Skocz do zawartości

Sposób na blokujących.

mf

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli ktoś ma wyłączone JS to nie obejrzy bardzo wielu stron robionych pod DHTML czy Ajax. Jeżeli taka strona mu się wyświetli to i tak nie będzie miała pełnej funkcjonalności tak więc wątpię aby ludzie specjalnie wyłączali JS. A jak już to ich sprawa niech sobie siedzą w erze prehistorycznej stron internetowych.

Blokowanie całej strony dla użytkowników blokujących reklamy nie zawsze ma sens. Na stronach z humorem przykładowo, lecz nie tylko taki użytkownik który ma wyłączone reklamy może przesłać link do tej strony do 10 osób które nie mają żadnych blokad.

Można przykładowo blokować dostęp do niektórych działów lub zamiast blokowania wyświetlać przy każdej zmianie podstrony okienko z informacją żeby pozbył się "blokera" reklam. Coś jak wersja demo oprogramowania :D

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Założyłem na jednej stronie właśnie informacje przed oglądnięciem podstrony żeby wyłączyli adblocka lub dodali moją stronę do whitelist. Do dziś dostałem z 30 maili, że jest jakiś wirus na stronie bo pokazują się im okienka :)

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

I właśnie dlatego potrzebny jest sposób na pasożytów :>

Osoby brioniące się przed niechcianymi reklamami uważasz za pasożytów? Bez obrazy, ale to jest... śmieszne?

Może osobom, które przełaczają w TV kanał na czas puszczania bloków reklamowych powinien być wyświetlany komunikat "nie możesz oglądać naszego programu, bo jestes pasożytem i nie dajesz nam zarobić na reklamach"?

Liczą się użytkownicy. Lojalność użytkowników można wykorzystać na różne sposoby. Ktoś kto będzie chciał się jak najwięcej jak najszybciej "nachapać" tylko na tym straci...

Zapraszam na blog o użyteczności.

generalnie patrząc mi to obojetne czy user blokuje mojego adsensa czy nie . Ważne jest żeby wykonał inne akcje na stronie które mi przyniosą większy zysk :) Ja tam nie nazywał bym ich pasożytami . Raczej tych co sie na to oburzają ! Nie zarobicie 2 $ a więcej piany bijecie , tak jak by wam zarobki rzędu 1000 $ uciekały . Nie pasuje komus niech nie ogladą idealny przykład dał bellois.

Bzdura, to nie to samo. To jakby wyprodukować mod do telewizora, który usuwa reklamy pojawiające się PODCZAS filmu czy programu a nie po nim. Jeśli udostępniam swoją stronę za darmo ale pod warunkiem wyświetlania reklam (nie mylić z klikaniem w nie) to jak ktoś działa wbrew mojej zasadzie dostępności strony można nawet powiedzieć OKRADA MNIE, mocne słowo ale za 2-3 lata jak będzie blokujących ponad 60% (nie sam adblock ale firewalle, antywirusy) to nie będzie mi się opłacało robić strony za darmo.

Potrzebujesz pomysł na biznes? Zapraszam na największe forum biznesowe w Polsce!

Bzdura, to nie to samo. To jakby wyprodukować mod do telewizora, który usuwa reklamy pojawiające się PODCZAS filmu czy programu a nie po nim.

Taki mod istnieje to user co ma zmieniarke włapie :) leci reklama ciach :P i po reklamie i co telewizji sie nie opłaca robic programu skoro przelaczam na reklamach ?

Jeśli udostępniam swoją stronę za darmo ale pod warunkiem wyświetlania reklam (nie mylić z klikaniem w nie) to jak ktoś działa wbrew mojej zasadzie dostępności strony można nawet powiedzieć OKRADA MNIE, mocne słowo ale za 2-3 lata jak będzie blokujących ponad 60% (nie sam adblock ale firewalle, antywirusy) to nie będzie mi się opłacało robić strony za darmo.

Dziwnie myslisz , okradaniem ciebie jest blokowanie reklamy . Płaci ci ktoś za wyswietenia ? jak tak to podaj firme wszyscy zarobia :P . i oszacuj mi ile straciłeś na blokowaniu reklam

Oczywiście ze co do sekundy to nie . Ale generalnie tak . Zwarzajac ze vod i telewizja nowej generacji stawia nieśmiałe kroki , do wyfiltrowania reklam z przekazu nie daleka droga :) ale zeszliśmy z tematu. I zasadniczo zaczynasz uciekac od moich pytan ? wiec jeszcze raz !

Czy telewizji sie nie opłaca emitować reklam kiedy przelaczam kanał ?

I czy płaca ci za wyświetlenia reklamy ?

Generalnie jak by spojrzec ze kazdy któremu się wyświetli reklama to ja klika możesz mowic o stratach ale nie o okradaniu , ale tak dobrze nie ma . Reasumując reklama reklamie nie równa jedni wstawiają ladnie inni napie.... ze aż oczy bola i to do nich powinieneś mieć pretensje ze ludzie blokuja reklamy ( jak ty to nazywasz okradają cię).

Posłuchaj misiu, reklamy PODCZAS filmu/programu a nie w jego przerwie.

prosiłbym abyś tą forme zwrotu zostawił dla żony , dziewczyny , chłopaka . Czy ty nie widzisz ze puszczenie reklam podczas filmu jest związane z przerwa w filmie .

A czy ty nie potrafisz przeczytać i zrozumieć o czym piszę?

Idzie sobie przykładowo relacja z walki bokserskiej a na dole na pasku masz reklamę, leci sobie teleturniej a na dole jest reklama, leci sobie film a na dole reklama.

bardzo sie staram i byłbym wdzieczny jakbys sie konkretnie wyrażał :)

Generalnie na to jesteśmy zmuszeni , ale jezeli idzie pasek to nie idzie w nim reklama gaci . Ale fakt chodza paski z audiotele podczas walk . Jak pisalem przyjdzie telewizja nowa i bedzie mozna sie tego pozbyc :P jak juz tak trzymamy sie tej telewizji ok , jaki procent tej reklamy to calosc reklamy emitowanej w tv ( mowie o tej o której ja myslałem czyli brutalne przerywanie filmów ) moim zdaniem ok 2 % . Czyli jak by nie istnialo :P Brutalna reklama stanowi przeogromna część i ponawiam moje pytanie " czy tv nie oplaca sie emitowac reklam skoro jest spora grupa która w trakcie nich zmienia kanał " ??

Bo okradają - na niektórych stronach nie chodzi mi o to żeby mieć użytkowników, bo po jaką cholerę? Chodzi mi o to, żeby klikali na adsense, a nie klikną, skoro go nie widzą. Jeżeli nikt nie klika, strona się nie opłaca, to idzie w odstawkę - nie mam zamiaru zajmować się czymś, to mi nie przyniesie zysku.

-> koniq

Blokowanie reklam jest na wielu portalach/vortalach/forach zakazane w regulaminie, bo to działa na szkodę wszystkich użytkowników. Dostajesz teksty/materiały/wiedzę za darmo, jednak nie przyczyniasz się do zwiększenia dochodów strony, a wręcz odwrotnie - zmniejszasz je, bo zużywasz zasoby serwera, które opłacać trzeba.

Polecam linki stałe w Seomatik.pl oraz dopalacz stron Gotlink.pl.

obrazek.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności