Skocz do zawartości

Jak zmusić robota Googla do "zamiany" adresów?

Ivellios

Rekomendowane odpowiedzi

Mam stronę www.paranormalium.pl Domenę PL kupiłem gdzieś na początku września, wcześniej strona widniała w necie pod adresem www.zjawiska.hosted.pl

Mam parę pytań z tą stroną związanych:

1. Jak zmusić robota Googla do "przejścia" ze starego adresu na nowy?

PR zjawiska.hosted.pl = 4

PR paranormalium.pl = 3

Przy wyszukiwaniu najwyżej jest umieszczany ten starszy adres. Czy pomoże zrobienie przekierowania na paranormalium.pl ?

2. Co by mi mogło dać wstawianie linka w subdomenach? (w subdomenach siedzą inne strony)

3. Jak mogę zoptymalizować www.paranormalium.pl i czy dałoby coś zrobienie mapy strony?

1. Zrobić przekierowanie 301 (pomorze) nowa domena pojawi się podobie jak stara

2. jesli subdomena jest na innym IP to ten link sie liczy też ale nieznacznie ale to zawsze coś

3. Przystosować ja do standartu W3C , mapa w html daje to że daje zapewnia sie troche mocy linkowaniu wewnetrznemu a mapa xml " google sitemap" chyba podobnie oraz bot google zjada mniej transferu niz przy mapie w html

1. Zrobić przekierowanie 301 (pomorze) nowa domena pojawi się podobie jak stara

A w jakim pliku powinno się owo przekierowanie znaleźć?

Obydwie domeny są podpięte pod jeden serwer...

Bylo wieeeeeeeeeeeeeeeele razy. Szukaj na forum...

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności