Skocz do zawartości

Audyt linków i contentu

Ondrzej
Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez zgred,

Rekomendowane odpowiedzi

17 minut temu, Ondrzej napisał:

a treścią w okół w ogóle nie związane z tematyką strony.

Uważasz, ze Google potrafi rozpoznać tematykę strony w języku PL ?

Jak według Ciebie Google zaklasyfikował by przykładowo taką  < pierza lepsza jaka mi się trafiła>

https://fakenews.pl/polityka/nie-numer-pesel-nie-upowaznia-obywateli-ukrainy-do-udzialu-w-wyborach/

Czy link do strony o finansach by na niej "pasował" czy może o "wojnie" albo nawet o COVID-19 ?‍♂️

--
Albo inny przykład:

https://tvn24.pl/kultura-i-styl/jennifer-lopez-i-ben-affleck-zareczeni-5670365

Jaką stronę można według Ciebie "bezpiecznie" linkować z tej treści : O ślubach, artystach,  Jennifer Lopez, O filmach i premierach ? Jaka będzie prawidłowo związana z "tematyka strony" 

Edytowane przez Mion

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Nie wiem jak Google by zakwalifikował, tego praktycznie nikt nie wie. Jednak wychodzę z założenia, że algorytmy są złożone i jeśli JESZCZE nie analizują treśći (co moim zdaniem jak najbardziej robią i to od wielu lat, na przykład sprawdzając czy w tekście są zawarte słowa frazy), to jeśli jakimś cudem tego nie robi, wkrótce na pewno będzie. Technologicznie jest to jak najbardziej do ogarnięcia i byłbym zdziwiony, gdyby tak nie było.

Google prawdopodobnie zakwalifikował by ją jako stronę informacyjną, a jeśli jesli żywo odwiedzana przez użytkownikó, a nie tylko przez boty jak strony o których wspomniałem powyżej, to prawdopodobnie pozytywnie. Oczywiście jeśli pozycjonowałbym sklep z grami, to wymarzonym byłoby, aby strona poświęcona była tematyce zbliżonej, w treściu były słowa jak game, games, buy, bought, sell, trusted, safe etc.. Natomiast sama tematyka Covid czy duża ilość fraz takich jak fake, scam etc. przy obecnym nie zrozumieniu semantyki mogłoby niekoniecznie być oceniane optymalnie.

30 minut temu, Mion napisał:

Uważasz, ze Google potrafi rozpoznać tematykę strony w języku PL ?

Tak 

Ogólnie rzecz biorąc 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Problem w tym, że tego rodzaju linki już od dawna są pomijane przy ocenach w rankingu strony. Nie dziękuj ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Skąd to wiadomo? Ja wychodzę z założenia, na tyle na ile interesowałem sie maszynowym uczeniem zanim na nowo rozpocząłem przygodę z SEO, że algorytm ocenia czy użytkownicy chętnie wchodzą, jak długo spędzają czas na stronie, czy rzeczywiście sobie polecają. Działania jak najbardziej przypominające rzeczywistą aktywność użytkowników sieci są plusowane, natomiast wszelkie działania wskazujące na to, że ktoś w chamski sposób próbuje oszukać algorytmy (jak właśnie anchory pod kropkami, biały tekst na białym tle etc) są minusowane i mają działanie negatywne. To co wyprawiają maszynowo uczone algorytmy na pewno nie jest do objęcia pojemnością ludzkiego umysłu, bo zapamiętują i analizują jednocześnie tyle czynników i danych, że głowa mała (ludzka). To jest filozofia z której wychodzę i dzięki temu udało mi się w pół roku wypozycjonować stronę na frazy top 3 w globalnym Google,warte dziesiątki tysięcy dolarów, czego za żadne pieniadze nie podjął się w Polsce nikt. Gdy goście ze strony także powiązanej z gamingiem zobaczyli moje seo, a też firma top 3 w skali globalnej w branży, zatrudnili mnie bez CV czy rozmowy rekrutacyjnej - stąd też moje pytanie o adyt trafficu i bezlinków, bo chciałem w pakiecie dorzucić gratis, co by profeska była. Dlatego chętnie wysłucham wiedzy od bardziej doświadczonych pozycjonerów, ale na pewno nie dam sobie wmówić, że moje założenia są niesłuszne - bo inaczej taki efekt nie byłby możliwy.

5 minut temu, Ondrzej napisał:

nie dam sobie wmówić, że moje założenia są niesłuszne

w tym momencie dyskusja staje sie bezcelowa ponieważ nie dopuścisz innych argumentów niż Twoje, ze coś innego może działać lepiej/szybciej a twoje ujowo/gorzej. Albo odwrotnie.

5 minut temu, Ondrzej napisał:

dzięki temu udało mi się w pół roku wypozycjonować stronę na frazy top 3 w globalnym Google,warte dziesiątki tysięcy dolarów

tak, tak. owszem to kwestia budżetu a potem utrzymania tego w serpach. Jakoś był pare tygodniu temu kolo co pisał identycznie i chyba dostał bana.

• Like 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Tobie Zgredzie mogę wysłać na PW co za stronka i się pochwalić, bo byłeś bardzo pomocny, modlitwa za Ciebie zmówiona.

Budżet to była moja pensja, najpierw 3k, obecnie wzrosła do 6 - jednocześnie zajmuję się weryfikacją klientów i płatności w nocy. Więc raczej bez szału.
Nie korzystałem z płatnych linków etc.

Posiadam legitne linki na stronach amerykańskich uczelni, w zamian za przysługi jakie dla nich wykonałem.

Napisałem, że chętnie skorzystam z doświadczenia, ale owszem, nie ma jak wmówić mi szkodliwości działań, jeśli uzyskuję lepsze wyniki niż inni.

nie jestem zainteresowany. każde działania są szkodliwe to kwestia polityki google od której wszyscy jesteśmy zależni.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Pewnie tak i pewnie w jakimś czasie i moje nauczy się rozróżniać algorytm, jednak póki co po prostu nie robię tego co robią wszyscy pozycjonerzy, ponieważ oczywistym jest że rozszyfrowanie klucza nie jest żadnym problemem. Dzięki za dyskusję i pomoc, trzymajcie się cieplutko

6 godzin temu, Ondrzej napisał:

ponieważ oczywistym jest że rozszyfrowanie klucza nie jest żadnym problemem

Rozszyfrował algorytm gugla. J.M. go znienawidził...

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 2 tygodnie później...