Skocz do zawartości

Wyciągniecie linkowania wewnętrznego z bloga

antaba

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 554 artykuły na blogu, potrzebuję wyciągnąć linki wewnętrzne - ilość, dokąd linkują, data, autor (dodam, że formuła =importxml(A2, "//a[contains(@href, 'przyklad.pl')]/@href") nie działa. Pomoże ktoś?

Edytowane przez antaba

zobacz xenu albo seo macroscope - są darmowe.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie wiem.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

https://www.iis.net/downloads/microsoft/search-engine-optimization-toolkit

Kiedyś z tego korzystałem 

Teraz już niestety nie działa

Tylko nie wiem po co piszą aktualne przewodniki

https://docs.microsoft.com/en-us/iis/extensions/iis-search-engine-optimization-toolkit/getting-started-with-the-seo-toolkit

Edytowane przez Grey Ronin

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

• Screaming frog
  • Xenu (opcja darmowa)
  • Sitebulb

I każdy inny crawler Ci to wyciągnie.

W dniu 1.05.2022 o 19:11, antaba napisał:

Niestety Pawle, Monoscope nie działa, prawdopodobnie, jak każdego robota serwer zablokował. I co tu teraz zrobić?

Zmniejsz prędkość crawlera, może to pomoże.

Czy uważacie, że ktoś zadawałby sobie trud pisania formuł, podczas gdy istnieją crawlery, np. darmowa wersja, "Żaby" do 500 adresów, za 160 funtów płatna wersja, Sitebulb darmowy trial i za 135$  i 378$? Przecież żaden szef szanującej się agencji nie dopuści "świeżaka" do płatnych i drogich narzędzi, jeśli ten wystarczająco dobrze nie będzie znał, np. Google Sheets - wyszukaj pionowo, poziomo, jeżeli błąd, albo nie będzie umiał tworzyć tabel przestawnych, nie znał importxml, html, importrange, choć niewielkie podstawy programowania w Pythonie, czy R, itd. Głównie o to mi chodzi. Gros z Was przeglądający to forum to szefowie firm, albo co najmniej stali bywalcy od wielu lat i co, zatrudniacie kogoś, kto nie zna podstawowych crawlerów?

Romanie są też wtyczki do chrome,  ale nie o to chodzi

Cytat

Kiedyś z tego korzystałem 

Teraz już niestety nie działa

Tylko nie wiem po co piszą aktualne przewodniki

Uważasz, że taki Artefakt udostępnił coś mocno nieaktualnego? https://www.youtube.com/watch?v=tYS5i5lrkcI&t=980s

Godzinę temu, antaba napisał:

Przecież żaden szef szanującej się agencji nie dopuści "świeżaka" do płatnych i drogich narzędzi

ja dopuszczam. mniej więcej w 4-5 tygodniu nauki. Właśnie juniorka będzie już startowała z nauka audytów.

Godzinę temu, antaba napisał:

zatrudniacie kogoś, kto nie zna podstawowych crawlerów?

tak. bo go/ją tego nauczę i to dość szybko.

Junior u mnie po kursach i mniej więcej 2-3 tygodniach jest rzucany jak kura w garnku na ocean - ma pływać. jak utonie to ma mentora/mentorów aby podali rękę.

Przy okazji: wersja trial sitebulba na 7 dni jest w pełni funkcjonalna (przynajmniej kiedyś tak było).