Skocz do zawartości

audycja w radiu linkorn

Oleg

Rekomendowane odpowiedzi

(np...niezgodze sie ze tylko linki w ktorych jest anchor w postali adresu przyczyniaja sie do podnoszenia pozycji na frazy niszowe scisle powiazane z contentem na ktore nie mamy linkow)

Oczywiście, że przyczyniają się i to nie tylko na frazy niższowe. Im mocneijsza strona tym wyżej jej treść w wynikach.

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

poczatkowo wydaje sie iz obaj panowie mowia o dwoch roznych rzeczach, a przynajmniej nie dogaduja sie. generalnie zastanawia mnie jedno. sam styl wypowiedzi sugeruje osobe, ktora raczej nie uzywa jezyka literackiego, wiec ciekawi mnie jak wygladaja jego ksiazki. pojawilo sie cos tam o dwoch ksiazkach wydanych w uk. zna ktos tytuly? chetnie rzucilbym okiem na ksiazke osoby ktora mowi anchory czy gogle a wydaje ksiazke w anglii. ogolnie da sie posluchac, choc wydaje mi sie troche niedopracowane.

Nauka angielskiego online - https://www.e-angielski.com

w wolnym kraju każdy ma prawo do swojej autorskiej audycji, mi się akurat ta podobała,

mimo, że przecież i tak każdy wie swoje... :dirol:

tylko właśnie rozmówcy mówili o czym innym, mimo, że mówili, iż się zgadzają :good:

jeden, że pozycjonowanie jest w celu zarobienia pieniędzy poprzez sprzedaż na stronie, drugi, że w celu zdobycia pozycji...

śmieszne były fragmenty o PR, najpierw ustalono, że PR nie ma kompletnego znaczenia, że można go o kant d... a następnie, p.Gielo powiedział, że to zleży co się robi, że jak on sprzedaje linki to ma to znaczenie :)

Panie Gielo, za frajerów ma Pan swoich klientów? jeżeli tak, to niegrzecznie jest publicznie o tym mówić :)

Ja natomiast słuchałem audycji na żywo, jak i brałem udział w czacie. Abstrahując od wartości merytorycznej dla doświadczonych pozycjonerów uważam, że audycja jest przydatna.

Owszem, nie ze wszystkim się zgadzam, a i samo prowadzenie audycji odbiega od profesjonalizmu. Było słychać, że problemy techniczne powodowały gubienie wątków i małe nieporozumienia. Do tego prowadzący zwracali uwagę na to co się dzieje na czacie, a tam 2 osoby spamowały 70% ekranu - to też rozprasza.

Myślę, że skupienie się w przyszłych audycjach na konkretnych tematach + wyznaczenie osoby tylko do moderowania czata + dopuszczenie polemiki może podnieść jakość i popularność audycji.

Pomysł mi się podoba i mam nadzieję, że będzie coraz lepiej.

Rzucanie palenia - czyli pewien test.

Przesłuchałem dziś tą rozmowę. Po pierwszych kilka minutach chciałem wyłaczyć ale wytrałem do końca i stwierdzę, że nawet mi się podobała.

Fajnie, że ktoś wspomniał, że systemy wymiany linków dobre są na zaplecze a nie pozycjonowaną stronę, do tego też pije wypowiedź, że nie sztuka jest wjechać na pozycję, sztuka utrzymać je rok.

I co na to Panowie pozycjonerzy, którzy jadą tylko na systemach, pozycjonując w ten sposób swoich klientów ?

Dużo o marketingu o czym już wspomniał franckey, jednak w Polsce jest tak naprawdę niewielu klientów, którym na tym zależy. Dla większości liczy się fraza a dopiero po dłuższym okresie współpracy zaczynają się zastanawiać jak zrobić ruch. Czemu o to klientów ? Mi na początku udało się przekonać do "marketingu" i nisz, tylko kilku, reszta zjadła wszelkie rozumy...ech.

Fajnie, że wspomniane było o zapleczu tematycznym co niestety w Polsce jest w powijakach i mało komu się chce to robić, przeciez lepiej sieknąć linkami adderem....

W czasie rozmowy wyszedł wątek linków z różnymi anchorami z jednej strony, a może dokładniej, bo tak mówili, z jednej domeny. Myślę, że tutaj właśnie nie mogli się zrozumieć, bo przecież jest tak, że kilka linków do tego samego miejsca docelowego z różnymi anchorami z jednej strony, podstrony po prostu nie działa. Jednak jeśli te linki są na róznych podstronach, spokojnie robią one swoje...

Myślę też, że teza iż strona linkowana, ze strony, która dostała bana dostaje po łapach bo jest podejżana, jest w dużej części mylna i nieprawdziwae, najlepiej przekonać się o tym przeglądając prace spamerów...

Dochodzi do tego fakt, że w ten sposób możnaby zjechać każdą konkurencję....

Na koniec wogóle niezrozumiały dla mnie tamat, sprawdzanie trudności frazy poprzez operator allinanchor..

Kurde , przy tym zwątpiłem, może kurde jednak się nie znam, może jestem lamer bo męczę się z analizami konkurencji a tutaj taka prosta sprawa.

Wczoraj akurat kończyłem wycenę i postanowiłem sprawdzić czy używając tego operatora można cos wysnuć i jakież było moje zdzienie gdy na frazę o indeksie wyników 230k przy użyciu tego operatora, dostaje 183k wyników :dirol: W rozmowie było, że 8k wyników to już średnio trudna fraza, więc normalnie horror i mega trudna fraza a ja uważam, że jest to w miarę łatwa fraza, więc WTF ?

Zobaczcie to allinanchor:audycje radiowe a tutaj wyniki audycje radiowe i co trudna fraza ? Ludzie, pomyślcie troche, bo to pokazuje wszystkie linki a tym anchorem i te wewnętrzne i te na zewnątrz. Do tego nie zapmnijmy, że nie jest to już oficjalny operator i nikt nie gwarantuje poprawności jego działania.....

Ogólnie mógłbym nawet z tym allinanchor, stwierdzić, że rozmowa była OK (niby była co napisałem na początku), jednak zapalanie i palenie papierosów, wtedy gdy ktoś cię słucha a gadasz do mikrofonu by pokazać, jaki jesteś cacy i obeznany, jest poniżej krytyki i wskazuje na brak elementarnego poszanowania słuchaczy. Dla mnie to był mega szok, mimo, że sam niestety palę...

edit:

Byłbym zapomniał, właściciel systemu wymiamy linków, dla testów tegoż sytemu wypozycjonował sobie stronke pod różne frazy z "hosting" ? No bo przeciez ma darmowy hosting....

Rozumiem, że dodał do tego systemu ileś tam swoich stron i dostał ileś tam punktów i wtedy zaczął testować? Czy może zaznaczył "moja strona" i "przeznacz 5 mln punktów" i i sobie ot tak testował..... wykorzystując strony innych w tym systemie co jest nagminnie robione przez "włascicieli"...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Mimo przemożnej chęci podreperowania swej reputacji "pierwszej seo_suki" na forum

E tam Edytka ja Cię zawsze broniłem. Nawet podoba mi się Twoja seo poezja na mój temat :hi: ...

Sorry ale nie mogłem sie powstrzymać, audycji nie słuchałem bo ileż można o tym samym :P

nikt nie jest od razu profesjonalista ale zobaczymy co się bedzie działa później i jak beda wyglądały kolejne audycje.

Ja uważam iż całkiem dobrze że kolejne osoby zaczeły takie rzeczy mowić i dzielić się swoją wiedzą, gdzie nie każdy musi się z tym zgadzać. Każdy ma swoje jakieś odczucia i jakieś swoje własne prawa i rzeczy które uważa za najważniejsze, ale jeśli ktos jest zielony to wg mnie takie posłuchanie kogoś coś daje. Wiadomo dla tych co już w tym siedzą nie ma to najmniejszego znaczenia, gdyz MY PRZECIEż ZJEDLIśMY WSZYSTKIE ROZUMY. :hi:

sorry za stwierdzenie ale czesto daje sie do odczuć i sam czesto to tez daje odczuć innym. :P

audycja mimo swoich niedociągnięć jest dobrym krokiem na przód w tej kwestii informowania innych o pozycjonowaniu i o tym jak to się robi. teraz zamiast użyj szukaj ktos bedzie dawal linka posłuchaj :P

tylko patrzeć jak każdy system bedzie miał swoje radio ;) i ważne aby było mówione to samo :P o pozycjonowaniu choć każdy ma tutaj rózne doświadczenia i różne odczucia jak coś zrobić aby osiagnąć sukces.

EDyta: każdy zna twoje wypowiedzi :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Audycja to porażka. Inicjatywa spoko, jednak użytkownicy linkorna zostali potraktowani z buta. Właściciel gada jak sobie różne frazy testuje z systemu noi w pewnym momencie między pytaniem a odpowiedzią to bz bz bz (odpalanie zapalniczki). Pomijam już to o czym się mkane rozpisał (allinanchor).

Jeszcze wcześniej słuchamy o tym jak wydał książki w Anglii, a w trakcie audycji anchhhhhor, titleess. Noi stwierdzenie, że wydaje książke w Polsce, którą opiera na testach, które dzisiaj są już fikcją - mnie rozbiło. To po Diabła Aniele wydajesz książkę :hi:

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

Małe wtrąconko jako admin linkorn.

jednak użytkownicy linkorna zostali potraktowani z buta. Właściciel gada jak sobie różne frazy testuje z systemu

drugi wątek:

Byłbym zapomniał, właściciel systemu wymiamy linków, dla testów tegoż sytemu wypozycjonował sobie stronke pod różne frazy z "hosting" ? No bo przeciez ma darmowy hosting....

Rozumiem, że dodał do tego systemu ileś tam swoich stron i dostał ileś tam punktów i wtedy zaczął testować? Czy może zaznaczył "moja strona" i "przeznacz 5 mln punktów" i i sobie ot tak testował..... wykorzystując strony innych w tym systemie co jest nagminnie robione przez "włascicieli"...

każdy admin ma swoje strony linkujące, jakby był ktoś bardziej dociekliwy mógłby znaleźć jakie, gdyz ich nikt nie ukrywa, (my w systemie mamy jako wszyscy admini jakieś 5% stron linkujących i na tych stronach możemy wygenerować odpowiednia ilość punktów i nie musimy oszukiwać userów jeśli o to chodzi) ponadto w regulaminie jasno jest określone ile system zabiera dla siebie, wiec to stwierdzenie odbieram jako kolejny atak na nas i już nie pierwszy ale już tych ataków mam już osobiście dosyć, gdy mi się nie zdarzyła na nikogo tu jeszcze najechać, a paru osobą by się porządni przydało :) Nie raz to pisałem i powtórzę jeszcze raz system na swoje potrzeby pobiera 25% prowizje która jest przeznaczana na program PP i zostaje ok 5% na sprzedaż punktów na bazarze i to co zostaje na potrzeby adminów. Nigdy tego nie ukrywaliśmy i nie wiem czy ludzie nie umieją czytać. Czy my jako Polacy najpierw musimy obrażać a później dochodzić do prawdy. Na razie wielu obraża każdego w tej branży gdy cos robi dla innych, wiemy konkurencja ale właśnie, ja mam na ten temat inne zdanie i mówi się trudno. Może jestem za bardzo naiwny.

Ale mniejsza o to nie jestem tu po to aby się denerwować i nie będą powtarzał proszę czytać, czytać i jeszcze raz czytać. U nas jest to wszystko opisane.

odnośnie krytycznych uwag i pochlebstw odnośnie audycji.

Kwestie te zostały wzięte przez nas pod uwagę i musze powiedzieć, iż z tego co widze audycja podobała sie osobą mniej zorientowanym w kwestiii pozycjonowania. Wyjadaczom się nie podobała lub mniej, w sumie nie wiem dlaczego, przecież o tym samym każdy pisze tu na forum chyba że jednak nie. (zaznaczam nie wszystkim ale części)/były małe potkniecia ale staramy sie je poprawiac/

Dziękujemy za uznanie za naszą inicjatywe i tym którzy słuchali naszych słów, mimo iż trwało to trochę. ALe pozycjonowanie nie jest prostą rzeczą i tak naprawdę uczymy się robić takie rzeczy (mowa o audycjach) i nie wszystko wychodzi idealnie.

Podczas kolejnej audycji pewne rzeczy zostaną poprawione i skorygowane.

Odnośnie słownictwa: Aniol i wiele osób z Naszego grona nie mieszka w Polsce juz tak dawno iż po Polsku tak naprawdę uczy się od nowa mówić, nie mówiąc o pisaniu, więc tutaj pewne gafy będą się zdarzać i nikt na to nic nie poradzi. odnośnie papierosów - jak ktoś pali tak, iż odpala jednego od drugiego to przerwa 1,5 h od palenia jest męczarnią więc ja jako były palacz mogę to wybaczyć, wielu to przeszkadza i taka możliwości jest jednak w takim przypadku normalne audycje radiowe trwaja po 15 minut nasze z uwagi iz nie puszczamy reklam trwaj a dłużej i nie ma możliwości robienia przerw na papierosa, ale w przyszłości gdy wypowiadających się będzie więcej a to planujemy ale to bedą niespodzianki ta niedogodność minie też dla tych którym to przeszkadza, choć w imieniu swoim i Anioła chce za to przeprosić ale to już jest przekleństwo którego z dnia na dzień nie można się pozbyć.

Odnośnie polskiego piekiełka jak ktoś tu pięknie ktoś poruszył: ostatnio to stwierdzenie słyszałem dziś w ustach BOŃKA więc nie tylko ANIOL tak się wyraża. Taka jest już Nasza Polska staramy się być inni od całej reszty i nikt nie powie mi, że jest inaczej.

ps. mamy nadzieje że podczas kolejnej audycji Was nie zabraknie.

Pytania odnośnie systemu LINKORNproszę zadawać na tym forum : https://www.support.linkorn.pl

Na PIO proszę nie pisać na PRIV. Proszę pisać na naszym forum.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności