Skocz do zawartości

FireFox, problem z pocztą

Beavis

Rekomendowane odpowiedzi

Onegdaj zmieniłem przeglądarkę z IE na FireFox. Jest szybsza i byłbym zadowolony w pełni, aliści pojawia się czasem pewien problem. Chodzi o maile, które czasem dostaję a ściślej o formę, w jakiej są zapisane. Ja nie wiem, jak taka forma się nazywa (forma html?), ale chodzi mi o przypadki, kiedy to po kliknięciu w tytuł maila nie pojawia się jeszcze tekst do odczytania tylko, pojawia się plansza, a którą trzeba kliknąć, w odpowiednie miejsce i dopiero pojawia się tekst. Tekst na innym tle niż w, nazwijmy, standardowych mailach.

I problem pojawia się wówczas, gdy odpowiadam na takiego maila (załączając oryginał) lub robię "prześlij dalej". Wówczas pojawia się jakiś kod, w którym trza doszukiwać się tekstu oryginału, jednym słowem - bałagan. Przy korzystaniu z IE tego nie ma. Co zrobić, aby i FireFox nie robił tego bałaganu?

A jednak.

A chodzi o problem, kiedy to po kliknięciu w tytuł wiadomości, pojawia się jeszcze nie jej tekst, a plansza z tym:

"Niniejsza korespondencja została zweryfikowana i zabezpieczona pod kątem niebezpiecznych elementów.

Aby zapoznać się z bezpieczną wersją listu, kliknij w link.

Możesz także zapoznać się z oryginalną zawartością przesyłki, mogącej zawierać niebezpieczne elementy,

klikając w link.

Jeśli nie jesteś pewny źródła/nadawcy listu najlepiej odczytuj go w wersji zabezpieczonej. List niezabezpieczony może zawierać elementy wpływające na spadek bezpieczeństwa danych przechowywanych w ramach konta, z którego odczytujesz treść listu HTML."

I dopiero trzeba kliknąć "w link" aby przeczytać wiadomość. I gdy na taką się odpowiada lub przesyła ja dalej (a trzeba, aby to zrobić, z powrotem wyjść do tej planszy), to pojawia się ów bałagan z jakimś kodem.

W IE tego bałaganu nie było.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności