Skocz do zawartości

AdWords - problem (po raz kolejny, ale od innej strony...)

rwac

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, wracając do początku, to na około 10 listopada kupiłem 4 vouchery.

Odpaliłem pierwszego, no i oko, dodałem słowa, na początku była jedna grupa, ale aż 1500 słów.

W międzyczasie odpaliłem nową grupę reklam (również na ust. standardowych) i ta dojechała do 40 000.

Kiedy wyświetlenia (kamp.1) doszły do 400 000 zorientowałem się że tylko 150 000 z nich to liczba odsłon słów kluczowych. Reszta to były wyśietlenia kontekstowe na stronach "partnerów", kampania była tak ustawiona jak się ustawia domyślnie na początku.

No i zacząłem kombinować.........psia mać...

Niby nic strasznego nie zrobiłem, w ustawieniach kampanii zmieniłem wyświetlanie tylko w wyszukiwarce, wyświetlanie przyśpieszone i rotój (by od razu "liznąć "CTR bo 4 wersje reklam)

No i kampania stanęła. próbowałem różnych opcji, kasowałem grupy reklam, zmieniałem ustawienia konta, w bilansie widoczne 73 funty (niemało), których nie zdążyłem wykorzystać.

Cóż, trudno, pomyślałem i zabrałem się za ustawianie kolejnego konta (voucher 2 - do dziś 128 funtów niewykorzystanych na koncie... psi mać ). Ustawiłem podobnie, znaczy, rotownie, przyśpieszone wyśw., wyśw. na wyszukiwarkę google i sieć wyszukiwania (bez stron), ilość słów skrócona o te nie działające z pierwszej kampanii.. (około 700)

Kampania nawet nie ruszyła ;) 128 funcików wisi.

No i sytuacja wygląda tak, że mam 2 dziewicze vouchery na około 250 funtów, 1 "odpalony", ale w ogóle nie skonsumowany no i 1 "nadgryziony", ale z, również, niemałą kwotą 78 Funtów.

Nie wiem co dalej z tym robić. Dopłacić??...., po tym, jak wyczytałem, przeszukując forum, że mogą to być kolejne pieniądze wyrzucone w błoto... Nie bardzo mam ochotę na taki "gest" wobec wielkiego brata...

Czytałem też coś o "zerowaniu" konta, czyli usówaniu wszystkich kampani. Niestety nie bardzo chcą się wykasować na amen no i nic to również nie wniosło. :D

HELP

Ok, za vouchery zapłaciłem w sumie 550PLN, ale co robić, jak człowiek w gąszczu konkurencji musi kombinować. Zanim co kolwiek nabierze komercyjnej wartości ro paru userów "musi upłynąć"....

Macie jakąś koncepcję, co z tym zrobić??. Chętnie się odwdzięczę tym nadgryzionym voucherem za skuteczną pomoc .

dzięki serdeczne

ps. potrzebuję tych kampanii, dopiero co zacząłem się bawić w optymalizację list kluczowych a tu taka kucha... :P

ps.2 "sprzedawiec" się oczywiście nie odzywa, tak samo jak pomoc googla (z 5maili do .pl i z 2 do .co.uk)

Vouchery mają okreslone regulaminy, te z uk nie sa na rynek polski itp. Dlatego moga Ci je wylaczac jak chcą.

vouchery kupiłem od gościa z tego forum, ale nie bardzo chce odpowiedzieć na maile...

Nie podaję nicka bo nie wiem czy tak można... zresztą

mi w sumie bardziej niż o reklamę (chociaż i ta by się z przyjemnością przydała) chodzi o przebadanie słów kluczowych.

Może w takim razie rozwiązaniem będzie wykupienie domeny eu. i przekierowanie jej na stronę portalu....?

Domeny nie są takie drogie, więc może to jest sposób na nie stracenie tej kasy.

Domena ta może również nigdzie nie przekierowywać jeżeli to będzie również problemem, bo pozwoli mi to tak czy inaczej osiągnąć cel, czyli przebadać ilość odsłon.

Nie jest to najlepsze rozwiązanie, ale jakieś jest. CTR też mogę na upartego przebadać w ten sposób.

Wiem jedno, jak nic nie zrobię, to ważność voucherów minie no i wszystko w piz..... także coś zrobić trzeba. Może ktoś ma jakąś domenę eu, com na której mógłbym umieścić swoją podstronę i na którą mógłbym skierować reklamę AdWordsa na ta właśnie podstronę??

Jak już mówiłem w poprzednim mailu, chętnie podzielę się tym co uda mi się "odzyskać", a jest tego trochę....

Wracając na chwilę do początku postu to najbardziej w tym wszystkim dziwi mnie fakt, że reklamy przestały być wyświetlane tak po prostu bez żadnej przyczyny.

W przypadku blokady takich reklam powinni chyba w jakiś sposób o tym poinformować. Na razie wygląda to tak, jakby było wszystko ok, tylko.... nie działa ;) W ten sposób trwonią po prostu mój czas, ale co to ich w sumie obchodzi... z "olimpu" przecież ziemi nie widać...

Tak więc pytanie brzmi, co dalej :rolleyes:

nowa, domena na niewykorzystane vouchery....??

PS. Pytanie czy nie chodzi tu bardziej o terytorium na które się kieruje reklamę? Jeżeli w tym jest problem to kaplica....

Ps2. Cały czas na forum są do kupienia vouchery za 50 euro, z nimi nie ma takich problemów\??

Objawy wskazuja na ban konta - cos musialo pojsc nie tak przy zakladaniu. Swoja droga - co to za duze vouchery, jeszcze o takich nie slyszalem.

Co do tych obgryzionych kont - radze nie sprawdzac w podsumowaniu platnosci ( bilansie) tylko w ustawieniach kampanii zaznaczajac date wyswietlania kampanii - mozna sie czasem zdziwic ;)

W razie ewentualnych pytan - zapraszam na gg.

Btw. Konwersje jednak lepiej badac na normalnym koncie. O wiele wygodniejsze.

BIŻUTERIA ? doskonała na prezent

NAJTANSZE Vouchery Adwords - wiadomosc na gg 4649106 lub na PW

Oczywiscie jak pojawiaja sie glosy rozsadku, to groch o sciane. Handlarz, ktory Ci wciska glupoty jest wiekszym autorytetem.. Niech Ci teraz na maila odpowie, odda kase jak taki sprytny... Handel voucherami to proba robienia Google w konia. We wszelkich wytycznych jest napisane, ze nie mozna promowac wielokrotnie tego samego adresu kolejnymi kupoinami. Jak sie orientuja, to reaguja - moj jeden klient calkiem dostal bana na adwords po czyms takim niedawno. I co, przyjdzie mu zwijac sklepik...

Ale oczywiscie pewnie Google jest winne, bo probowales ich oszukac a teraz Wielki Brat nie rozwiazuje twojego problemu pomimo maili ze swietym oburzeniem

Podaj lepiej nicka tego goscia, co cie na mine wsadzil, kilku naiwnych od problemu ochronisz

moj jeden klient calkiem dostal bana na adwords po czyms takim niedawno. I co, przyjdzie mu zwijac sklepik...

Wystarczy napisac maila do supportu UK - odblokuja strone i napisza, ze powodem bylo korzystanie z wielu kont, co jest niezgodne z regulaminem. Chyba nie wierzysz, ze tak odcinaliby sobie klientow, ktorych przekonali do siebie voucherami ? :)

BIŻUTERIA ? doskonała na prezent

NAJTANSZE Vouchery Adwords - wiadomosc na gg 4649106 lub na PW

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności