Skocz do zawartości

Adsense w pustym iframe

lechup

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam mały problemik techniczny związany z umieszczeniem reklam Adsense. Mianowicie chce serwować reklamy google i inne w ratio 3:2. Problem mam taki, że aby to zrobić muszę umieścić iframe do skryptu PHP. Gdzie będzie tylko sam kod Googla albo tej innej reklamy...

Pytanie czy nie posypie mi się kontekstowość reklamy, no i dwa czy to jest zgodne z regulaminem bo w TOS'ie pisało, że nie można umieszczać reklam na stronach bez treści...

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

Strona jest w HTML, wiec wchodzi tylko w grę IFrame do PHP lub sama javascript... Jak w javascript serwować reklamy w ratio 3:2? :|

Jedyne co mi do głowy przychodzi to coś takiego:

<script>

r=Math.floor(Math.random()*5000)+1;

if(r<3000)

banner=1;

else

banner=2;

</script>

Ale nie będzie to dokładne...

Tak, tak, tak : ) super darmowe programy i inne rzeczy - freedownload. Nie musisz tego czytać bo i tak wiesz o co chodzi z tą sygnaturką ;)

podepnę się,

Mam stronkę po polsku, chce na niej zamieszczać reklamy zagraniczne (związane z treścią), niestety google mi wyświetla w większym stopniu polskie reklamy, wyjściem by było utworzenie iframe bez suwaków, będą widoczne tylko reklamy a pod nimi będzie ukryty angielski kontent.

Wiem, to napewno w jakimś stopniu narusza regulamin, nie moge tak zrobić? Strona to nie mfa tylko poważna strona z solidnym kontentem, tyle że po polsku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności