Skocz do zawartości

Mocny link, a ruch z niego

phillix

Rekomendowane odpowiedzi

Godzinę temu, phillix napisał:

to ma szansę, że doda mocy mojej stronie

Oczywiście. Każdy link prowadzący do twojej strony daje jakąś tam moc. Jaka to jest moc zależy od wielu czynników. Podstawą w dalszym ciągu są linki i linkowanie strony, podstron, artykułów itp 

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

2 godziny temu, MaxPan napisał:

a co to ma do rzeczy w kontekście mojej wypowiedzi? Autor tematu nawet nie napisał jaki to link dofollow, nofolow, sponsored, z anchorem, bez inne. Chyba nikt nie mówi, że linki nie przekazują mocy SEO.

A kto powiedział, że to co napisałem dotyczyło Twojej wypowiedzi? ;)

Osobiście dawno odpuściłem sobie opieranie się na wypowiedziach na forach, w tym również na pio. Można poczytać, wprowadzić coś nowego ale raczej nie budowałbym na tym swoich działań. Wynika to z prostego powodu, wielokrotnie czytałem już opinie o różnych sposobach linkowania, miejscówkach i o tym, że już nic nie dają, że to nie działa i nie ma co marnować na nie czasu.

Praktyka jednak pokazuje, że wiele z tych metod działa i można dzięki nim niewielkim kosztem zrobić pozycje i dobrze zarabiać. Czy są metody skuteczniejsze? Pewnie tak. Wiele można jednak zrobić "niedziałającymi" metodami, czyli m.in. linkami z artów bez ruchu.

Moja wypowiedź nie dotyczy tutaj nikogo konkretnie, takie ogólne spostrzeżenie. 

1 godzinę temu, MaxPan napisał:

Atrybut Nofollow (Link Nofollow) Nofollow (nie no follow) – to znacznik w kodzie HTML, który stanowi informację dla robota wyszukiwarki Google, że ma on nie podążać za danym odnośnikiem na stronie. Oznacza to, że taka strona nie powinna być zaindeksowana, ani też nie powinno tutaj dojść do przekazania mocy SEO

Hola hola. To skoro 'nofollow' oznacza, że strona nie powinna być indeksowana, to co w takim razie oznacza 'noindex'? 

Hola, hola a co sam nie możesz w Google przeczytać co oznacza nofollow?  To wymysł Google i Google dokładnie tłumacze co to jest. Ja tylko dałem cytatę  a nie własna interpretacje. 

Cytat

to co w takim razie oznacza 'noindex'? 

Link noindex? Chyba musisz nauczyć się podstaw. 

Cytat

Wiele można jednak zrobić "niedziałającymi" metodami, czyli m.in. linkami z artów bez ruchu.

Bo ruch przez link to jedno a rankowanie docelowej przy pomocy tego linku to drugie. To oczywista oczywistość nikt tego nie neguje. Powiem więcej sam art może nie być w indeksie ale link z niego może rankować.

noindex - zakaz indeksacji

nofollow - brak seo (w teorii)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Godzinę temu, Roktan napisał:

Wynika to z prostego powodu, wielokrotnie czytałem już opinie o różnych sposobach linkowania, miejscówkach i o tym, że już nic nie dają, że to nie działa i nie ma co marnować na nie czasu.

Praktyka jednak pokazuje, że wiele z tych metod działa

Wszystko zależy od skali w jakiej pracujesz. Na bloga postawionego na wordpresie gdzie dodajesz jeden artykuł na miesiąc pewnie działa większość sposobów ale już na sklep internetowy gdzie konkurencja jest bardzo duża juz potrzeba wyrafinowanych metod i technik. Te stare już nie działają lub efekt ich jest bardzo mizerny w stosunku do konkurencji.

Druga sprawa. Już o tym pisałem, ale jeśli coś działa u mnie to u ciebie już nie koniecznie musi. Nie mamy takich samych stron, contentu, linkowania i wiele innych elementów jest różnych, które skłądają się na pozycjoniowanie. Dlatego często możesz przeczytać, że u jednego nie działa a u mnie działa. :)  Wydawałoby się, że seo jest powtarzalne ale tak nie jest.

Teraz uwaga! :) 

noindex - wcale nie jest zakazem indeksowania

nofollow - robot wcale nie słucha się tego atrybutu jak i tego wyżej

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

3 godziny temu, SzlafRock napisał:

noindex - wcale nie jest zakazem indeksowania

A to ciekawe , a czym jest w/g Ciebie?

• Haha 1

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Jak już dywagujemy o tym jak nie działa noindex to zaczyna być ... nieśmieszne.

• Haha 1

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

7 godzin temu, SzlafRock napisał:

sklep internetowy gdzie konkurencja jest bardzo duża już potrzeba wyrafinowanych metod i technik. Te stare już nie działają lub efekt ich jest bardzo mizerny w stosunku do konkurencji.

Trzeba testować, nie koniecznie potrzeba wyrafinowanych technik, "zwykłe" artykuły sponsorowane też działają. W moim przypadku widziałem różnice w efektach, w zależności od słów kluczowych. "Tak samo" linkowane inne słowa kluczowe tak ładnie nie łyknęły. Jak umiesz i trafisz to konkurencję za "grosze" prześcigniesz, wymaga to czasu i konsekwencji.

Co do linków z dużych portali typu Onet -mojego doświadczenia- pozycji nie podnosiły na tyle aby było warto w nie inwestować pod katem SEO, lepiej tę kasę wydać na więcej innych linków. Dawały natomiast efekt w postaci zwiększonego ruchu-> przychodu więc dla klienta łatwiej można pokazać wygenerowany zysk z inwestycji w SEO.

Pozdrawiam

Pysio

• Like 1

Domondo.pl nowy sklep z osłonami przeciwsłonecznymi

7 godzin temu, Pysio napisał:

zwykłe" artykuły sponsorowane też działają. W moim przypadku widziałem różnice w efektach, w zależności od słów kluczowych. "Tak samo" linkowane inne słowa kluczowe tak ładnie nie łyknęły. Jak umiesz i trafisz to konkurencję za "grosze" prześcigniesz, wymaga to czasu i konsekwencji.

Co do linków z dużych portali typu Onet -mojego doświadczenia- pozycji nie podnosiły na tyle aby było warto w nie inwestować pod katem SEO,

15 godzin temu, SzlafRock napisał:

Już o tym pisałem, ale jeśli coś działa u mnie to u ciebie już nie koniecznie musi. Nie mamy takich samych stron, contentu, linkowania i wiele innych elementów jest różnych, które skłądają się na pozycjoniowanie. Dlatego często możesz przeczytać, że u jednego nie działa a u mnie działa. :)  Wydawałoby się, że seo jest powtarzalne ale tak nie jest.