Skocz do zawartości

audycja w radiu linkorn

Oleg

Rekomendowane odpowiedzi

Niszowe frazy dobra rzecz, daje dobra konwersję (tam gdzie ona potrzebna), ale nie przesadzajmy, konfitury są gdzie indziej. A nader często okazuje się, ze fraza niszowa wcale nie jest taka niszowa jak nam sie wydawało. Kto zna temat cyfrówek lub samochodów to wie o czym mówię.

A co do radio linkorn (proszę mnie nie poprawiać na liczbę mnogą), to pierwsze koty za płoty. Audycje z Tomkiem i Szookiem będą testem, czy jakość przekazu (techniczna i merytoryczna) idzie w górę.

Edycie polecam Absolut Kurant - tylko nie mów, że Cię nie stać :blush:

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

sttorm:

Ty chyba słuchałeś innej audycji, albo może nie rozumiesz wszystkiego co zostało tam powiedziane. Ciężko Ci idzie pojąć, że nie rozchodzi się tutaj tylko o błędy powiedzmy językowe, ale także o błędy rzeczowe. Dyskusja sięgnęła dna w momencie, gdy zaczynasz zmuszać innych do komentowania Twoich durnych i nic nie wnoszących postów. Sama inicjatywa to bardzo fajny pomysł, a to jej jakość sięgnęła dna.

Zobaczymy w kolejnych audycjach (jestem mocno zdziwiony, że ktoś się zgodził uczestniczyć), czy błędy z ostatniej zostaną poprawione. Na pewno będę słuchał. Mam nadzieję, że Frontczak nie jara w trakcie wypowiedzi.

A teraz idę boskim keyword Analyzerem Anioła swoje strony przetrząsnąć, bo mi asa wybił z rękawa.

"Bestia najgorsza zna nieco litości, lecz ja jej nie znam, więc nie jestem bestią" - William Shakespeare, Richard III.

Gido.pl Must.pl Kokai.pl

To nie tak, Sttorm. Chodzi o szkodliwość tego typu audycji/książek/publikacji, itp... Merytoryczną wartość tej rozmowy oceniam na 1/10 4-letniego e-booka o pozycjonowaniu z Allegro. Potencjalny klient dowie się z niej, że interesują go frazy "bielizna oleśnica", "komputery dolny wałbrzych" czy "tanie, nieprzemakalne prześcieradła", że najlepiej to zrobić systemem LinkOrn oraz, że jakieś tajemnicze anchory, title i toolbary otoczą jego stronę i przeniosą na sam czubek przeglądarki. I że trzeba to zlecić specjalistom, najlepiej takim co to pozycjonują w Anglii, w Niemczech, we Francji i w ogóle na całym świecie. Ale się nie odważą, bo oddanie swojej firmowej witryny specom o takiej "elokwencji" jest ryzykiem ponad miarę. Pójdą zatem do innego speca, znalezionego na Onecie (bo przecież nie samym goglem człowiek żyje) a ten będzie musiał przez 3 miesiące wybijać z łba pobudzonego klienta bzdury zasłyszane w audycji. A początkujący pozycjoner utrwali się w przekonaniu, że "nie matura lecz chęć szczera...", poleci stawiać qlweby, ale tylko do 30 zaindeksowanych podstron, powysyła spam do wszystkich tematycznie zbliżonych witryn z całego świata o możliwość wymiany linkiem bez wymiany linka, porobi miliard subdomen ze słowem kluczowym, bo przecież miliard razy 0,000007 da w końcu porządny wynik, zmieni tytuł swojej strony na "Ekclusiv SEO of MasterWorld Power MegaMuscle Kung-Fu and Brothers" a analizę będzie opierał na allinanchor. Na koniec napisze na kolanie książkę, którą szybko opublikuje PWN, potem kupi ją klient i tak w kółko...

A widząc to wszyscy i tak klepią Guru po pleckach i mówią "Good Idea". Nieważne co się mówi, byle się mówiło. Błąd.

Facet, który robi "darmowe pozycjonowanie", "tani hosting", jest dumny z 44 miejsca w Google.PL pod "download", robi byki po polsku i angielsku, w dodatku z akcentem "polskiego hydraulika", przeprowadza testy, ale niejednoznaczne(?), zrzucił Onet, ale tylko na jedną frazę, zrobi algorytm, który sprzeda gogle, mówi klientom, że może fraza wyjdzie a może nie, szuka trafficu w niszowych hasłach i pozycjonuje strony linkami od życzliwych jest Wiarygodny?

Yeden: wolę Bolsa, jakoś organizm się przyzwyczaił :blush:

[edyta] malutkie sprostowanie do Pana Anioła:

- nie jestem cwaniakiem z PiO, raczej trollem czasem wpadającym z wizytą, faktycznie nic wartościowego nie wnoszę, rzucam raczej wędkę niż podaję na tacy, krytyka to moja domena. Z zawodu jestem żydowską, lesbijską cyklistką tropiącą Katolibów - Pana zdradziła ksywka.

Do szkoły trzeba było by wrócić
z tego co pisze u siebie na forum nie mieszka w polsce od dawna wiec nie znasz go :) i Twoja uwaga jest tylko obrażaniem innych, m.in. tych którzy maja problemy z polska ortografią i pisza tu na forum :P i tym samym obrażasz mnie :blush: choć ja staram sie pisać przez słownik ale czas nie zawsze pozwala na to :D:P

To że nie mieszka w polsce nie usprawiedliwia go w kaleczeniu polskiego języka jak i angielskiego . Nikogo nie obrażam ale zeby wypowiadać sie w audycji radiowej należy mieć coś ciekawego do powiedzenia i umieć to zrobić. Nie wiem skąd wyciągasz takie wnioski ze obrażam innych userów . Sam mam problemy z pisaniem ale ff ma sprawdzanie poprawności ect.

Jednak uważam ze sam pomysł fajny ale sporo błędów do poprawienia .

Edyta ma chyba zespol napiecia przedmiesiaczkowego

Krytykowac mozna ale trzeba miec cos porzadnego do powiedzenia

Radio Linkorn to nie radio zet

Nie bronie Aniola - robi chlopak co chce -a jezeli nam to nie odpowiada to mozna tego nie sluchac

A Edyta chyba jakas zestresowana jest

Używaj Cuilla i Hakii

Moje pierwsze zdanie prezentuje poziom wypowiedzi Edyty

Moim zadaniem nie jest nikogo obrazanie

Rozmawiajmy konkretnie merytorycznie

:]

Edyta - relax

Używaj Cuilla i Hakii

Cześć !

Skoro wszyscy odsłauchali to ja owczym pędem także.

I kolejnych audycji też posłucham.

Pomysł dobry, powinno być coraz lepiej.

Osoby krytykujące wszystko w ogólności a niejakiego Anioła w szczególności już się wypowiedziały :)

Pewnie ich audycje byłyby lepsze ale im się nie chce. ( tzn. nie mają czasu na ....:)

Z niecierpliwością czekam na krytykę Tomasza Fronczaka ;-)

Pozdrawiam

Skoro wszyscy odsłauchali

nie wszyscy (niektórzy nie maja czasu na pierdoły) :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności