tort przynajmniej ja mówiłem o tym żeby ugryźć coś z tego ale nie chodziło mi tu o jakies miliony tylko o przecietną kaske dla użytkowników serwisów. Stały zarobek za pewien okres czasu.

Rozmawiałem jeszcze z jednym gosciem po za forum i on potwierdził to wszystko co tu było powiedziane. Jest szansa że taki projekt miał by szanse sukcesu.

Tylko to jest tak teraz każdy jest krok z tyłu ale jak kilka osob zrobiło by taki projekt z sukcesem oczywiscie wiekszosc była by juz 2 kroki do przodu. Ponieważ wtedy każdy chciałby przynależeć do tego projektu.

To jest coś na wzór jak u rolników grupy producentskie może to smiesznie wygląda taki przykład, ale oni też w pojedynke mogli by się na takim forum użalać że nic nie mogą nikt od nich nie kupuje itp. Tak samo wy się użalacie. Oni tworzą taką grupę omijają pośredników i wędrują odrazu do konkretnego odbiorcy.

Czy tu też nie można takiego czegoś zastosowac?

• Odpowiedzi 98
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie radzę nikomu bawić się w współpracę z nowymi lub małymi agencjami. Ja swojego czasu byłem w takich 2 z każdej zrezygnowałem po 3 miesiącach, jedyne co przez ten czas wyświetlali to własne reklamy autopromocyjne. Na szczęście potem powstało Google Adsense i jak dotąd uważam je za najlepszy PP dla małych i średnich witryn. Do agencji opłaca się przystąpić tak jak kolega napisał od 100k uu miesięcznie, ale to oczywiście zależy od branży, czyli zapotrzebowania na rynku reklamy, w takich agencjach reklamy są targetowane, dlatego bardzo ważny jest profil użytkowników odwiedzających nasz serwis.

IMO osoby, które mają małe i średnie serwisy powinny założyć Adsense a czas poświęcony na szukanie reklamobiorcy [wydaje mi się, że o to chodziło założycielowi tematu ;)] przeznaczyć na rozwijanie serwisu i po dobiciu do tych 3-4k uu [a to wcale nie jest takie trudne] spróbować szczęścia z agencją reklamową.

• 1 miesiąc temu...

W nawiązaniu do tematu chciałem Was zapytać czy możecie mi przybliżyć temat pisania poprawnej oferty reklamowej, którą później mógłbym wysłać do potencjalnych reklamodawców ?

W jakie formie elektronicznej wysyłać taką ofertę ? O czym przede wszystkim napisać, czego unikać w pisaniu takiej oferty ?

Byłbym bardzo wdzięczny za podanie przykładowych ofert większych serwisów internetowych :)

to jak są naliczane,
unikalny user w skali miesiąca, czyli jak ktoś wchodzi codziennie na stronę to zliczy go tylko jako 1,
temat pisania poprawnej oferty reklamowej

zaufaj 'wielkim polskiego internetu', i zobacz jak oni napisali swoje oferty,

co nie znaczy, że taka sama dla Twojej strony będzie najlepsza...

unikalny user w skali miesiąca, czyli jak ktoś wchodzi codziennie na stronę to zliczy go tylko jako 1,

ja wiem ze źródła że co 24h

-------------------------

tak jeszcze przy okazji, przeglądam portfolio Arbo i widzę że sa tam serwisy ktore mają nieco ponad 1.000 PV na m-ąc - komu to się opłaca?

Nie radzę nikomu bawić się w współpracę z nowymi lub małymi agencjami. Ja swojego czasu byłem w takich 2 z każdej zrezygnowałem po 3 miesiącach, jedyne co przez ten czas wyświetlali to własne reklamy autopromocyjne.
no chyba niezupełnie https://www.adbino.pl/sms75.php#
UWAGA - w związku z bardzo dużym zainteresowaniem naszymi reklamami (zobacz listę kampanii) powierzchnia reklamowa na wszystkich witrynach jest zajęta. Jeśli nadal chcesz zamówić reklamę, skorzystaj z formularza poniżej. Twoja kampania reklamowa będzie realizowana znacznie dłużej.

• 3 tygodnie później...

Witam,

Zanim zaczęliście dyskusje na temat agencji reklamowych to ktoś mądry napisał o samodzielnym szukaniu reklamodawców (poprzez udostępnianie oferty sprzedaży reklam itp.). Jak dla mnie sporym obwarowaniem jest obowiązek posiadania działalności gospodarczej, (chociażby Adsense tego przecież nie wymaga), a przecież poważni reklamodawcy zażądają faktur VAT i bez działalności ani rusz ;/.

Jednak czy ma ktoś jakieś większe doświadczenie z tego typu pozyskiwaniem klientów?

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności