Skocz do zawartości

szukam opini o Adbid.pl

wisnia105

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

(szukałem na forum o tym systemie reklam kontekstowych i nic nie znalazłem)

Kilka dni temu zapisałem się do www.adbid.pl

czy ktos już to sprawdził?

Czy są jakieś zastrzeżenia co do regulaminu?

U mnie reklamy wyświetlają się szybciej niż w Adkonekst.

Wydaje mi się że mają więcej reklamodawców niż Adkonekst.

Goooglownica potraktowała mnie jak złodzieja i wywaliła.

(jestem jednym z tych co nie świadomie zostali wykluczeni, nie przywiązywałem wagi do jakiś tam wskażników czy wzrastają czy też nie, konto miałem pona 1.5 roku i twierdzą że nagle mi się zachciało naklikać tak stwierdzili w emailu. Nie wiem czy może to konkurencja? ....nie wiem jak to sprawdzić..... ale wygląda na to że miałem naklikane.....ale)

Dochód z tych reklam jest mi potrzebny tylko wyłącznie do utrzymania serwera.

Nie mam zamiaru robić jakiegoś biznesu.

proszę o opinie o tym systemie

pozdr

Chcąc dojść do źródła musisz iść pod prąd

• 1 rok później...

Odkopię stary wątek, ale chciałbym przedstawić obecną sytuację odnośnie stawek o których pisał Smirnof.

Minimum dla wystawcy to 7 gorszy za klika, poniżej tej stawki nie ma reklam.

Średnia dla serwisów o tematyce rozrywkowej to 11 groszy za klik.

Średnia dla całego systemu to 12,5 grosza za klik.

W następnym miesiącu planujemy sporo zmian w Adbid.pl, oczywiście wszystkie na korzyść reklamodawców i wystawców.

• 3 miesiące temu...

Jestem użytkownikiem adbid.pl i szczerze muszę powiedzieć , że nie polecam tego systemu.

Z poziomu zwykłego użytkownika możesz zmieniać adresy stron dla wszystkich zarejestrowanych! Takie dziury chyba nie wypadają dla takich serwisów.

Bardzo często wynajdują problemy wyssane z palca, przynajmniej takie jest moje odczucie.

Jestem użytkownikiem adbid.pl i szczerze muszę powiedzieć , że nie polecam tego systemu.

Z poziomu zwykłego użytkownika możesz zmieniać adresy stron dla wszystkich zarejestrowanych! Takie dziury chyba nie wypadają dla takich serwisów.

Bardzo często wynajdują problemy wyssane z palca, przynajmniej takie jest moje odczucie.

A i więc odniosę się do dwóch wypowiedzi. Był błąd został on poprawiony, dziękuje za informacje, następnym razem bardzo prosiłbym pisać do nas bezpośrednio o błędach, poprawimy je niezwłocznie.

Czy wynajdujemy problemy wyssane z palca, z korespondencji którą przeglądam, wynika że raz byłeś ostrzegany przed klikaniem w swoje reklamy, drugi raz strona została zablokowana za wirus, który pojawił się w jej kodzie.

Jeżeli chodzi o zmiany to zostały wprowadzone liczne modyfikacje z wiązane z samym naliczaniem, przekierowaniem i identyfikacją nadużyć. Wystawcy klikający w swoje reklamy są wykrywani szybko i równie szybko eliminowani z systemu, nie przysparza to nam popularności, ale zwiększa ROI systemu

Wprowadziliśmy linki tekstowe, które są bardzo popularne wśród wystawców, nie kolidują z innymi reklamami kontekstowymi i mogą być formatowane przez nich aby dopasować się idealne do strony.

W ciągu ostatnich 6 miesięcy nasz zasięg zwiększył się 20 krotnie, a CRT 3 krotnie.

Aktualna średnia ok 7 groszy za klik.

Niestety nie udało się zakończyć prac nad osobną platformą do sprzedaży reklamy (w przyszłości w adbid.pl będą tylko wystawcy)

A i więc odniosę się do dwóch wypowiedzi. Był błąd został on poprawiony, dziękuje za informacje, następnym razem bardzo prosiłbym pisać do nas bezpośrednio o błędach, poprawimy je niezwłocznie.

Czy wynajdujemy problemy wyssane z palca, z korespondencji którą przeglądam, wynika że raz byłeś ostrzegany przed klikaniem w swoje reklamy, drugi raz strona została zablokowana za wirus, który pojawił się w jej kodzie.

Jeżeli chodzi o zmiany to zostały wprowadzone liczne modyfikacje z wiązane z samym naliczaniem, przekierowaniem i identyfikacją nadużyć. Wystawcy klikający w swoje reklamy są wykrywani szybko i równie szybko eliminowani z systemu, nie przysparza to nam popularności, ale zwiększa ROI systemu

Wprowadziliśmy linki tekstowe, które są bardzo popularne wśród wystawców, nie kolidują z innymi reklamami kontekstowymi i mogą być formatowane przez nich aby dopasować się idealne do strony.

W ciągu ostatnich 6 miesięcy nasz zasięg zwiększył się 20 krotnie, a CRT 3 krotnie.

Niestety nie udało się zakończyć prac nad osobną platformą do sprzedaży reklamy (w przyszłości w adbid.pl będą tylko wystawcy)

Szczerze nie chodzi o te klikanie czy virus bo tu przyznaje że mieliście rację, ale nie rozumiem czemu przykładowo strona została odrzucona która waszym zdaniem "łamie prawo", no ale to chyba nie miejsce do tej dyskusji :)

Czy przyjmujemy ruch śmieciowy ?

Ponad 90% naszych wystawców poza reklamami adbid.pl ma reklamy konkurencyjnych sieci.

Każda strona jest przeglądana przez moderatora przed dodaniem. Reklamy nie wyświetlą się na niezaakceptowanych adresach (wyjątkiem są nieliczne konta premium)

Średnia jest taka a nie inna bo w tej chwili większość stron, które mamy to rozrywka i tego typu ruch nas najbardziej interesuje. Porównując nasze 7 groszy dla wystawcy do średniej w naszej największej konkurencji dla tematyki : gry, mp3, filmiki itd napewno nie wypadamy najgorzej. Oczywiście moglibyśmy sztucznie zawyżyć średnią dodając oferty finansowe lub gambling na całą sieć, ale zmniejszyło by to CTR i zarobki wystawców.

Wrzesień:

Minimum dla wystawcy to 7 gorszy za klika, poniżej tej stawki nie ma reklam.

Średnia dla serwisów o tematyce rozrywkowej to 11 groszy za klik.

Średnia dla całego systemu to 12,5 grosza za klik.

W następnym miesiącu planujemy sporo zmian w Adbid.pl, oczywiście wszystkie na korzyść reklamodawców i wystawców.

Grudzień:

Nie mogę polemizować odnośnie CTR całej sieci bo nikt poza pracownikami firmy nie ma do takich danych dostępu.

Z lektury wątku wynika, że obniżyliście minimalną stawke (i to bardzo wysoko) za klik na niekorzyść wystawcy. Jednocześnie piszesz, że

planujemy sporo zmian w Adbid.pl, oczywiście wszystkie na korzyść reklamodawców i wystawców
.

Nie mogę polemizować odnośnie CTR całej sieci bo nikt poza pracownikami firmy nie ma do takich danych dostępu.

Dokładnie, nie możecie tego zweryfikować, więc mogę tylko napisać, że zapraszam do testów, moja opinia będzie zawsze wysoce subiektywna.

Jeżeli ktoś ma jakieś inne pytania można pisać do Antoniego na kontakt[malpka]adbid.pl lub bezpośrednio do mnie emil[malpka]admediaprovider.com

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności