Skocz do zawartości

Opinia o Cneb.pl

Red

Rekomendowane odpowiedzi

aha

i jeszcze jedno.

maila dostalem o 3:50 w nocy. Sprytnie...

Mało kto o tak późnej godzinie sprawnie myśli, albo wcześnie rano przed śniadaniem otwierając pocztę Very Happy

wszystko dopracowane w najdrobniejszym szczególe...

Maile zostały wysłane nie z powodu, na powolne myślenie

"docelowych osób" :D lecz ze względu na mniejsze obciążenie serwerów o tej porze.

Live Free or Die

• Odpowiedzi 203
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
No tak, ale zaraz, czy przeraziło Cię bardziej to że zrobiono z Ciebie faceta czy to ze podpisałaś spreparowany tekst, a którego to jak wynika z Twojej wypowiedzi nie czytałaś przed faktem? :)

Wejdz na strone cnebu to zaatakuje cie okienko przed otworzeniem strony. Nigdy nie wpisuje danych w takich glupotach ale uwaznie przyjzalam sie temu ustrojstwu - i to mnie przerazilo.

:evil:

A ostatecznie dobil mnie post od Majewskiego.

pozdrawiam,

L.

Dużo opinii, ja też się wypowiem.

JEDNAK... jest forum. Forum, na którym jest co najmniej kilkanaście osób, z którymi można NAPRAWDĘ rzeczowo porozmawiać. CNEB polecam dla forum. .

owszem to jest duzy plus. Doceniam to forum.

Szczegolnie dlatego ze dzieki niemu wiem na kogo mam uwazac.

:twisted: (sprawdzone w praktyce)

Poza tym jest tam tez sporo pozytywnych osob no i czasami jakies zlecenia sie trafia. :)

pozdrawiam,

L.

Dobra też coś napisze...

Od jakis 3 miesięcy co jakisczas wpada mio do głowy pomycł aby wykupić abonament na cneb.pl

Teksty na stronie są rzeczywiście napisane "specyficznie", ale myśle, że na przecietnego użytkownika internetu działają.

Mimo, ze nie mam abonamntu uważam, że:

a) jeżeli ktoś nie ma za za dużo czasu na wyszukiwanei informacji, to warto mieć wszystko na jednej strronie - cneb.pl

:( zawsze na takim płatnym forum są inni ludzie, inne poglądy, inne pomysły, co daje dodatkwe mozliwości (oczywiście trzeba wybierać wartoscowie wypowidzi i tematy)

c) teraz abonemnt koszruje 120 zł... i w sumie nie jest to dużo.... 33 grosze dziennie... każdy kto interesuje sie e-biznesem niech sam policzy, ile warty jest jego czas i czy aby go oszczędzic warto zainwestować 33 gro dziennie.

d) widzę, że wszystcy bardziej krytykują Piotra Majewskiego niż cneb.pl, myśle, że artykuły tam zawarte nie odbiegaja od poziomu innych podobnych ogólnodostepnych w internecie.... ale patrz punkt "a" i "c"

e) Co do kopii tekstów ze streiony głownej cneb.pl, typu: "Śmiali się...", "Ty też możesz...." itp, to myśle, że włąściciele tych stron nie maja wykupionego abonamentu, a myślą, że jak przetowrzą tekst ze strony głównej to osiną sukces.... co czasem nawet nie jest mylne :]

f) Myśle, że forum na cneb-u mogłoby być jednym z lepszych, gdyby było tam wiecej osób, bo jest to spore ograniczenie, aczkolwiek tak jak pisałem wcześniej ludzie są innego typu... może gdyby abonemnt był po 10 zł rocznie to całość by się rozwijała w dobrym kierunku?

g) Co to tych maili, które przychodzą po 3 razy na jeden adres, to wynika to, z tego, że najprawdopodobnie dana osoba ściagała jakieś darmowe e-booki i podawała sówj adres mail.... wtedy wyraża zgodę na dostawnaie takich rzeczy, a jeżeli np. ściagnie dwa e-booki i zapisze siedo sunskrypcji oprócz tego to moze dostawać po 3 maile...

Mimo wszystko, może kupie abonament, aby zobaczyc konkretnie co tam jest i jak bardzo ułatwia mi to życie... a jak mi się nie spodoba to poproszę o zwrot pieniążków...

Myśle, że nie ma co tak krytykowac cneb.pl, bo jest to poprostu płatan usługa jak każda inna i nikt nie zmusza do jej kupna, a skoro strona istnieje i są klienci to znaczy, że części osób się to podoba... a to jest najważniejsze - kilent ma byc zadowolony

Pozdrawiam

Jeżeli mój SEO-zgredzie szukasz prezentu dla żony, to takiego produktu jeszcze nie widziała :)

Drewniana zakrętka, szklane opakowanie i w 100% wegańska zawartość:
Kosmetyki naturalne - slaviacosmetics.com. Kremy do twarzy - na noc i na dzień, serum do twarzy

Kij ci w oko spamerze

hmmm... to było do mnie?

Na tym forum bywam żadko (żałuje, bo nie mam czasu), nie wiem, jak tu jest, ale gdzie indziej spam, to niechciana reklama.... cvzy ja tu rekalmuje cneb? Nie mam do tego podstaw... nie mam tam abonemntu, a nie jestem Piotrem Majewskim, aby to reklamowac...

W dodatku jedna osoba z tego tematu może zaświadczyć, ze się jej pytalem na gg i forum na cneb.

Naprawdę nie lubię jak ktoś mnie tak posądza.... bez podania przyczyn

Jeżeli mój SEO-zgredzie szukasz prezentu dla żony, to takiego produktu jeszcze nie widziała :)

Kosmetyki naturalne - slaviacosmetics.com. Kremy do twarzy - na noc i na dzień, serum do twarzy

Naprawdę nie lubię jak ktoś mnie tak posądza.... bez podania przyczyn

Gdybym nie wiedział, że trafiłeś tu z forum.webhelp.pl, to czytając to co napisałeś pomyślałbym tak samo - że po prostu spamujesz.

Zresztą nadal można tak pomyśleć ;)

https://forum.webhelp.pl/viewtopic.php?p=585847#585847

Proponuję- przeczytaj jeszcze raz obecny wątek, weź zimy prysznic i przemyśl jeszcze raz wszystko co dotyczy cneb.pl :P

taaa.... to moze wygladać jak spam... już tłumaczę... jak widać dziś założyłem temat na webhelp, pytajac o cneb.pl, dostałem link tutaj... przeczytałem cały temat, wyciągnełem wnioski i dodałem swoej przemyślenia, ale pomyślałem, że odrazu napisze co myśle... a co do zimengo prysznica, rozumiem ,że chodzi o mojua wypowiedz co do kupna adobanemtu? Ale czemu nie? Większosć osób negujących cneb nei ma abonemntu, a czemu mam nie spóbować, jeżlei bedzie tam choć jedna informacja, która moze dużo zmienić? Ale naprawdę, szczeże mówiac wątpie, że kupiłbym... poprost zapłaciłby, za abonament poczytał, zobaczył co jest ceikawego na forum i poprsiłbym o zwrot.... myśle, że nic w tym głupiego... a jeżeli mam się czegoś nauczyć to warto spóbowac.

Proszę mnie juz nie osądzać o spamowanie, bo porpostu chciałem napsiać co myślę, na obu forach... nikt nie byłby na tyle głupi, aby po tej całej dyskucji pórbował zachecać do kupna, ja tego też nie robię.

Co do tekstu "kij ci w oko spamerze" to napradę tekst jest na bardzo niskim poziomie (takie słowa padają na placu zabaw, który jest niedaleko mnie), a na dodtek nie potrafisz jednego prostego zdania bez błedu napsiać.

Pozdrawiam i zycze dobrej nocy i powodzenia w biznesie, bez idiotycznch schematów :]

Jeśli masz coś wspólnego z https://www. jor. pl (Twoja stopka) i pozycjonowaniem strony www. designerflow .com, to nie dziwię się temu, co napisał mrtn.

O tym mi się już nie chce pisać... za dużo już pisałem...

Z hostingiem mam coś wspólnego, z pozycjonowaniem nie... pozatym właściciel zaczął wlasne eksperymenty z kodem.... i wygląda to śmiesznie, ale mowa o cneb a nie o czymś innym, wiec nie ma co zpaczać z tematu

i ja coś powiem. Cneb jest to mistrzostwo reklamy, marketingu i różnistych triczków. Zapisałem się na tę liste e-mailową. Na początku byłem pod wrażeniem tego co dostawałem na skrzynke i chciałem wykupić abonament, ale potem te teksty co przychodziły normalnie masakra. Zero szczegułów (a Majewski reklamuje się inaczej) i dałem se spokój.

Postanowiłem przeszukac neta i znalazłem wiele artykułów na temat e-biznesu i to za darmo. Także polecam google i msn porządnie przeszukać a napewno się znajdzie to czego się szuka.

PS. Teraz pracuje w hurtowni książek więc od czasu do czasu sobie doczytam coś z rynkowych tytułów.

Pozdro.

Opowiem wam historyjkę ... napisałem długa wywód czemu ważam noname za spamera i dlaczego mu nie ufam ... dałem wyślij i siadła sieć :-(. Więc się wkurzyłem i napsiałem skrót ;-) (bardzo duży skrót), ale okazuje się że taki k0rnik doskonale wie o co mi chodziło. ;) lubię to forum.

Teksty typu 120zł to tylko 33 grosze dziennie - przypominają dokładnie stronę www.jor.pl gdzie tani abonament jest podany w kwotach miesięcznych (choć tego nie widac na pierwszej stronie !).

120 zł za dostęp do forum i kilku artykuł to niewiarygodnie dużo ale cóż wolna wola i wybór :-). Piszez

jeżeli ktoś nie ma za za dużo czasu na wyszukiwanei informacji, to warto mieć wszystko na jednej strronie - cneb.pl
- na tej stronie nie ma wszystkiego, nie ma nawet porządnej wiedzy o marketingu. Są fragmenty i zlepki różnych informacji wątpliwej jakości (vide: artykuł o pozycjonowaniu).

omega107 piszesz:

Cneb jest to mistrzostwo reklamy, marketingu i różnistych triczków
- Cneb to nie jest mistrzostwo to prymitywna reklama. Pisałem już kiedyś, że ten rodzaj dziłania i reklamy wywodzi się z lat 20 ubiegłowgo wieku z USA. Już w latach powojennych przestał działać w oczekiwany spsób i po dziś dzień pełni marginalną rolę w świecie marketingu i reklamy.

Takiego milego maila otrzymalem najprawdopodobniej od Pana M. , albo od jednego z jego pilnych uczni..

Ile to się człowiek musi napisać, żeby biedni ludzie wpłacili mu 5 PLN na konto i rozesłali maila dalej...

Myślałem, że drzewka szcześcia (czy jak to się właściwie nazywa) już dawno przestały znajdować amatorów.

Ach szkoda słów..

Temat:  praca przez internet (przeczytaj zanim wyrzucisz) To nie jest SPAM!!!  

Data:  7 lipca 2005 03:50  

$$$ praca przez internet (przeczytaj zanim wyrzucisz) To nie jest SPAM!!!

$$$

WITAM!!( z gory przepraszam za brak polski liter bo potem robia

sie

niekiedy takie dziwne znaczki:((np. ł)

Jest to pierwszy i ostatni mail, ktorego Pan/Pani dostanie.

Poniewaz cenie sobie czas jak i Twoj, drogi interesancie,

stawiam na

prostote i szybkosc dzialania aby wszyscy tu zgromadzeni mogli

sie

P.S. Jeśli straciłem właśnie możliwość zarobienia 15 000 PLN to dajcie znać :):D:D:D:D:D:D:D

podobnego maila ja też otrzymalem. Kiedys wpadł mi w ręce darmowy pdf na temat pozycjonowania pana M. Poszedłem za adresem i dotarlem na strone jednego z członków PP pana M. Zarejestrowałem sie i sciągnałem jeszcze raz kopie tego pdf mysląc ze moze jakas nowsza wersja będzie. Potem dotarłem do cneb.pl i tam tez sie zarejestrowałem(podałem adres mailowy) przy sciaganiu jakiegos ebooka. Na drugi dzień dostalem maila z adresu nokia11@poczta.onet.pl :) o możliwości pracy. Mail mnie tak rozbawił a jednoczesnie wkurzył ze napisalem do obydwóch (bo nie wiedzialem który z tych 2 ) ze troche nie fair z moim adresem postępują ze takie rzeczy mi przysyłają. i zapytalem wprost czy to od nich.pierwszy zanegowałł, Majewski wręcz z wielkim oburzeniem. Zapytalem czy moze w swoim PP namawia swoich uczniów by takie cos wciskali, też zanegował.

no to znalazlem innego goscia z PP pana M. (taki misiek gruby w okularach na zdjecu na stronie byl :) ) i zarejestrowałem sie na swieżutki adres mailow. na drugi dzien dostalem tego samego maila z tą różnicą ze adres nadawcy byl marketing12@02.pl inne bylo imie i nadawca zarobil nie na 3/4 mieszkania ale praiwe 70%.

Zatem jestem niemal przekonany ze to uczniowie wysylają. ale kto ich na to namówił?

Jeszcze jedna rzecz zobaczcie nazwę jego policealnej szkoly - im. Adama Smitha. Szkoda ze nie ma nazwy szkola policealna w centrum im adama smitha. przecież jakby co mógłby powieidzieć ze chodzilo mu o centurm miasta. :), wlasnie takie te całe cneb jest, jedną wielka imitacją, byleby coś przypominać i naciągnąć

Opowiem wam historyjkę ... napisałem długa wywód czemu ważam noname za spamera i dlaczego mu nie ufam ... dałem wyślij i siadła sieć :-(. Więc się wkurzyłem i napsiałem skrót ;-) (bardzo duży skrót), ale okazuje się że taki k0rnik doskonale wie o co mi chodziło.  lubię to forum.  

Teksty typu 120zł to tylko 33 grosze dziennie - przypominają dokładnie stronę www.jor.pl gdzie tani abonament jest podany w kwotach miesięcznych (choć tego nie widac na pierwszej stronie !).  

120 zł za dostęp do forum i kilku artykuł to niewiarygodnie dużo ale cóż wolna wola i wybór :-). Piszez Cytat:

jeżeli ktoś nie ma za za dużo czasu na wyszukiwanei informacji, to warto mieć wszystko na jednej strronie - cneb.pl  

- na tej stronie nie ma wszystkiego, nie ma nawet porządnej wiedzy o marketingu. Są fragmenty i zlepki różnych informacji wątpliwej jakości (vide: artykuł o pozycjonowaniu).  

omega107 piszesz:  

Cytat:

Cneb jest to mistrzostwo reklamy, marketingu i różnistych triczków

- Cneb to nie jest mistrzostwo to prymitywna reklama. Pisałem już kiedyś, że ten rodzaj dziłania i reklamy wywodzi się z lat 20 ubiegłowgo wieku z USA. Już w latach powojennych przestał działać w oczekiwany spsób i po dziś dzień pełni marginalną rolę w świecie marketingu i reklamy.

Jaki miałbym cel w reklamowaniu cneb?

Co do tych 33 gr dziennie, to poprostu mam zwyczaj przeliczania wszystkiego, a większość firm daje opłaty miesieczne... w dotatku nikogo nie wprowadzam w błąd (ceny roczne są podane zaraz po kliknięciu na dany pakie)t... no chyba, że ktos liczy, że dostanie hosting 1gb/10gb za 15 zł rocznie...

Jaki masz dowód, albo chociarz przypuszczenia, oparte na jakimkolwiek dobrym argumencie? Nie lubię być oskarażanym, jeżeli nie jestem winny. Proszę, spytać kolegi, który pisał, że ma na zawsze dostęp do forum cnebu, że wczoraj chwilke przed napsianiem mego postu w tym temacie pytałem go o cneb.

Mrtn - zapraszam na gg, lub pw - porozmawiajmy, a będziesz wiedział, że nie jestem spamerem i nie jestem w ządane sposób powiacany z cneb.

Nie wiem jak jest obecnie ale kilka miesięcy temu nowych artykułów było naprawdę mało.

Jeżeli ktoś chce przeliczać wartość CNEB na dniówki niech podzieli 120 zł na ilość nowych artykułów w ciągu roku. No i jeszcze trzeba wziąć pod uwagę ich jakość merytoryczną.

Forum to głównie dobrowolna wymiana myśli i doświadczeń jego uczestników. I nie widzę najmniejszego powodu dlaczego jeszcze trzeba za to płacić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności