Skocz do zawartości

audycja w radiu linkorn

Oleg

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 168
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tu raczej ścierają się 2 nurty - zwolenników takich inicjatyw i przeciwników :rolleyes:

teraz poczekałbym do kolejnej audycji - jesli bedzie tak jak ostatnia to nasze uwagi nie zostały wziete pod uwagę, i też będę musiał niestety przyznać racje przeciwnikom, jeśli będzie to lepiej zrobione ;) znaczy że idzie to wszystko w dobrym kierunku, aby jeszcze były one tematyczne, a nie wszystkiego po trochu to se człowiek nagra i będzie miał fajną biblioteczkę multimedialną. :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Po postach Edyty postanowiłem posłuchać ;) I fakt ta zapalniczka nie była do końca na miejscu. Co do języka polskiego to naprawdę istnieją narzędzia takie jak Firefox 2.0 ze sprawdzaniem pisowni bądź open office org :) I kaleczenie języka nie jest na miejscu ..

A co do samej audycji to zastanowiła mnie jedna rzecz, że więcej wejść ma na tani hosting niż na hosting itd .. no to wpisałem w google.pl słowo hosting ... Na drugiej stronie wyników była strona anioła ( bo chyba cyberka.pl to ich/jego ), a na frazy te 'lepsze' - tani hosting czy tanie konta jego strona była na pozycjach od 1-5 ..

I pytanie teraz brzmi czy faktycznie te frazy łączone są lepsze - więcej wejść itd czy po prostu wejść było mniej dlatego, że jego strona była dopiero na 2 stronie wyników.

Nie podawał dokładnych pozycji toteż pozostaje gdybanie.

Z uwagi na to, że na forum linkorn też jestem zalogowany to widzę post .. :

Moje sprostowanie :

Cwanaki z PiO to - osoby ktore nic wartosciowego nie wnosza, nie dziela sie swoja wiedza z innymi a jedynie krytykuja wszystko ! Jak juz nie maja sie do czego doczepic to czepiaja sie takich idiotyzmow jak mojego jezyka polskiego. Naszczescie problem nie dotyczy calego PiO a jedynie jego czesci userow ale to jest normalne zawsze takie cwaniczki sie znaida i beda bruzdzic na lewo i prawo.

Ja tu na forum widzę konstruktywną w większości opinię, jeśli nie chciał poddać się krytyce mógł chyba nie robić audycji publicznej ;)

Nie wiem o kogo może chodzić - nie dzielą się wiedzą itd - ale wszystko co było powiedziane w audycji to chyba jest tutaj na forum, bo raczej już o tym czytałem..

No może z wyjątkiem tego, że google patrzy na to pod jakimi frazami użytkownik wchodzi na daną stronę .. ale z tego co pamiętam to w audycji nie było to potwierdzone (słychałem wczoraj - mogłem coś zapomniec ;) ).

Dla bardzo początkujących audycja ok ... z tym , że mogliście na forum napisać słowa angielskie + ich wymowa, a na 'antenie' mówić normalnie :rolleyes: Bo nie wiem co to była za nowomowa czasami ...

Anioł prawie jak Anglik to nie powinien mieć problemów z tym, chyba że to było specjalnie :P

Anioł ma pewne odchylenia jeśli chodzi o komunikację z ludźmi. Widać to na forum linkorna. Tam jest adminem i to niestety wpływa na poziom całego forum. Gdyby zachowywał sie podobnie tutaj - skończyłby szybko jak Work-Elite, albo jeszcze gorzej.

Eksperyment Discover.pl

A co do samej audycji to zastanowiła mnie jedna rzecz, że więcej wejść ma na tani hosting niż na hosting itd .. no to wpisałem w google.pl słowo hosting ... Na drugiej stronie wyników była strona anioła ( bo chyba cyberka.pl to ich/jego ), a na frazy te 'lepsze' - tani hosting czy tanie konta jego strona była na pozycjach od 1-5 ..

I pytanie teraz brzmi czy faktycznie te frazy łączone są lepsze - więcej wejść itd czy po prostu wejść było mniej dlatego, że jego strona była dopiero na 2 stronie wyników.

Nie podawał dokładnych pozycji toteż pozostaje gdybanie.

możesz sam ocenić te frazy i wejścia na nie:

ddl2.pl/stats/

cyberka.pl/stats/

bitmar.net/stats/

Jak się przypatruję ilością wejść na te strony to już wiem dlaczego nigdy nie wpadło mi do głowy hostowanie nikogo, tym bardziej robienie kariery jak firma specjalizująca się w hostingu. niestety w tej branży ważne jes tpolecenie i mega siano na reklamę.

p.s.

Oczywiście ilości mogąa być przekłamane bo mam wrażenie, że te "hostingi" częściej leżą niż działają ;)

p.s.2 :rolleyes:

Książka Aniola o pozycjonowaniu ukaże się pod koniec maja , takie info otrzymałem od PWN. Mam nadzieje, że nie pisze on w niej o tajemnym allinanchor.....

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Pozoim Aniola jest jeszcze do zniesienia

Tam na forum Linkorna szaleje niejaki Laki ... ten to ma jechane

Wiem ze w Polsce panuje moda na to ze kazdy obwoluje sie specjalista w SEO .... ale Google wszystko weryfikuje

:]

Używaj Cuilla i Hakii

dokładnie to google wszystko weryfikuje, ale każdy może być specjalistą wystarczy że kogoś innego wygryzie ze swojej pozycji :) i nie trzeba się obwoływać specjalistą ;) choć każdy lubi być na piedestale ważności.

Ja też jestem specjalista mam strone na pierwszej pozycji :P i pewnie nie jeden ma więc chyba wszyscy jesteśmy seo elitą choć ktoś to miał tu już w stopce jak dobrze pamiętam, że to on jest :P ale zgodze się z przedmówcą to google weryfikuje naszą wiedzę i to ono jest najlepszym sędzią naszych poczynań. :)

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Pomysl na radio jak najbardziej wporzadku ;) Jednak mam duze zastrzezenia co do merytorycznej czesci owej audycji. Otoz jesli nie znacie odpowiedzi na pytanie to trzeba powiedziec prawde, a nie strzelac na slepo i siebie pozniej kompromitowac.

Na przyklad 2 minuta i 46 sekunda.

Jesli spamer/konkurencja/etc chce mnie wyautowac to wystarczy, ze da moje linki na zbanowanej stronie i po problemie? Wy to nazwaliscie "Zle towarzystwo" - jakze ladnie :(. Oczywiscie ze nie. No nie wyobrazam sobie takiej sytuacji... To teraz sobie polinkuje konkurencyjne strony na spamach i po miesiacu raz dwa przeskocze ich i wskocze na pierwsza pozycje. No nie mowcie o takich glupotach... Nie mozna zbanowac domen dajac linki na zbanowanych domenach. Przeciez to jest nielogiczne i nieprawdziwe.

8 minuta 15 sekudna

Pan anioł cos mowi, aby juz 2 min pozniej zaprzeczyc to samo w min 9 minucie i 53 sekundzie. Niestety, ale to 10 min straconego czasu.. nie wypowiadam sie na temat kwiatkow w kolejnych 64 minutach poniewaz nie dotrwalam.. ale proponuje Wam zmienic specjaliste od SEO w linkorn

Chlopaki pomysl ok, ale zabierzcie sie za merytoryke, lepiej rozpisac na kartce plan i przeczytac go niz się jąkac, palic szlugi i opowiadac rzeczy o ktorych sami do konca nie macie pojecia!

Smieszy mnie akurat ta sytuacja gdzie tak naprawde Tworca calkiem fajnego systemu Linkorn o pozycjonowaniu stron wie bardzo malo (albo nie potrafi sie wyslowic). I jak tutaj mowic o dobrym pozycjonowaniu w tym systemie... Troche lepiej wyszedl Gielo, ale tylko troszke. Obaj nie macie racji w wielu kwestiach.

Naprawde chcialam Was pochwalic, bo inicjatywa naprawde fajna. Jednak po 10 minutach nie moge dalej tego sluchac.. dlaczego ? Poniewaz albo opowiadacie rzeczy ktore juz dawno kazdy wie, albo robicie razace błędy, jak na administratora linkorn.pl i znawce seo powinniscie pojsc siedziec za te herezje ktore mówicie. Naprawde nie czepiam sie Was. Nie interesuje mnie czy piszecie życie przez "rz", a wymawiacie "szycie". Bardziej mnie draznilo w tej audycji slaba merytoryka i glupoty ktore plotliscie. Szkoda. Wyszlo jak wyszlo.

Za to na 100% zagadzam sie ze zdaniem ktore padlo w 9 minucie :( (9:18-9:26) Chyba jedyne sensowne zdanie. Panie Aniol, musze sie niestety zgodzic z Edytka. Skompromitowales sie ta audycja... Naprawde myslalam, ze osoba ktora zalozyla system, zna sie na rzeczy. Niestety tak nie jest. Az sie boje tej ksiazki... ;) Ja bym sie spalila, na Twoim miejscu, ze wstydu...

@sttorm - jestes pewien ze sluchales tej samej audycji? Moze w necie kraza rozne wersje? ;D

Tam na forum Linkorna szaleje niejaki Laki ... ten to ma jechane

Ma .. ma i bedzie mial bo linki na twoich stronach to promowanie goowna w necie jakiego jest wiele. Jesli chcesz na tym zarabiac to nie w systemie ... taki maly OT w tym topiku zeby przejechac sie po netelektryku promujacym agencje panienek do bzykania za kasiorke ... gratuluje pomyslowosci zarabiania na chleb. Zelektryzowales mnie :(

...nic nie dzieje się bez przyczyny...

Używaj Cuilla i Hakii

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności