Skocz do zawartości

Czy OVH to tak zawsze? Jakieś alternatywy? [kpina nie hosting]

termipl

Rekomendowane odpowiedzi

Po paru latach wróciłem do SEO i chciałem kupić hosting w ovh pod zaplecze bo pamiętałem ze oferują kilkanascie ip do wyboru w zwykłym hostingu.

I OVH poległo na etapie instalacji serwera zamówiłem serwer jedna domena za free to znalazłem jakąś domenę wygaśnięta z dobrymi statami i zamówiłem serwer z instalacją wordpresa na tej domenie bo sami zaproponowali to czemu nie. I domena która była w pakiecie z hostingiem dalej nie działa jak by w ogóle nie miała ustawionych DNS. wysłałem ticket do suportu 24h brak odpowiedzi. Jak taka duża firma może funkcjonować jak polegli na najbardziej podstawowej rzeczy jaka jest zainstalowanie usługi z WP i ich suport nie odpowiada cały dzień.

Polecicie jakaś dobrą alternatywę z możliwością wyboru większej ilości IP ale nie będącą SEO hostingiem?

24 minuty temu, jimmi napisał:

jak odpowiedzą na ticket w ciągu tygodnia to będzie dobrze.

Czasami z naciskiem na czasami odpowiadają dosyć sprawnie na czacie w panelu usera.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Jeśli korzystasz z Facebooka, to dodaj się do grupy polskiego supportu OVH: https://www.facebook.com/groups/194065034387414

Tam załóż posta z krótkim opisem problemu i numerem ticketu. Z własnego doświadczenia wiem, że to często przyspiesza otrzymanie pomocy.

• Like 1

Ech  wiec takie same wsparcie jak na ich czacie ?

Informacje o grupie

!! Kanał nieoficjalny !!

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Owszem, "kanał nieoficjalny", jednak na grupie są obecni pracownicy polskiego supportu OVH. Zresztą oni sami chyba tę grupę założyli.

• 1 miesiąc temu...
3 godziny temu, dsv napisał:

Krążą pogłoski

Krążą też pogłoski, że zbierasz punkty do linka w stopce. Nie nabijaj postów.

• Like 2

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

• 1 miesiąc temu...
W dniu 25.02.2022 o 11:01, termipl napisał:

Po paru latach wróciłem do SEO i chciałem kupić hosting w ovh pod zaplecze bo pamiętałem ze oferują kilkanascie ip do wyboru w zwykłym hostingu.

I OVH poległo na etapie instalacji serwera zamówiłem serwer jedna domena za free to znalazłem jakąś domenę wygaśnięta z dobrymi statami i zamówiłem serwer z instalacją wordpresa na tej domenie bo sami zaproponowali to czemu nie. I domena która była w pakiecie z hostingiem dalej nie działa jak by w ogóle nie miała ustawionych DNS. wysłałem ticket do suportu 24h brak odpowiedzi. Jak taka duża firma może funkcjonować jak polegli na najbardziej podstawowej rzeczy jaka jest zainstalowanie usługi z WP i ich suport nie odpowiada cały dzień.

Polecicie jakaś dobrą alternatywę z możliwością wyboru większej ilości IP ale nie będącą SEO hostingiem?

Polecamy nasze rozwiązanie - https://elfaro.cloud - prosty sposób na zakup hostingu w chmurze, dostosowanego do WordPressa, bez żmudnych kroków. Jeśli posiada Pan już istniejącą instancję, zachęcamy do skorzystania z naszego analizatora - https://elfaro.cloud/pl/analiza-strony, który dobierze najlepsze rozwiązanie.

• Confused 1

11 godzin temu, ELFARO.CLOUD napisał:

Polecamy

zalecam zapoznać się z regulaminem forum i nie spamować.

• Like 2

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint