Skocz do zawartości

śledzenie wątku

Majkel

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problema

gdy wypowiem się w danym wątku to później dostaje powiadomienia mailem o odpowiedzi.

Jednak gdy sie w jakims watku nie wypowiem, a chce skorzystac z linku na dole wątku "Śledź odpowiedzi w tym temacie" to nic... ani zmiany na forum bo nie zmienia sie na "przestan sledzic..." ani nie dostaje powiadomien. Dodam, ze na innych forach BB dziala mi to bez problemu.

Bardzo ulatwiloby mi to zycie...

Problem (chyba ten sam) dotyczy też podświetlania po wyszukaniu. Ogólnie do modrewritowanego urla dopisywane jesy &blabla=cośtam (?blabla=cośtam też chyba nie zadziała) i skrypt nie dostaje parametrów które powinien dostać. Podobnie numer sesji (sid) jest doklejany niepotrzebnie do urla, bo i tak nie zadziała.

Hmm..... nigdy nie probowalem sie zapisywac sie do watkow i nie wiedzialem, ze tak sie dzieje. CO do podswietlania po wyszukianiau to zauwazylem i tez mis ie wydaje, ze to wina mod_rewrite.

Coz, chyba nie bede zmienial na normalne urle, bo szkoda tylu zaindeksowanych stron, a jezeli chodzi o zapisywanie sie do watkow to moze narazie mozna dopisac do watkow post typu "chce sledzic ten watek...". WIem,z e to jet glupie rozwiazanie, ale narazie nie mam pojecia jak to naprawic. :?

a jezeli chodzi o zapisywanie sie do watkow to moze narazie mozna dopisac do watkow post typu "chce sledzic ten watek...". WIem,z e to jet glupie rozwiazanie, ale narazie nie mam pojecia jak to naprawic.   :?

Czulbym sie powaznie jak wariat i ludzie tez byliby chyba mocno skonsternowani gdybym tak pisal... hehe, smiac mi sie chce :hello:

Bo nie czuje sie czasem osoba kompetentna do uczestnictwa w dyskusji, albo po prostu nie mam nic konstruktywnego do napisania, a jestem ciekaw jak to dalej sie potoczy... no i szkoda heneralnie :cry:

Ale zobaczę, albo moze po prostu postaram sie napisac cos w miare sensownego w wątku, ktory bedzie mnie interesowal i moze lepsze bedzie to niz "chce sledzic ten temat" 8) choc niekoniecznie konstruktywne i zostanie mi to wybaczone, co?

Majkel

dlatego napisalem, ze

WIem, ze to jest glupie rozwiazanie

ale tylko to mi przyszlo do glowy.. :?

Postaram sie znalezc jakies rozwiazanie a

Ale zobaczę, albo moze po prostu postaram sie napisac cos w miare sensownego w wątku, ktory bedzie mnie interesowal i moze lepsze bedzie to niz "chce sledzic ten temat" Cool choc niekoniecznie konstruktywne i zostanie mi to wybaczone, co?

to jest swietnym rozwiazaniem tymczasowym... :hello:

• 5 miesięcy temu...

Wiem, że temat jest trochę już podstarzały, ale przed chwilą rozwiązałem powyżej opisywany problem na jednym z for i opisuję poniżej jak to rozwiązać.

Wklejam całe bloki kodu, bo nie jestem pewien, czy kolejność poszczególnych linijek ma jakieś znaczenie. A pod spodem, linijki, które załatwiają sprawę.

W odpowiednim miejscu includes/page_header.php:

ob_start();

function replace_mod_rewrite($s)

{

$urlin = array(

"'(?<!/)viewforum.php?f=([0-9]*)&topicdays=([0-9]*)&start=([0-9]*)'",

"'(?<!/)viewforum.php?f=([0-9]*)&mark=topics'",

"'(?<!/)viewforum.php?f=([0-9]*)'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&watch=topic*'", 

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&unwatch=topic*'", 

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&view=previous'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&view=next'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&view=newest'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&postdays=([0-9]*)&postorder=([a-zA-Z]*)&start=([0-9]*)'",                "'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&start=([0-9]*)&postdays=([0-9]*)&postorder=([a-zA-Z]*)&highlight=([a-zA-Z0-9]*)'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&start=([0-9]*)'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)'",

"'(?<!/)viewtopic.php?p=([0-9]*)'",

"'(?<!/)ostatnie.php?offset=([0-9]*)'");

$urlout = array(

"viewforum1-2-3.html",

"mforum1.html",

"forum1.html",

"sledz-odpowiedzi1.html", 

"przestan-sledzic1.html",

"ptopic1.html",

"ntopic1.html",

"newtopic1.html",

"temat1-2-3-4.html",

"temat1-2-3-4-5.html",

"temat1-2.html",

"temat1.html",

"sutra1.html",

"mapa1.html");

$s = preg_replace($urlin, $urlout, $s);

return $s;

}

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&watch=topic*'",

"'(?<!/)viewtopic.php?t=([0-9]*)&unwatch=topic*'",

i

"sledz-odpowiedzi1.html",

"przestan-sledzic1.html",

W .htaccess:

RewriteEngine On

RewriteRule ^forums.* /index.php

RewriteRule ^viewforum([0-9]*)-([0-9]*)-([0-9]*).* /viewforum.php?f=$1&topicdays=$2&start=$3

RewriteRule ^mforum([0-9]*).* /viewforum.php?f=$1&mark=topic

RewriteRule ^forum([0-9]*).* /viewforum.php?f=$1

RewriteRule ^sledz-odpowiedzi([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&watch=topic

RewriteRule ^przestan-sledzic([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&unwatch=topic

RewriteRule ^ptopic([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&view=previous

RewriteRule ^ntopic([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&view=next

RewriteRule ^newtopic([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&view=newest

RewriteRule ^temat([0-9]*)-([0-9]*)-([a-zA-Z]*)-([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&postdays=$2&postorder=$3&start=$4

RewriteRule ^temat([0-9]*)-([0-9]*)-([0-9]*)-([a-zA-Z]*)-([a-zA-Z]*).* /viewtopic.php?t=$1&start=$2&postdays=$3&postorder=$4&highlight=$5

RewriteRule ^temat([0-9]*)-([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&start=$2

RewriteRule ^temat([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1

RewriteRule ^sutra([0-9]*).* /viewtopic.php?p=$1

RewriteRule ^mapa([0-9]*).* /ostatnie.php?offset=$1

RewriteRule ^sledz-odpowiedzi([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&watch=topic

RewriteRule ^przestan-sledzic([0-9]*).* /viewtopic.php?t=$1&unwatch=topic

Można też dodać w robots.txt:

Disallow: /sledz-odpowiedzi

Disallow: /przestan-sledzic

Nie ma sensu, aby to się indeksowało.

Gdybyś Michał dodał te parę linijek, to forum byłoby jeszcze bardziej komfortowe w obsłudze :lol: .

// edit

Zedytowałem, bo mod_rewrite z tego forum pozmieniał mi w tym poście ciągi znaków

/viewtopic.php?t=$1&watch=topic na ftopic.html$1&watch=topic.

Jak dodałem przed viewtopic znak / to jest już OK. :spam:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności