Skocz do zawartości

site: dla 20tyś zapytań w Google

mojeprogramy.com

Rekomendowane odpowiedzi

Z kontekstu pytania można wywnioskować, autora pytania że interesuje  nie wyciągniecie wszystkich linków zindeksowanych przez site:domena.pl a sam fakt zindeksowania URL czy domeny i liczba 0-9999999. To bardzo ułatwia zrobienia szablonu. 

• 2 miesiące temu...

Też szukam takiego narzędzia, więc odświeżę temat. 

Mam listę powiedzmy 15 k domen, dla których chcę wyciągnąć ile podstron jest zaindeksowanych w Google, czyli dla każdej domeny program sprawdza site:https:domena.pl i wyrzuca wynik, czyli: 

domena.pl     532

domena2.pl   6735

domena3.pl   23

domena4.pl   5353

itp.

Tak tak, wiem, że nie jest to miarodajne. Narzędzie oczywiście nie musi być darmowe, ani szybkie. Nie muszę tego zrobić na raz. 

@Bubblesnie wyciągniesz tego za pomocą SITE ponieważ ten parametr od wielu lat nie pokazuje tej danej właściwie. Poza tym przy każdym zapytanie może pokazywac inne dane - jest to mocno randomowe.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

@zgreddzięki za szybką odpowiedź :) 

Napisałem, że mam świadomość, że dane nie są dokładne. Jednak poglądowo ta komenda mniej więcej pokazuje powiedzmy jakieś zbliżone dane. Nie o to pytałem, czy to dokładne czy nie :) 

W takim razie czy da się to sprawdzić w inny sposób, albo czy istnieje narzędzie, które jest to w stanie zrobić? 

19 godzin temu, Bubbles napisał:

W takim razie czy da się to sprawdzić

Z moich obserwacji na VPS z Windows wynika, że przy sprawdzaniu przez sterowaną przeglądarkę bez proxy można sprawdzić ok 60 adresów komendą site. Później wybija captcha. Więc by zrealizować swoje zadanie Musisz mieć soft typu Zennoposter + proxy oraz podpięty system do rozwiązywania reCaptcha.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

W dniu 14.07.2022 o 12:15, Bubbles napisał:

W takim razie czy da się to sprawdzić w inny sposób, albo czy istnieje narzędzie, które jest to w stanie zrobić? 

Rzuć okiem na digimetr.com. Koszt $ 0.004 domena, więc przy większych ilościach sprawdzanych cyklicznie sprawdzi się raczej dedykowane rozwiązanie. Jest tam sporo innych opcji np. Majestic, MOZ, Whois, Web Archive.

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)

10 godzin temu, iknil napisał:

Rzuć okiem na digimetr.com. Koszt $ 0.004 domena, więc przy większych ilościach sprawdzanych cyklicznie sprawdzi się raczej dedykowane rozwiązanie. Jest tam sporo innych opcji np. Majestic, MOZ, Whois, Web Archive.

@iknil o to mi właśnie chodziło! Dzięki wielkie!

To narzędzie jest genialne, zwłaszcza dla takich zadań jak moje, gdy ktoś chce jednorazowo sprawdzić kilka tysięcy domen i tyle. Nie trzeba kupować softów, proxy, męczyć się z tym... Tu wklejasz listę domen, płacisz kilka dolców za CAŁĄ robotę i tyle. Dziękuje z całego serca :) 

Dokładnie :) Dodam, że przy większych doładowaniach masz zniżkę:

$20 and more — 5%
$30 and more — 7%
$50 and more — 10%
$100 and more — 15%

Korzystam z doskoku od kilku lat, więc raczej nie znikną z $, a przy rozliczeniu dostajesz FV. PS Do sprawdzania site możesz też wykorzystać inne narzędzia np. Clusteric, Netpeak Checker czy legendarny ScrapeBox tylko musisz kombinować z proxy.

[Wykonam] ANALIZA WIDOCZNOŚCI - aktualne pozycje mobile/desktop, sezonowość, rankujące podstrony - 10 narzędzi (Ahrefs, Semstorm, Senuto, Clusteric, Rank Tracker, SE Ranking, Alli AI, Keyword Revealer, Ubersuggest, Google Ads)