Skocz do zawartości

Forum phpbb2 zajezdza hosting

WebmasteruS

Rekomendowane odpowiedzi

;( Głupi jestem bo myślałem że można zmodyfikowac jakis kozak pliki viewtopic.php i postng.php :)

Głupi to będziesz jak kupisz tego dedyka.

Zmień skrypt forum na vB i pojedziesz na zwykłych kontach a jak nie to kupisz taniego dedyka. Tak czy siak zmiana skryptu o wiele bardziej Ci się opłaca.

Hm... troche sie mylisz bo jak zainstaluje nowe forum, to będe miał koncówke innych postron forum.. obecnie mam konto na jednym hostingu 200zl dałem za konto 120GB transferu na rok.Jeszcze osoba mi powiedziała że mogę dokupić transfer do dokupiłem za 350zł , dwa razy mi konto zawiesili nie działa przez forum. które je 35% zasobów całego ich servera. konto mam niekatywne kilka dni, nie chca mi odblokowac.. Zastanawiam sie nad zakupe, hostingów iq.pl, home.pl progreso.pl ,,ysle o linuxpl 40GB transferu na miesiąc co radzicie. Jest to forum opony w phpbb2.Domeny mam niektywne z 4 dni..

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

mysle o linuxpl 40GB transferu na miesiąc co radzicie.

Nie polecam. Znajomy miał u nich phpbyprzemo ok. 20 osób jednocześnie, jego bylo kilka razy blokowane, aż w końcu powiedzieli ze trzeba przenieść forum na serwer dedykowany.

Z tego co wiem Przemo autor phpbb by przemo ma serwer na webd.pl i jak narazie dają rade, a

Najwięcej użytkowników 207 było obecnych 20-03-2006, 05:17

generalnie nie jestem fanem for phpbb ale patrząc realnie jak zaczynasz z forum to wydatek na IBP jest spory !!! phpbb meczy serwery , ale jest nadzieja ze kolejna jego wersja oznaczone numerkiem 3 będzie mniej katująca serwery !!! czy ktoś mogłby napisaś cos jeszcze o SMF ? Jak idzie dostosowanie grafiki ect , i jakie problemy można napotkać ?

koniq:

1. oglądałem kilka dni temu kod phpBB 3.0 rc4 bodajże i po prostu złapałem się za głowę! Jak to jest to wydanie "next generation" to ja dziękuję !!! Wydaje mi się, że phpBB już się "skończyło" i nie wygląda aby w tym temacie miało się coś zmienić.

2. SMF pozytywnie mnie zaskoczył: zarówno pod względem możliwości jak i edycji wyglądu. Bardzo łatwo się to modyfikuje choć też muszę przyznać, że kod jest nieco z poprzedniej epoki.

koniq:

1. oglądałem kilka dni temu kod phpBB 3.0 rc4 bodajże i po prostu złapałem się za głowę! Jak to jest to wydanie "next generation" to ja dziękuję ;) Wydaje mi się, że phpBB już się "skończyło" i nie wygląda aby w tym temacie miało się coś zmienić.

Zapowiadali ze ma byc ful wypas ze zlikwidowali ponad 200 błędów z wcześniejszych wersji ( podchodziłem do tego z pewna nadzieja )

2. SMF pozytywnie mnie zaskoczył: zarówno pod względem możliwości jak i edycji wyglądu. Bardzo łatwo się to modyfikuje choć też muszę przyznać, że kod jest nieco z poprzedniej epoki.

czyli rada jest taka zeby spróbować w to wejść , tyle ze do phpbb jest ten mod spider friendly ( istnieje cos w tym stylu do smf ? ) i jak odbywa się edycja wygladu ? ( ale chyba i tak zainstaluje testowo )

btw . to bedzie małym forum tematycznym więc nie wiem czy moze jednak nie phpbb

edytka :

znalazlem ten mod do urli : https://custom.simplemachines.org/mods/index.php?mod=143 moze sie komus kiedys przyda

webmasterus, jesli chcesz VPSa z panelem VHCS/Ubuntu i administracja (zalatwia to moj znajomy, korzystam z dwoch, z checia podam na priv linki) w dobrej cenie to daj znac na priva.

Cze pomoze mi VPS? chodzi o to że nie chce stracic podstron sprawdz site:forumopony.espis.com.pl miec hosting jakiś dobry które mi wytrzymie te forum, nie wiem co mam zrobic. Z jakich koszystasz daj znac na pw

Pzodrawiam.

Poczuj sie swobodnie w swoim domu wybierz rolety warszawa dla wiekszego komfortu.

a nie mozesz po prostu wrzucic poki co na jeden z tych serwerow:

https://www.top-10-web-hosting.com/?wcw=google

sa w usa wiec nie ma rewelki ale zaplacisz 10 dolcow miesiecznie a nie 150zl. w miedzyczasie mozesz kombinowac z zmiana skryptu

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

O ile samo phpbb serwera nie zajedzie (ale nie powiem, że jest dobrze napisane) to jak ktoś wgrywa wszelkie dostępne modyfikacje to wtedy faktycznie może nieźle zaszkodzić serwerowi - dla przykładu kiedyś widziałem zwykłe przerobione forum bodajże piłkarskie gdzie na stronie głównej było .... ponad 400 zapytań do bazy! Nie wiem jakim cudem ten serwer to przetrwał (pewnie musiało kilkanaście osób na to wchodzić) ale fakt jest taki, że połowa modyfikacji jest pisana przez ludzi którzy nie mają pojęcia o optymalizacji skryptów - kiedyś po zainstalowaniu moda "do urodzin" który przy okazji na stronie głównej pokazywał kto ma dziś urodziny szybkość generowania strony wzrosła z 0.1 do ponad 4 sekund. Mod pobierał kilka pól z bazy wszystkich userów którzy mieli podaną date urodzenia (czyli min. kilkuset) za każdym razem, przetwarzał date urodzenia z timestapa i dla każdego porównywał z dzisiejszą datą. A, że modów tego typu jest dużo i pełno ludzi którzy zakładając forum instalują mody które im sie podobają nie dbając o ich jakość to też często serwery są zajeżdzane przez phpbb.

Systemy Wymiany Linków - Zdobądź więcej linków przy pomocy systemów automatycznej wymiany linków!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności