Skocz do zawartości

dodawanie do katalogów

fortunek

Rekomendowane odpowiedzi

jeśli mi się oberwie za to pytanie,to trudno.ale szukałem tej informacji i nie znalazłem.czy dodając stronę do wielu podkategorii coś się zyskuje?czy lepiej dodać do jednej,i przeskoczyć do następnego katalogu?ja wiem,że pytanie pewno dla niektórych dziecinnie brzmi,ale naprawdę nie znalazłem na nie odpowiedzi...

Ostatnio sam zwątpiłem, czy dodwanie do katalogów bezwartościwoych stron ma jakiś sens. Strony wysoko wypozycjonowane zaśmiecają tylko Google. Wypozycjonować można oczywiście daną frazę poprzez dodawanie do katalogów. Jednak dodawanie do katalogów jakby nie patrząc jest czasochłonne. Przez co nie możemy poświęcić wystarczającej ilości czasu na zajmowanie się własną stroną www. Problem moim zdaniem jest dosyć spory, ponieważ jest wielu "pozycjonerów" któzy pozycjonują tylko dla samej frazy, przez co zwykły user wpisując w google fraze jest przekierowany na stronę właściwie pozbawiaoną żadnych wartości. Jak dla mnie to jest bezsensem i dlatego robienie coraz to nowych katalogów i wpisywanie w nie swojej strony. Jest syzyfową pracą nie mającą w dłuższej perspektywnie żadnego sensu. Jest tylko stratą czasu. pzdr.

Study in Poland Provide extensive information to international students about studying in Polish universities. / Strona ma pomóc młodym ludziom z zagranicy, którzy zdecydowali się studiować w Polsce

pewnie ze lepiej do kilkunastu kategorii, ale bez przesady,a by to nie był spam, są 2 możliwości

1. chodzi tylko o zwiekszenie linków i pozycjonowanie, masz mało czasu zastosuj automat do dodawnia, jest wiele dostepnych w internecie np. tutaj

https://www.dodawarka.prodo.ksu.pl/

2. chcesz mieć wartościowy wpis reklamowy, masz czas i chcesz dokładnie kontrolowac do jakiej kategorii wpis bedzie dodany, dodawaj recznie.

ale moim zdaniem katalogi qweb to po mału robią się "smietniki" wiec polecam automat do dodawania.

Zeby dobrze dodać do katalogu należy:

1. Wybierać stare katalogi

2. O wysokim PR

3. O wysokim PR podstrony

4. W odpowiedniej tematyce

A tak wogóle to opłaca sie dodawać do katalogów, na łatwe frazy spokojnie jak ktoś sie zna to spokojnie wypozycjonuje katalogami.

Zajmuję się optymalizację oraz pozycjonowaniem stron internetowych, wystawiam F.Vat. Proszę śmiało pisać, dzwonić, chętnie odpowiem na wszelkie pytania, wycenię frazy, doradzę.

https://websy.pl/ kontakt@websy.pl, tel: 697715522, NIP: 716-254-81-05, REGON: 060330653

Ostatnio sam zwątpiłem, czy dodwanie do katalogów bezwartościwoych stron ma jakiś sens. Strony wysoko wypozycjonowane zaśmiecają tylko Google. Wypozycjonować można oczywiście daną frazę poprzez dodawanie do katalogów. Jednak dodawanie do katalogów jakby nie patrząc jest czasochłonne. Przez co nie możemy poświęcić wystarczającej ilości czasu na zajmowanie się własną stroną www.

Skorzystaj z tzw. dodawarki. Udostępniam taką usługę za drobną opłatą, albo wymianą

Czy wskazane jest używanie systemy wymiany linków jednoczesnie z adderem ?

Warto dodawac tylko w wybranych kategoriach z powodu:

- wazny jest tekst na danej podstronie

- jak katalog jest moderowany a admin nerwowy to usunie wszystkie wpisy (prawidlowe i nieprawidlowe)

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

No da się nawet na bardziej trudniejsze frazy w google wypozycjonować.

-link w odpowiednich podkategoriach link na odpowiednim contencie

-wstawianie kilku linków do padkategori dobre ale pewno słabna na sile przy zaindexowaniu np: 3 ale przy indexacji tylko 1 z nich opłaca się.

-trzeba brać pod uwage że nie tylko samimi qlwebami sie pozycjonuje tez jest chyba ważny skrypt na którym znajduje sie link więc też warto dodawać do : INDEXU, CnCat,dir-elite itp (to jest moje zdanie ale nie weim czy prawidłowe). Żeby było urozmaicenie nie zawsze czas spędony na dodaniu 10 linków do qlweb jest mniej ważny niż tyle samo czasu i dodanie 1 linku do jakiegoś dobrego katalogu.

DZIĘKI WIELKIE ZA INFORMACJE!teraz już wiem więcej:)dodaję sobie powoli,do podstron odpowiadających tematowi,jakiego dotyczy moja strona.czasem tylko się okazuje,że pobiera stare META.i mimo,że je kasuje i wklepuje(a właściwie wklejam;)) nowe,to jednak zapamiętuje stare dane.długo taka sytuacja może potrwać?to samo dotyczy grafiki,jak jest katalog z miniaturkami to jeszcze ma zapamiętaną starą grafikę.czy to kwestia indeksacji katalogu,że nie 'odświeża'?

jeśali chodzi o meta to zależy od wersji skryptu - śa rózne możłiwości

miniaturka w qlwebach jest pobierana z wyszukiwarki msn

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• 6 miesięcy temu...

Z tego co widziałem w necie to miniaturki były pobierane z Alexy. A co do tego czy mamy wpływ na ten obrazek to raczej nie, bo on jest aktualizowany co jakiś czas, wnioskuje po tym, że kiedyś dodałem stronke do katalogu i po pewnym czasie zmieniłem jej wygląd, a w katalogu cały czas był stary po jakimś czasie pojawił się nowy.

Prawdopodobnie nie,skrypt robi to tylko raz.A co do katalogów to tak jak piszą więcej linków,dużo większa szansa iż zostanie link zaindeksowany a pozatym lepiej miec linka wtaktegori gdzie jest sa n.p. 2 wpisu niż 120 i polecieć na sam koniec.

UX+SEM=ROI!

mail:dszpak(malpa-at)gmail.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności