Skocz do zawartości

Google nie wyświetla zdjęć z mojej strony.

kacper1996

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od około 6 miesięcy próbuję w wolnym czasie pozycjonować stronę mojej firmy w internecie. Adres do strony to www.konstmet.de
Robię to w pełni amatorsko, co mnie pozytywnie zaskakuje jest zwiększony ruch na stronie, mimo nie dużych ruchów z mojej strony.

Screen z Search Console dla sieci i grafiki niżej.

Co mnie trochę męczy jest to, że google nie wyświetla moich zdjęć w google grafika. Zaznaczę odrazu, że przykładam uwagę do tego, żeby zdjęcia miały odpowienią nazwę, opis, nie dużą rozdzielczość oraz rozmar 4:3, używam też tinny.png.

Na załączonym zdjęciu dnia 22.10 widać znaczny spadek wyszukiwań z grafiki, stało się tak dlatego, że poprostu pousuwałem wszystkie zdjęcia na mojej stronie w celu ich optymalizacji (wszystkie zdjęcia wrzucone zostały prosto z aparatu bez jakiejkolwiek optymalizacji). 

Po tym zabiegu z niewadomych przyczyn mimo dodawania zooptymallizowanych zdjęć google ucięło mi zasięgi z grafiki prawie do zera. Dziwne jest to, że zdjęcia które były wrzucone bez żadnej optymalizacji osiągały dobre wyniki w grafice a zdjęcia zoptymalizowane dostały jakby bana od google. Jak widać widoczność moich zdjęć pomału rośnie , co nie zmienia faktu, że z około 15 zdjęć na stronie w google grafika wyświetla się może 5.

Wiecie co może być przyczyną takiego czegoś?

Linki do zdjęć

Z góry dziękuję za pomoc.

Dołączam dodatkowo wyniki z search console z ostatnich 16 miesięcy.

https://drive.google.com/file/d/1g_lE37yY4Rj1ZAIte3jC3r1cAQI5BM81/view?usp=sharing

https://drive.google.com/file/d/1wL4qgIhT5G2AFZFA6t-44FDl1v-H8L14/view?usp=sharing