Skocz do zawartości

przyspieszenie strony wp

panipatrycja

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam problem z przyspieszeniem strony, większość pozycji w page speed została zrobiona a strona nadal ładuje się wolno (selevents.pl). Wykupiłam wtyczkę wpRocket, na początku nawet pomogła, ale teraz ma aktualizacji wtyczek wynik jest 24 dla strony mobilne, na której mi najbardziej zależy. Nie mogę użyć minifikacji css oraz js bo strona na iphone przestaje działać. Proszę o jakieś rady albo może ktoś by na zasadzie korepetycji przyspieszył stronę, ale wraz z wytłumaczeniem jak to zrobić (oczywiście odpłatnie). 

Pozdrawiam

Kupienie wtyczki w tym przypadku nic nie pomoże ponieważ trzeba by było wywalić slider oraz "kręciołek" na początku ładowania serwisu. Problemem może być tez hosting ...

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

A to elementor - nie spojrzałem za pierwszym razem. To nie mam pytań :D poddaję się.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tez tak mysle. Ja praktycznie pol roku temu przestalem robic cokolwiek na WP. To idzie w zlym kierunku. Jak ktos koniecznie chce page buildera to niech sobie robi na Webflow czy czyms podobnym.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

Zgred stoi na ACF - zrezygnowałem z builderów. Dwie następne strony mam elementora w stanadardzie ale nie zdecydowałem się na instalacje - czysty wordpress - po prostu dłubię z gotowych bloków i tyle.

No niestety, nawrzucanie skryptów skutkuje spowolnieniem wordpressa, ja sam miałem jakiś czas temu super szybki i fajnie działający sklep, ale w międzyczasie powstało X customowych rozwiązań w backendzie i zaczyna tam mulić + hosting ostatnio zdarza się, że ma problemy :P jeszcze kilka miesięcy wprowadzania takich zmian i chyba trzeba będzie stawiać sklep od nowa na bazie rozwiązań ze starego ;) 
Macie może jakiś fajny hosting pod woo? Najlepiej coś co mnie nie zrujnuje i będzie kosztowało tak do 300-500 zł miesięcznie.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Strona bo to faktycznie jedna strona jako dokument HTML jest stanowczo przeładowana.
Powinna być odchudzona i podzielona na stosowne podstrony. "Zobacz więcej..."

W wypadku urządzeń mobilnych należy zrezygnować z tego filmiku w topie .

51 minut temu, jimmi napisał:

Za taką kasę to możesz mieć już zarządzanego vpsa,

To nie jest kwestia serwera, ale złej budowy strony.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Builder i WP nie ma nic do rzeczy. Sprawdźcie sobie Oxygen Builder. Zbudowałem na tym kilkadziesiąt stron dla siebie, klientów, dla agencji. Praktycznie do każdej strony wykorzystuję CPT i ACF. Możecie sobie sprawdzić moją (w stopce). Fakt, mam WP Rocketa, ale po wyłączeniu go wciąż wynik ponad 90 punktów na mobilce. 

Co do tematu to na stronie film polecam ładować z youtuba albo vimeo, a nie bezpośrednio z biblioteki. Opóźnienie skryptów na pewno pomoże, ale trzeba za każdym razem sprawdzać czy nic się nie wysypało. Polecam tez sprawdzić witrynę w teście GTmetrix oraz Pingdom.