Skocz do zawartości

Jest tu ktoś, kto się zna na bloggerze?

Farlicki

Rekomendowane odpowiedzi

Jest tu ktoś, kto się zna na bloggerze? No wiem, że pozostawia wiele do życzenia, ale mam tam jedne blog.

Zmienili formularz komentarzy i teraz ładuje kolejny niepotrzebny skrypt z recaptcha, a wyłączyć się tego nie da chyba w panelu. Jedynie może jakieś polecenie w kodzie.

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Ale admin żyje bo znam go osobiscie. Zadaj tam pytanie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Godzinę temu, zgred napisał:

Ale admin żyje bo znam go osobiscie.

Zawsze byłem przekonany, że warto Cię znać osobiście. Większa szansa na przeżycie :hi:

• Haha 3

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

2 godziny temu, MaxPan napisał:

Narowski

bez zmian ;)

2 godziny temu, Nikonem napisał:

Większa szansa na przeżycie 

to zależy ;)

• Like 1

15 minut temu, zgred napisał:

to zależy ;)

Wiem, wciąż pamiętam słynny film i marny los Twojej ekipy budowlanej ;)

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

3 godziny temu, Nikonem napisał:

Wiem, wciąż pamiętam słynny film i marny los Twojej ekipy budowlanej ;)

No i nie podobasz mi się ?

• Sad 1

Dałem znac adminowi :)

Hej,
odkopałem swoje konto tutaj ;=DD

forumBlogowicz traktowałbym już raczej jako archiwum związane z Bloggerem. Nie ma zbyt wielu nowych wątków, smutne to trochę, bo zawsze wolałem fora (była kontrola nad wszystkimi wątkami i nie znikały nagle), ale się wyludniło i trzeba było iść tam, gdzie są użytkownicy. Obecnie aktywność związana z blogspotem przeniosła się na moją grupę Blogger Polska na fb oraz na oficjalne forum pomocy Bloggera. Trzeba mieć jednak na uwadze, że we wszystkich tych miejscach pomoc udzielana jest w ramach wolnego czasu, więc odpowiedzi mogą pojawiać się z opóźnieniem (pilne sprawy tylko prywatnie via email). Dlatego też przegapiłem tamto pytanie, dodane nie wiem czy przez Ciebie, czy przez znajomą (czy może zbieg okoliczności, ale data i godzina się zgadza). Naprawiłem swój błąd i odpisałem wyjaśniając na tyle, na ile mogłem: https://forum.blogowicz.info/topics105/blogspot-wylaczenie-skryptu-gstaticcom-recaptcha-releases-vt11688.htm

Zasób, o którym wspomniano ładowany jest w iframe z innej domeny, z blogger.com, do której nie ma dostępu z poziomu kodu swojego bloga blogspot. Czy to rzeczywiście jest problemem w kontekście "spowalniania ładowania", tutaj nie mam jeszcze zdania, musiałbym przeprowadzić testy. Wygląda na to, że to jeden ze sposobów ich walki ze spamem na tej platformie. W odpowiedzi zasugerowałem jedno obejście problemu, niestety niezbyt "ładne". Warto wysyłać także opinie poprzez kokpit Bloggera i dopisywać się do wątków na ten temat na oficjalnym forum, bo to najlepszy sposób zwrócenia uwagi zespołu na dany problem.

Jeszcze na koniec odniosę się do "pozostawiania wiele do życzenia". Strony działające na różnego typu platformach mają swoje ograniczenia i wybierając takie narzędzie trzeba mieć na uwadze, że to nie będzie tym samym co jakiś cms na hostingu. Nie każdy jednak potrzebuje takiej strony "na hostingu" lub nie chce wydawać na to zbyt wiele. Blogger ma sporo opcji udostępnianych za darmo, za które w innych miejscach trzeba skorzystać z płatnego planu. Mam tu na myśli: brak reklam z platformy i zarabianie na własnych jednostkach, wgrywanie filmów, dodawanie domeny niestandardowej do bloga, dużo miejsca na zdjęcia (wręcz nieograniczone), wstawianie swoich/zewnętrznych skryptów, wgrywanie swoich/zewnętrznych szablonów i ich modyfikowanie. Jak ktoś nie wierzy, to niech sam porówna darmowy plan wpcom z bloggerowymi opcjami ?

• Like 1

Link in Bio na Bloggerze - przykład wykorzystania platformy Blogger / Blogspot nie tylko jako bloga, ale również prostego portfolio / wizytówki / listy linków / zaślepki.

Dzięki. Ja wiem, że od darmowego nie można wymagać, ale została nam tam jedna strona, a przenoszenie na WP i własny serwer jest nieco kłopotliwe i 301 też coś tam traci zawsze.

Edytowane przez Farlicki

Pozdrawiam

Swidnica24 - Lokaty w Portalu o Świdnicy  Portal dla kobiet

Portal Biznesowy  Inne niezaindeksowane.