Skocz do zawartości

Ponowna publikacja

Roktan

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiedziałem gdzie założyć ten temat więc leci tutaj ;)
Mam może głupie pytanie, ale w sumie pierwszy raz mam taką sytuacje i wolałbym się upewnić zanim sam sobie zrobię kuku.

Mam artykuł w którym były wprowadzone pewne zmiany, dlatego poprzednią wersję zapisałem sobie jako szkic jednak teraz chciałbym do niej wrócić. Najprościej dla mnie niż nanosić wszystkie zmiany ponownie jest po prostu przerzucenie nowej wersji wpisu na szkic i opublikowanie poprzedniej wersji pod dokładnie tym samym adresem url, nawet z tą samą datą. 

Pytanie czy może to wpłynąć negatywnie na pozycje? Nie chodzi o to, że zmieniła treść bo pewnie jeszcze G nawet tego nie wyłapał, chodzi bardziej o to czy nie będzie to traktowane jak nowy artykuł? Z jednej strony adres ten sam, data publikacji też ale pewności nie mam.

Edytowane przez Roktan

11 godzin temu, Roktan napisał:

Mam artykuł w którym były wprowadzone pewne zmiany, dlatego poprzednią wersję zapisałem sobie jako szkic jednak teraz chciałbym do niej wrócić. Najprościej dla mnie niż nanosić wszystkie zmiany ponownie jest po prostu przerzucenie nowej wersji wpisu na szkic i opublikowanie poprzedniej wersji pod dokładnie tym samym adresem url, nawet z tą samą datą.

Z tego co zauwazylem ostatnio przeprojektowujac kilka serwisow, to latwiej jest przeindeksowac strone, ktora juz jest albo byla w indeksie (czyli pod taka sama nazwa albo 301) - nawet z nowa trescia, niz zaindeksowac calkiem nowa strone. A tobie raczej zalezy zeby strona sie zindeksowala, prawda?

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Dokładniej chodzi o to, że wprowadziłem zmiany w artykule, ale wcześniej zrobiłem sobie kopię i zapisałem jako szkic, chciałbym teraz przywrócić poprzednią treść i zastanawiam się czy wprowadzić zmiany w tym istniejącym artykule, czy mogę cofnąć publikacje i dokładnie pod tym samym adresem opublikować tą wcześniejszą wersję. Czyli G może nawet nie odnotować, że ta treść została cofnięta, chodzi tylko czy nawet jeśli to ten sam adres url, czy nie będzie to traktowane jako nowy artykuł? Chyba nie, tym bardziej jakby ustawić te samą datę publikacji?

Edytowane przez Roktan