Skocz do zawartości

Strona nie wyświetla się w Google mimo, że wg GSC ma się wyświetlać

jakubekl81

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o pomoc. Strona nie wyświetla sie w Google choć w GSC nie ma błędów, wszystko jest niby ok ale strony w serp'ach nie ma. Dodam tylko, że wykres skuteczności w GSC jest niepełny - raz wyniki są raz brak danych a skoki pozycji są znacznie w każdym dniu inne (zakres pozycji od top3 do top20).

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc?

46 minut temu, jakubekl81 napisał:

wykres skuteczności w GSC jest niepełny - raz wyniki są raz brak danych a skoki pozycji są znacznie w każdym dniu inne

w GSC jest wyświetlan apróbka danych - nie muszą być wszystkie podstrony czy wszystkie wartości. Ja mam np skutecnzość stron na poziomie 18-20% mimo, iz wszystkie sa zoptymalizowane a jest ich kilkaset.

Jeżeli strona nie jest zaindeksowana to zakładka "wykluczone" - jeśli tam siedzi to znaczy, że tak ma być i to jest urok Google.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

10 godzin temu, jakubekl81 napisał:

Ok, czy ktoś ma pomysł jak przywrócić stronę choćby do top100?

Ze szklanej kuli nikt Ci nie wywróży. Bez przeprowadzenia audytu nie da się znaleźć realnej przyczyny.

Jedynie mogę Ci zasugerować przeanalizowane, czy nie masz "przeoptymalizowanej" strony. Jeśli piszesz o przywróceniu strony, to domyślam się, że miała jakieś "sensowne" pozycję i wyleciała daleko. Przesadzenie z optymalizacją może powodować "wylotki na wakacje w serpach".

Sam tak miałem z paroma serwisami w listopadzie. Z top 1-5 wylotka całkowicie z serpów. Zmiana optymalizacji, przeindeksowanie i wszystko wróciło do normy.

Polecam usługi ślubne we Wrocławiu: https://www.goodchoice.com.pl/

Profesjonalny kurs wizażu: https://lalabeautyacademy.pl/

8 minut temu, jakubekl81 napisał:

Mam w GSC taki komunikat

Problem z CLS: ponad 0,1 (urządzenia mobilne)

czy to może być problemem?

Nie. CLS to cumulative layout shift. Czyli np. masz jakies duze zdjecia (albo gorzej - karuzele/slidery), ktore powoduja ze podczas ladowania strona "skacze" kiedy zdjecie sie dogra. 0,1 to nie jest jeszcze tragedia.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki