Skocz do zawartości

audycja w radiu linkorn

Oleg

Rekomendowane odpowiedzi

Róbcie bloki po 10 minut i przerwa na muzykę, papierosa dla Anioła i przejrzenie czatu. Audycja może na tym zyskać Jeden redaktor pyta drugiego co o tym sądzi, a ten mu na to, ze przeglądał wpisy na czacie.

Jeżeli jednak Aniol chce palić w trakcie audycji to może niech kupi lepszą zapalniczkę. :)

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Fajnie, że ktoś wspomniał, że systemy wymiany linków dobre są na zaplecze a nie pozycjonowaną stronę, do tego też pije wypowiedź, że nie sztuka jest wjechać na pozycję, sztuka utrzymać je rok.

I co na to Panowie pozycjonerzy, którzy jadą tylko na systemach, pozycjonując w ten sposób swoich klientów ?

No własnie co? Nie rozumiem o co Ci chodzi? ja pozycjonuje wszystkim i jakoś nie płacze wiec Cie nie rozumiem.

A odnośnie braku zainteresowania SEM firm w zupełności się z Tobą nie zgadzam. Takie budżety jakie sa wydawane na emarketing nam pozycjonerom nawet sie nie śniły

każdy admin ma swoje strony linkujące, jakby był ktoś bardziej dociekliwy mógłby znaleźć jakie, gdyz ich nikt nie ukrywa, .....ponadto w regulaminie jasno jest określone ile system zabiera dla siebie,

W mojej wypowiedzi podałem dwie możliwości, może ironicznie ale były dwie.

Nie jestem uczestnikiem, żadnego systemu bo mi nie jest potrzebny i nie czytałem Waszego regulaminu.

Audycja była "publiczna" więc jej wysłuchałem ale jakoś nic mnie nie słoniło by szukać czy macie jakieś strony czy nie, chodź taką możliwość, jak pewnie zauważyłeś w mojej wypowiedzi, założyłem.

wiec to stwierdzenie odbieram jako kolejny atak na nas i już nie pierwszy ale już tych ataków mam już osobiście dosyć, gdy mi się nie zdarzyła na nikogo tu jeszcze najechać, a paru osobą by się porządni przydało :)

Ehehe..atak.. :) żeby był to atak musiałbym podjeść do tego z jakimiś emocjami a Wasz system nie wzbudza u mnie ich żadnych, ani pozytywnych ani negatywnych..

Za to po wysłuchaniu rozmowy pewne wypowiedzi mnie rozśmieszyły, chodź oceniam tą rozmowę (świadomie nie chcę używać tutaj słów "audycja radiowa") pozytywnie.

Na razie wielu obraża każdego w tej branży gdy cos robi dla innych

Ja wypowiadam się tylko w temacie tych, którzy usilnie się promują a przy tym popełniają dosłownie szkolne błedy i opowiadają banialuki...

jak ktoś pali tak, iż odpala jednego od drugiego to przerwa 1,5 h od palenia jest męczarnią więc ja jako były palacz mogę to wybaczyć.......choć w imieniu swoim i Anioła chce za to przeprosić ale to już jest przekleństwo którego z dnia na dzień nie można się pozbyć.
To nie jest tłumaczenie, że nie mozna wytrzymać....w samolocie też się tłumaczy, że nie można wytrzymać ?

Jeszcze raz powtórze, że odebrałem tą rozmowę pozytywnie, dużo bardziej pozytywnie, niż książkę o pozycjonownaiu, którą skomentowałem jeszcze przed wydaniem i miałem rację, wiele osób mi to przyznało, mimo, że psy na mnie niektórzy też wieszali..

Proponuje wyciągnąc wnioski...to starczy by kolejne "inicjatywy" były jeszcze lepsze...

pozdrawiam

edit:

I co na to Panowie pozycjonerzy, którzy jadą tylko na systemach, pozycjonując w ten sposób swoich klientów ?

No własnie co? Nie rozumiem o co Ci chodzi? ja pozycjonuje wszystkim i jakoś nie płacze wiec Cie nie rozumiem.

Jak pozycjonujesz wszystkim to po co odpowiadasz na to moje pytanie, przecież Cię w takim razie ono nie dotyczy..

A odnośnie braku zainteresowania SEM firm w zupełności się z Tobą nie zgadzam. Takie budżety jakie sa wydawane na emarketing nam pozycjonerom nawet sie nie śniły

Jak dotrzesz do takich firm i podpiszesz umowe to pochwal się, będę Ci zazdrościł :)

Na poważnie, wiem, że są firmy wadające niezłe siano na SEM ale jest to promil klientów Firm pozycjonerskich, do tego te Firmy i tak podpiszą umowę z firmą zajmującą się marketingiem a nie tylko pozycjonowaniem.

Nie piszę tutaj o budżetach rzędu 20-50k rocznie tylko o kilkukrotnie wyższych...

Wśród klientów chcących wydać do 50k rocznie na net, niewiele jest takich, które myślą o innych kanałach niż pozycjonowanie +AdWords, niewiele jest takich, które rozumieją, że jest to potrzebne...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

mkane - sorki za moje słowa ale ciagle ktos nas opluwa to tu to tam oskarża nas o kradzieże pomysłów, gdy jak się okazuje my to mamy już dawno lub pisalismy że bedzie coś takiego wprowadzone, że czasami naprawdę człowiekowi się pewnych rzeczy odechciewa. Tak wiec sorki za moje słowa musiałem Cię źle zrozumieć

Yeden - dzieki za pomysł, nie mysleliśmy w ten sposób, baliśmy sie ze właśnie przerwy zniechęcą do tego aby nas słuchać, a jednak się myliliśmy i wprowadzamy już trochę inny plan audycji które bedą robione w następnej kolejności. Tak więc te niedociągnięcia powinny już zniknąć.

Plany na najbliższy czas jeśli wszystko będzie OK.

4 - luty - 2007 w audycji wezmie udzial Pan Tomasz Fronczak ktory napisał książkę pod tytulem "Marketing Internetowy w Wyszukiwarkach"

Audycja w calosci bedzie poswiecona Pozycjonowaniu i Marketingowi. Jak nalezy podejsc do tematu aby pogodzic te dwa tematy ze soba w jedna sesowna calosc

11 - luty - 2007 w audycji weźmie udzial "Szook" znany większości z kontrowersyjnych wypowiedzi. Tematyka tej audycji bedzie "pozycjonowanie vs spam"

Jak spamować aby nie zostać złapanym na goracym uczynku i czy oby napewno warto spamować ?

Jeśli coś się przesunie powiadomimy na Naszym forum oraz tutaj aby zainteresowani o wszystkim wiedzieli.

Pytania odnośnie systemu LINKORNproszę zadawać na tym forum : https://www.support.linkorn.pl

Na PIO proszę nie pisać na PRIV. Proszę pisać na naszym forum.

Dzień Dobry ;)

Ponieważ Pan Anioł nie jest szczególnie zadowolony z reakcji kilku userów PiO na Jego wystąpienie postanowiłam coś z tym zrobić i dać sobie jeszcze jedną szansę na zrozumienie tego audio-bełkotu. Niestety poległam w 17 minucie i nawet pół litra Bolsa nie namówiło mnie do ponownego uruchomienia mp3-ki. Ale nie wykluczam, że cały litr zagoni mnie do Empiku, czy gdzie tam będzie osiągalna Twórczość Pana Anioła.

pozdrawiam serdecznie, życząc samych niszowych fraz pozycjonowanych linkami z dobrosąsiedzkiej, anglosaskiej wymiany oraz PR 10 na tallborze w gogle

Edyta

[edyta] A przepraszam, wkradł się błąd, po ponownym przesłuchaniu taśm prawdy robię edycję:

- tallbar -> miał być tallbor

widze ze dyskusja siega bruku ;) nic dziwnego to tylko POLSKA i polacy

Nie ma się czemu dziwić iż wielu ludzi kiedyś coś mających do powiedzenia na PIO odeszło z niego.

ps. widze ze ktos usunął tekst (długi) wycinku audycji. Ktoś czuwa nad czystością rozmowy ;) to dobrze. Ważne abyśmy się nie pobyli.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

widze ze dyskusja siega bruku ;) nic dziwnego to tylko POLSKA i polacy

Nie ma się czemu dziwić iż wielu ludzi kiedyś coś mających do powiedzenia na PIO odeszło z niego.

ps. widze ze ktos usunął tekst (długi) wycinku audycji. Ktoś czuwa nad czystością rozmowy ;) to dobrze. Ważne abyśmy się nie pobyli.

Tekst usunęłam bo był zbyt długi, a bywalców tego forum cechuje bylejakość i niechęć do długich tyrad.

W kwestii Szlachetnych Obrońców Poczty, czy jak Im tam...

1. Słuchaliście tej "audycji" uważnie? Nie? Bo się nie da... Przeanalizowałam każdą tezę i prawie każde zdanie z tego bełkotu i poświęciłam temu naprawdę wiele czasu. Niestety bełkot ma niewiele wspólnego z winem i z wiekiem nie szlachetnieje. Przelałam specjalnie na papier cały tekst, który udało mi się wychwycić... i jest jeszcze gorzej.

2. Gdyby ktoś za Was nie myślał nadal tkwilibyście z palcem w du... w swoim grajdole i słuchali niezwykle cennych rad od osób, które na szczęście opuściły już to forum. Tak jak teraz z zapartym tchem słuchacie kolejnego megalomana nie mającego pojęcia o seo, ortografii, za to olbrzymi przerost ambicji i ego.

3. Piszę jak piszę, rozdaję razy po równo, bo taki mam charakter. Nie ubiorę się w śliczny uśmiech tylko po to by ktoś poczuł się miło. Od robienia miło są inne fora i inne edyty.

Może ktoś by nagrał w niedzielę tą audycję "Google vs LinkORN", bo anioł ma zakaz ;)

11 lutego będzie Szook to może coś fajnego będzie.

PS wiecie, że na forum Linkorna nie można podać adresu https://skocz.pl/radiolinkor w poście ?? - Po prostu dali blokadę ;)

tak sie zastanawiałem czy warto słuchać tej audycji czytając wasze opinie ( zwłaszcza Edyty, postanowiłem obadać temat i miałem niezły ubaw. Pana anioła nie znam , ale ten numer z fajka to ewidentny brak kultury.Również jego wymowa niektórych słów jakaś dziwna :D Jak ktoś nie potrafi mówić po polsku to niech nie prowadzi audycji w radio tylko pisze książki . Jak poczytałem posty tego Pana na forum linkorna to zwątpiłem

zwrucilem uwage na frazy niszowe o czym zapominacie ,
. Do szkoły trzeba było by wrócić :blush:

Ale przeciez Aniol tlumaczyl na forum linkorna ze nie jest zbyt elokwentna osoba ale sie bardzo stara....numer z fajka faktycznie żenua...

Zapis audycji jest teraz tutaj : https://seomedia.az.pl/radiolinkorn2.mp3 dla wszystkich ktorzy jeszcze nie sluchali a chca posluchac i ocenic.

Do szkoły trzeba było by wrócić
z tego co pisze u siebie na forum nie mieszka w polsce od dawna wiec nie znasz go :P i Twoja uwaga jest tylko obrażaniem innych, m.in. tych którzy maja problemy z polska ortografią i pisza tu na forum :P i tym samym obrażasz mnie :blush: choć ja staram sie pisać przez słownik ale czas nie zawsze pozwala na to :D:P
ak ktoś nie potrafi mówić po polsku to niech nie prowadzi audycji w radio
jak to wszystko slucham nasuwa mi sie tylko jedno - jak komus się nie podoba nie musi słuchać lub niech zrobi samemu coś lepszego ale jak widać miałem racje o sięganiu bruku w tej dyskusji i co stwierdzam, gdy ktoś coś zrobi to wielu mu wypomina że to beznadzieja, a sami nic nie robią aby pomóc lub samemu podzielić się swoją wiedzą w sposób trochę inny jak jest do tej pory przyjete. Na forum może wypowiadać się każdy, bo to proste o takie banalne. Ale aby zrobić cos takiego to już jest chyba większa sztuka. :)

Powiem tak: Jak zostana poprawione błędy o których tu mówimy (papierosy, trochę forma rozmów) to uważam to za wspaniały pomysł bez wzgledu jak pewne rzeczy są nazywane i czy komuś pasuje nazewnictwo anchorów, tolbarów i innych rezczy. Ważne że wielu pokemonów to zrozumie i będzie wiedziało o co w tym wszystkim chodzi. Wtedy niestety wielu tu obecnych bedzie miało niezłą konkurencje, bo każdy bedzie wiedział tyle samo jeśli pewne doświadczenia zostaną zebrane w całośc.

Czekam na kolejne audycje bo już zapowiada się nieżle jeśli juz na samym początku zapraszani są goście których większość zna i ma pozytywne zdanie. jeśli im ta forma wyrażania opinii się podoba to ja jestem z tego bardzo zadowolony.

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności