Skocz do zawartości

Sposób na blokujących.

mf

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 62
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
  • 1 rok później...

Pobuszowałem troszkę po internecie, w celu znalezienia skryptu, który osobom blokującym reklamy wyświetlał będzie komunikat o tym, iż blokowanie reklam hamuje rozwój serwisu.

znalazłem coś takiego:

Źródło: https://www.webtemp.org/index.php?page=adscript〈=en

<div id="a">

<script type="text/javascript">

AdSense code goes here

</script>

<noscript>

Message displayed when JavaScript is disabled

</noscript>

</div>

następnie przed znacznikiem </body> umieszczamy kod:

<script type="text/javascript"><!--

var trap_active = true;

//--></script>

<script type="text/javascript" src="adsense.js"></script>

<script type="text/javascript"><!--

if (trap_active) {

var s = "Message displayed when ads are being blocked";

document.getElementById("a").innerHTML = s;

}

//--></script>

Message displayed when ads are being blocked - > Ustawcie własny tekst, który chcecie wyświetlać.

Oraz w folderze głównym, w którym umieszczona jest nasza stronka tworzymy plik adsense.js o zawartości

trap_active = false;

Pamiętajcie by nie dublować tylko w pierwszym kodzie <script>, gdyż jak wstawicie skrypt z adsense będzie sytuacja <script><script>

Dość prosty, ale ciekawy sposób mam nadzieję że pomoże on troszkę Wam. Ponieważ są zwolennicy i przeciwnicy - dlatego uważam, że każdy z Was niech osobiście podejmie decyzję czy wdrażać czy nie a jeśli tak to w jaki sposób.

Gdybyście ewentualnie mogli napisać jakieś własne pomysły, co zrobicie z osobami blokującymi reklamy, to byłbym wdzięczny, gdyż może jakiś ciekawy pomysł można było by wdrożyć w życie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności